Звездни Цивилизации

вторник, 16 януари 2024 г.

 МИКРОВЪЛНОВИТЕ УБИЙЦИ В КУХНЯТА



Микровълнови фурни са забранени през 1976 г. в СССР заради вредното им влияние върху здравето, защото са правени много изследвания върху тях.
Забраната е отменена в началото на 90-те години след перестройката.
Ето някои от резултатите от изследването.
Микровълновата фурна:
1. Ускоряване на структурната интеграция на продуктите.
2. Млякото и зърнените култури произвеждат канцерогенни вещества(след загряването в нея-бел. моя)
3. Промяна на елементарния състав на храната, която причинява храносмилателни нарушения.
4. Промяна на химията на храната, която може да доведе до дисфункция на лимфната система и унищожаване на способността на организма да се предпазва от зъбни тумори.
5. Водят до увеличение на процента на раковите клетки в кръвта.
6. При статистически висок процент от хората това води до злокачествени стомашни и чревни тумори, тотална дегенерация на периферните фибри, както и постепенно разрушаване на храносмилателната и отделителната система.
7. Намалява способността на организма да усвоява витамини В-комплекс, витамин С, витамин Е, есенциални минерали и липотропни вещества.
9. Здравословните проблеми са причинени и от микровълновото поле до фурната.
10. Загряването на готвеното месо в микровълновата причинява
* поява на двунитрозодиетаноламин (общоизвестен канцероген)
* дестабилизация на биомолекулни съединения на активния протеин
* агресивен ефект на радиоактивността в атмосферата
* Производство на канцерогени в протеинови хидролизати в млякото и зърнените култури.
11. Микровълновата радиация също предизвиква промяна (разлагане) на катаболичното поведение на глюкозидните и галактозидните елементи в замразените плодове при размразяване в микровълнова фурна.
12. Наблюдава се промяна в поведението на катаболните растителни алкалоиди в сурови, варени или замразени зеленчуци, които дори са били краткотрайно изложени на микровълни.
13. Свободните радикали, причиняващи рак, са се формирали в определени молекулярни структури на микронутриенти в вещества от растителен произход, особено в суровите коренозеленчуци.
14. Тези, които консумират храна, приготвена в микровълнова, са имали по-високи статистически нива на рак на храносмилателния тракт, както и цялостна дегенерация на периферните клетъчни системи.
Микровълнови фурни затоплят храната, като създават процес на молекулно триене, но това триене бързо унищожава крехките молекули на витамини и фитонутриенти (растителни препарати), които естествено се намират в храната.
Едно изследване показва, че топлината на микровълновата унищожава до 97 процента от хранителната стойност (витамини и други растителни хранителни вещества, които предотвратяват заболявания на организма.
Има много изследвания за микровълнови фурни и влиянието им върху човешкия организъм.
Окончателните проучвания все още не са публикувани, но ако някое от изброените има отрицателен ефект върху храната, можете само да си представите какви ще бъдат тези ефекти върху човешкия организъм.
Така, че ако можете и без микровълнова, правете го.
Дори и само да беше, за да запазите хранителната стойност и качеството на храната си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар