СПИСЪК С ПРОДУКТИТЕ, КОИТО СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ
1. Най-нисък процент фалшиви продукти – не повече от 10%, има сред зърнените храни. За фалшиви могат да се приемат продуктите с изтекъл срок на годност или са развалени.
2. Малко повече – 10-20%, фалшификати има сред яйцата. Те се фалшифицират трудно, но има данни, че китайците вече го правят; яйцата просто са с изтекъл срок на годност.
3. От 10 до 30% фалшифицират хляба. Той се преопакова повторно и често откриваме плесен в него. Заради химическите добавки хлябът престава да прилича на хляб.
4. Според експерти процентът на фалшивите плодове и зеленчуци е от 20 до 40%. Правят го много производители, но много по-опасни са съдържащите се в плодовете и зеленчуците вредни химикали, ГМО и консерванти. В някои магазини в Европа се продава „грозде от Перу”, на чийто етикет пише „Срокът на годност е неограничен”.
5. Процентът на фалшивите преработени месо, риба и морски продукти е от 25 до 50%. В замразеното месо се съдържа голямо количество лед. Охладените продукти се произвеждат с много химия.
6. Сред млякото и млечните произведения фалшификатите са от 40 до 70%. Най-често в тях се добавят сухо мляко, консерванти, нишесте, желатин и други добавки.
7. Отделна група сред фалшификатите са кравето масло и кашкавалите. Сред тях фалшифи са от 50 до 75%. По състав, по име и по вид те почти нямат нищо общо с кравето масло и кашкавала.
8. Шоколадът, бонбоните, сметаната и сладоледът са фалшифи от 40 до 80%. Такъв е процентът на ментетата и сред растителните масла (по-малко сред слънчогледовото олио, повече сред зехтините).
9. Консервите и полуфабрикатите се фалшифицират с около 60-90%.
10. На първо място в списъка са колбасите. Напълно безопасни или напълно съдържащи месо не съществуват. Фалшификатите сред тях са от 80 до 100%.
ОТКРИЙТЕ КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО РАСПЕР НА АДРЕС:
Няма коментари:
Публикуване на коментар