Звездни Цивилизации

вторник, 18 април 2017 г.

САЩ създаде Ал Кайда, Ал Кайда роди ИДИЛ


http://illuminatibg.blogspot.com/2017/04/kak-se-rodi-isliamskiat-frankeinstain.html

САЩ създаде Ал Кайда, Ал Кайда роди ИДИЛ. На 3 юли 1979г. президентът Картър подписва първата директива за тайна помощ за противниците на просъветския режим в Кабул. В същия ден съветникът му Збигнев Бжежински пише доклада записка и предупреждава, че тази помощ ще доведе до ответна операция на Москва

Интернет изданието ,,Global research" припомня статия на проф. Мишен Чосудовски от ноември 2014г. под заглавие: ,,Twenty-six Things About the Islamic State (ISIL) that Obama Does Not Want You to Know About.

Проф. Чосудовски: ,,Последните събития потвърждават вече известното - САЩ стои едновременно зад ИДИЛ и зад умерените терористи от Ал Кайда. От нас се очаква да повярваме, че те водят война срещу тероризма".

20 причини да не вярвате, че САЩ се бори с Ислямския тероризъм

Тероризъм
Твърденията, че САЩ води война срещу ИДИЛ е голяма лъжа. Америка е държавата №1 в спонсорство на тероризма. Ислямска държава е творение на американското разузнаване. ,,Борбата с тероризма" се състои в подкрепа за терористите. Нахлуването на бригади на ИДИЛ в Ирак през юни 2014г. е част от планирана операция, подкрепяна от САЩ, НАТО и Израел.

,,Ислямска държава" е защитена от САЩ и съюзниците им. Ако искаха да унищожат бригадите на ИДИЛ, можеха да покрият с бомбен ,,килим" техния керван от пикапи, когато прекосяваха пустинята през юни, но това не бе направено. Сирийската пустиня е открита територия, изтребителите F15, F22 Raptor, CF-18 са в състояние за реализация на подобна операция с хирургическа точност.

Историческите корени на Ал Кайда
1. САЩ подкрепя Ал Кайда и свързаните с нея организации в продължение на почти половин век след войната в Афганистан.

Збигнев Бжежински в интервю за ,,Nouvel Observateur", 15-21 януари 1998г.:
,,Според историята, ЦРУ започва да подпомага муджахидините през 1980г., след нахлуването на съветската армия в Афганистан на 24 декември 1979г. Истината е, че на 3 юли 1979г. президентът Картър подписва първата директива за тайна помощ за противниците на просъветския режим в Кабул. В същия ден аз написах докладна записка и предупредих, че тази помощ ще доведе до съветската военна операция".

2. ЦРУ създаде тренировъчни лагери в Пакистан.
Между 1982-1992 година 35 000 джихадисти от 43 ислямски държави са били наети от ЦРУ да се бият в афганистанския джихад. Реклами, платени с пари на ЦРУ, бяха публикувани във вестници и бюлетини по целия свят, предлагайки стимули и мотивация за присъединяване към джихадистите.

Гардиън, 17 януари, 1999г.: ,,ЦРУ създаде Франкенщайн... Еничари, обучени и финансирани от САЩ, са сред най-смъртоносните му врагове...
Климент Родни Хамптън е осъден на 35 години затвор за планиране на серия от експлозии в Манхатън. В Афганистан той воюва на страната на муджахидините, обучавани и въоръжавани от ЦРУ. Той разказва, че от 1985-1992г., 12 500 чужденци са преминали през лагерите на ЦРУ в обучение за градска партизанска война. След 1992г., още 2 500 се минали през тренировъчните лагери. Сега те се експлоатират от ислямски екстремисти, включително Осама бин Ладен, най-издирваният терорист в света. Бин Ладен пристигна в Афганистан от Саудитска Арабия през 1979г., неговата специалност е логистиката. От базата си в пакистанския град Пешавар, със своя опит и парите си изгради серия от бази за обучение на муджахидини от пакистански, американски и британски консултанти. В Пакистан е базирана организация, която обучава доброволци да се бият в Кашмир".

3. Администрация на Рейгън подкрепяше ислямските терористични мрежи.
Роналд Рейгън наричаше терористите ,,борци за свобода". САЩ доставяше оръжия на ислямските бригади. Всичко това беше обяснявано с ,,добра кауза": борбата със Съветския съюз и смяна на просъветското правителство в Афганистан.

4. Университетът в Небраска издаде учебници за джихадисти.
Съединените щати изхарчиха милиони долари за доставка на учебници на афганистанските ученици, пълни с насилие, изображения и войнстващи ислямски учения.

Блогърът Даниел Бойд участва във войната срещу съветските сили в Афганистан. По-късно е обвинен и съден за съпричастност към джихадизма в Северна Каролина. Той твърди, че същите учебници са издадени още през 2000г., преди терористичните атаки срещу кулите-близнаци.. ,,САЩ открито отпечата милиони учебници за подкрепа на джихада в Афганистан и Пакистан".

Авторът цитира официално изказване на президента Буш и първата дама Лора Буш за отпуснатите средства за целта, публикува и страници от въпросните помагала.

5. Създателят на Ал Кайда Осама бин Ладен е вербуван от ЦРУ през 1979г.
В самото начало на джихадистката война срещу режима в Афганистан. Тогава той е на 22 години и е бил обучен от ЦРУ в тренировъчен лагер. Ал Кайда не стои зад атаките от 11-ти септември 2001г., но послужи като повод за война срещу Афганистан, като държава, спонсорираща тероризма на Ал Кайда. Атаките изиграха важна роля в постановката ,,Глобална война срещу тероризма".

