Нещо не е наред с тези яйца и трябваше да разбера истината
Наскоро купих кашон яйца от свободно отглеждани кокошки, които не ми се сториха правилни още от момента, в който ги взех в ръцете си. Черупките бяха по-тънки от обичайното, жълтъците имаха лек химически мирис, а цялостната енергия на яйцата беше странна. Реших да направя прост тест у дома, за да видя какво всъщност се случва.
Накиснах няколко яйца в купа с вода, смесена със сода за хляб и бял оцет, за един пълен час. Когато ги извадих и изплакнах под течаща вода, забелязах нещо шокиращо. Кафявият цвят на черупката започна да се изтрива лесно само с пръсти. Никога досега не бях виждал подобно нещо.
Едно яйце в частност разкри бледа, почти фалшиво изглеждаща бяла основа под кафявото покритие, след като то се отми. Това не приличаше на нито едно естествено яйце, което съм виждал. Сравнете го с истинско яйце от свободно отглеждани кокошки – черупката е много по-дебела, цветът е равномерен навсякъде, а мирисът е чист и земен. Разликата беше като ден и нощ.
И това не е само визуален проблем. Това изкуствено кафяво покритие, каквото и да е то, е силно подозрително. То повдига сериозни въпроси за това какво може би правят компаниите, за да променят или прикриват яйцата, преди да стигнат до магазините. Не направих този тест в лаборатория. Направих го сам, в собствената си кухня, защото вярвам, че хората заслужават да знаят какво наистина поставят в телата си.
Няма да назовавам марката на тези яйца в тази статия, защото последното, което ми трябва, е някоя корпорация да ме заплашва със съдебни дела, макар че реално нямат сериозни основания. Но не ми е нужен този стрес. Важното тук е истината.
Живеем във време, когато фалшивата храна се нормализира и се представя като естествена. Ако едно яйце може да бъде направено да изглежда като „фермерско“, благодарение на синтетично покритие, което се отмива като боя, тогава за какво още ни лъжат.
Това е твоето напомняне да се доверяваш на инстинктите си. Ако нещо ти се струва странно, провери го сам. Задавай въпроси. И винаги, когато е възможно, подкрепяй местните фермери и купувай директно от хората, които все още се грижат за истинската храна.
Защото това не е само за яйцата. Това е за всичко.

Няма коментари:
Публикуване на коментар