Ето по какъв начин микровълновата печка тихо ни убива!
Почти няма домакинство, без микровълнова печка.
Но, малко хора предполагат, а още по-малко знаят, че тя всъщност е нашият тих убиец!
За съжаление това е истината – безобидните и супер удобни печки с микровълни всъщност са тихи убийци, които освен всички вредни реакции, могат да предизвикат дори и рак!
Ето какво всъщност се случва!
Микровълните образно казано бомбандират молекулите на храната, като ги раздвижват, чрез трептене, което става в резултат на електромагнитни вълни, които проникват в молекулите на водата, мазнините, захарите и някои други субстанции и това води до тяхното загряване. Този процес е известен още като диелектрично загряване.
Учени алармират – микровълновите печки са вредни и опасни!
От своя страна това води до промяна в химическия състав на храната.
Да вземем например млякото, което много често притопляме за нашите деца.
При загряването му чрез микровълнова печка, някои аминокиселини в него се преобразуват в така наречените d-изомери, които са невро- и нефротоксични, тоест увреждат нервната система и бъбреците.
Освен това микровълните не могат да убиват микробите и бактериите, както например го прави естествената температура от огъня или електрическия котлон.
Учените твърдят, че ако една храна е обработена чрез микровълни, та води до увеличаване на холестерола и намаляване на хемоглобина в организма, защото се променя състава на молекулите на хранителните вещества.
Образуват се така наречените радиолитични съединения, или казано по-просто, неща, които не се срещат в природата – мъртва храна.
Тялото ни приема мъртвата храна, но не може да я разпознае и определя молекулите й като вредни, в резултат на което, за да се защити ги отлага под кожата и във вените и по органите, обвивайки ги в мазнини.
Изследвания, проведени през 1992 год. (Raum & Zelt) и през 1991 г. от Dr. Hans Ulrich Hertel, заедно с учени от университета в Луизиана потвърждават, че обработката с микровълни денатурализира храната и преобразува вече готовите субстанции в опасни органични продукти.
Например месото обработено в микровълнова печка води до образуването на канцерогенни вещества в него.
Освен това:
Храната губи между 60% и 90% от хранителните си свойства.
Размразяването на замразени плодове води до преобразуването на глюкозата, която съдържат в канцерогенни вещества.
Въпреки предпазната мрежа, която имат, микровълновите печки излъчват радиация, която е засечена на поне 10 метра от самата микровълнова фурна.
Ето един опит, който доказва нагледно колко вредни стават храните, обработени с микровълни.
Опитът представлява две растения, които се поливат съответно едното с обикновена вода и другото с такава, обработена в микровълнова печка.
Вижте как водата от микровълновата печка убива растението и си направете извода сами!
Няма коментари:
Публикуване на коментар