Робин Кук, бивш външен министър на Обединеното кралство: ,,Бин Ладен е продукт на монументална погрешна преценка от западните агенции за сигурност. През 80-те години той е бил въоръжаван от ЦРУ и финансиран от саудитците, за да водят джихад срещу руската окупация на Афганистан".

Ислямска държава (ИДИЛ)
6. ,,Ислямска държава" първоначално е свързана с Ал Кайда - субект, създаден от американското разузнаване, с подкрепата на британската МИ-6, Мосад, Inter-Services Intelligence Пакистан (ISI) и General Intelligence председателство на Саудитска Арабия (GIP) и др.

The insider: ,,Ядрото на Ал Кайда възниква от обучени от ЦРУ хора за подкрепа на муджахидините за войната срещу съветските сили в Афганистан. С инвестиция в размер на $3.0 милиарда ЦРУ ефективно създава и подхранва терористичната мрежа на Бин Ладен..."

7. НАТО и турското Върховно командване са отговорни за набирането на наемници за ИДИЛ и Ал Нусра от самото начало на сирийските бунтове през март 2011г. Според израелските разузнавателни източници, тази инициатива ще се състои в: ,,Кампания за привличане на хиляди мюсюлмански доброволци от Близкия Изток и мюсюлманския свят за включване на страната на сирийските бунтовници. Турската армия ще приюти тези доброволци, ще ги обучава и осигурява тяхното преминаване в Сирия".

8. Британските специални сили и MI6 са участвали в обучението на джихадистки бунтовници в Сирия.
Elite Uk Forces, 1.05.2012г.: ,,Доклади от края на ноември миналата година посочват, че британските Специални сили са се срещнали с членове на Сирийската свободна армия. Цел на този първоначален контакт е да се установи състоянието на въстаническите сили и да се обсъди бъдещето им обучение. По-новите доклади показват, че британски и френски експерти са обучили членове на ССА в база в Турция. Подобно обучение се осъществява в Либия и Северен Ливан. Британските оперативни служители от МИ6 са обучавали бунтовниците в градска война, снабдяват ги с оръжие и оборудване".

9. По поръчка на Пентагона терористи са обучени в използването на химическо оръжие
CNN, 9 декември, 2012г.: ,,САЩ и някои европейски съюзници обучават сирийски бунтовници как да използват химическо оръжие в Сирия", сподели високопоставен американски служител и няколко висши дипломати. ,,Обучението се провежда в Йордания и Турция.. Някои от изпълнителите са в Сирия... Националността на обучителите не беше разкрита, но длъжностните лица предупредиха, че не всички са американци".

10. Наетите за съюзници на Америка наемници в ИДИЛ са престъпници.
Освободени от саудитски затвор при условие за присъединяване към ИДИЛ. Осъдени на смърт саудитски затворници са били наети в бригадите за изпълнение на терористични операции.

11. Израел подкрепя бригадите на ИДИЛ и Ал Нусра
От Голанските възвишения. Джихадистки бойници се срещнаха с израелски офицери от IDF, както с министър-председателя Нетаняху. Върхушката на IDF негласно признава, че ,,клетките на джихад вътре в Сирия" са подкрепени от Израел.

13. САЩ и съюзническите бомбардировки не са насочени към ИДИЛ, а към икономическата инфраструктура на Ирак и Сирия, включително фабрики и рафинерии.

14. Халифатът е елемент от дългосрочната външна политика на САЩ за обособяването в Ирак и Сирия на отделни територии: Сунитски ислямистки халифат, Шиидска арабска република и република на Кюрдистан

15. ,,Глобалната война срещу тероризма" е представена като ,,Сблъсъкът на цивилизациите", между конкуриращи се ценности и религии, но в действителност е завоевателна война, подчинена на стратегически и икономически цели.

16. Спонсорирани от САЩ терористични отряди на Ал Кайда (тайно подкрепяни и от западното разузнаване) са разположени в Мали, Нигер, Нигерия, Централноафриканската република, Сомалия и Йемен.

17. Боко Харам в Нигерия, Ал Шабаб в Сомалия, бойната група в Либия ЛИБГ (подкрепени от НАТО през 2011г.), Ал Кайда в ислямския Магреб наред с други, свързани с Ал Кайда групи са подкрепяни от западното разузнаване.

18. САЩ оказва подкрепа на филиала на Ал Кайда в автономната област на Китай Синцзян-Уйгурски.
Основната цел е да се предизвика политическа нестабилност в Западен Китай. Китайските джихадисти получават терористична подкрепа от Ислямска държава за терористични атаки в Китай. Декларираната цел е създаване на ислямска автономна област в Западен Китай. (Мишел Чосудовски, ,,Война на Америка срещу тероризма", 2005г., глава 2).

19. САЩ е скритият архитект на Ислямска държава, но Обаща ще ,,защитава" Америка от атаките на ИДИЛ.
Заплахата от 24 доморасли терористи е измислица. Тя се насърчава от западните правителства и медии с цел ограничаване на гражданските свободи. Предупрежденията за атаки от предполагаеми джихадисти е организирана манипулация. Използва се за създаване на атмосфера от страх. От друга страна, арестите и присъдите на ,,ислямски терористи" поддържат легитимността на ,,Homeland Security", която става все по-милитаризирана. Крайната цел е да се внуши на милиони американци, че врагът е реален и администрацията на САЩ ще защитава живота на своите граждани.

20. Всеки, който се осмели да постави под въпрос истинността на ,,глобалната война срещу тероризма", е обявяван за терорист и попада под ударите на антитерористичните закони (Случаят Даниел Бойд и др.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар