Звездни Цивилизации

неделя, 13 март 2016 г.

Най-прокълнатите места в САЩ
Къщата на Уинчестър
Къщата на номер 525 на булевард "Уинчестър" в град Сан Хосе, Калифорния, била построена от Сара Уинчестър през 1881 г., след смъртта на съпруга й - собственикът на компания за производство на оръжия Оливър Уинчестър.
Медиум, към когото се обърнала Сара, я убедил, че върху семейството й лежи проклятие и, че душите на убитите от пушките на компанията ще я преследват.
За да избегне участта на съпруга си, Сара била длъжна постоянно да достроява къщата, за да заблуждава духовете. В резултат сградата се сдобила с доста необичайна архитектура - всички стълби са с по 13 стъпала, а стаите - с по 13 прозореца. Много от вратите са глухи - водят към стена, а някои стълбища завършват в гредите на тавана.
За 40 години били пристроени повече от сто стаи и стълбищни площадки. Счита се, че духът на Сара, която починала през 1922 г. и досега витае из това необичайно здание.
Ужасът на Армитвил
На 13 ноември 1974 г. Роналд Дефео-младши от Армитвил, щата Ню Йорк, убива семейството си. Родителите Луиза и Роналд-старши, както и останалите им 4 деца, били застреляни в собствените си легла. Извършителят твърдял, че за престъплението го подтикнали демоните, които обитавали дома им.
Новият собственик на къщата на Оушън Авеню 112 също забелязвал паранормално влияние в дома.
Алкатраз

Този остров в залива на Сан Франциско е световноизвестен като непристъпен затвор за особено опасни престъпници, а също и за такива, опитали се да избягат от други зандани.
За 29 години съществуване, вследствие на много убийства, самоубийства и кървави метежи сред затворниците, мястото се е обвило със зловещи легенди. С Алкатраз са свързани истории за странни шумове и викове, долитащи от нищото, врати, които се отварят и затварят сами и още много подобни странни явления.
Домът на сестрите Фокс
Тази къща в Гайдсвил, щата Ню Йорк, не е толкова известна, колкото предходните места. Но нейната история и историята на живелите в нея Кейт, Лий и Маргарет Фокс, имала голямо значение за появата и развитието на спиритуализма.
Предполага се, че трите сестри били медиуми. Те общували с духа на търговец, който им отговарял посредством почукване, скърцане и други звуци.
Независимо, че по-късно една от сестрите публично си признала и дори разкрила как са мамели лековерните хорица, практиката на спиритуализма съществува и в наши дни, а къщата, в която се провеждали сеансите, все още се смята за място с присъствие на странни сили.
Белият дом
Това световноизвестно здание без съмнение скрива множество истории и събития, за които никой никога няма да узнае. В числото на известните са пожар, който почти изпепелил дома на американските президенти, а също и няколко опита за убийство, включително и успешни.
Към странните истории може да се споменат слуховете за привидението на Ейбръхам Линкълн. След смъртта на президента, вдовицата му Мери Тод, провеждала в сградата спиритически сеанси, за да си говори с него.
Сред призраците на Белия дом най-известни са още този на 7-ия президент Андрю Джексън, както и на съпругите на колегите му Джеймс Адамс (2-ри президент) - Абигейл и на Джеймс Мадисън (4-и президент) - Доли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар