Звездни Цивилизации

петък, 22 декември 2017 г.

Истинската природа на карматаВсяка планетарна система, на която се въплъщавате, предоставя уникална поредица от уроци за душата и когато приключите с тях, няма да имате повече никаква „карма“ или недовършена работа на душата конкретно на тези светове. Тогава сте свободни да идвате и да си отивате от тези светове по своя воля, в съответствие със степента на желанието ви да помогнете на другите души там, които все още са заседнали в колелото на кармата.
Както е ставало вече неведнъж дума и преди, кармата няма нищо общо с награда и наказание. Последното е сложна схема, изградена върху чувството за вина, целяща да ви убеди, че заслужавате или не заслужавате просветление. В това отношение много от източните религии поощряват усещането за вина просто от по-различен ъгъл от този на западните религии.
Така например, ако в този живот сте родени бедни, а сте си спомнили, че сте били богати и сте злоупотребили с богатството си в предишен живот, това не означава, че сте наказани за миналите ви прегрешения и сте обречени да останете бедни през останалата част от този живот. По-вероятно е душата ви просто да иска да разбере дуалността на богатство и бедност от двете гледни точки. През миналия си живот вие сте били потискащият и сега научавате от личен опит какво е да бъдеш потискан.
След като приключите с даден урок на душата, вие сте свободни да творите живота си по съвсем различен начин. Това означава, че ако сте родени бедни в този живот и сте научили всичко необходимо за това състояние, вече сте свободни да създадете отново богатство, може би този път с повече любов и състрадание към другите.
На много от вас им се струва, че пътуването им през животите на Земята е било дълго и сурово и то наистина е било такова от гледната точка на трета плътност. До Галактическия преход Земята е била сред планетите, където приключването на кармата и преминаването към възнесение е било запазено за малко на брой йоги, живели високо в планината и медитирали по няколко часа на ден. Сега, благодарение на скорошните Божествени повели, възнесението е достижимо за всяка душа, която го пожелае искрено и е готова да работи за пречистването си от своите негативни аспекти.

източник - http://ascension.bg/bg/za-vuznesenieto/vuznesenieto/523-the-true-nature-of-karma

Няма коментари:

Публикуване на коментар