Звездни Цивилизации

четвъртък, 3 март 2016 г.

БЯЛАТА ОТРОВА - ЗАХАР, СОЛ, БЯЛО БРАШНО







Защо и как захарта , солта и бялото брашно увреждат организма? За тях най-често се твърди, че са врагове на доброто здраве и хармонична  фигура. А можем ли без тях?
                                                      - З А Х А Р Т А -
Твърди си, че захарта е бялата смърт, която съдържа чисти, рафинирани въглехидрати, които дехидратират клетките, изтеглят калция от костната, нервната и мускулна тъкан. В тялото се получава калциев дифицит, увеличава се киселинността на кръвта и като следствие - увреждане на организма.
Захарта намалява секрецията на стомашния сок, а в комбинация с протеини води до гниене на червата и развитие на гъбични инфекции.
  Захарта навлиза бързо в кръвта и може да предизвика хипергликемия - един от симптомите на диабета, но после може да въникне хипогликемия, човек да изпадне в бесъзнание и смърт. Захарта повишава холестерола в кръвта, прави човек нервен и хиперактивен, като може да повиши адреналина до 4 пъти. Тя е основа при затлъстяване на организма и от там диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак. Захарта има неблагоприятен ефект върху функциите на мозъка и нервната система.
  Установено е, че спирането на консумацията на захар и водене на природосъобразен начин на живот води до излекуване на различни заболявания, включително и рак.
  Създадена е огромна индустрия за захарни изделия: бонбони, шоколади, торти, сладоледи, с което расте и броя на заболелите от диабет, кариес на зъбите, артрити, нервни заболявания,а с това унищожаваме не само тялото си , но и личността си.
  Напоследък в магазините се предлага тръстикова / кафява/и плодава захар на доста високи цени, но недобросъвестни търговци започнаха да боядисват бялата захар и да я предлаган на 4-5 пъти по-висока цена. За тях присъдата трябва да бъде цялостна конфискация на имуществото и доживотен затвор.
 Количеството на консумиране на захарни изделия и захар трябва да се сведе до минимум.
                                                           - С О Л Т А -
Това е нож с две остриета, който се подценява от повечето хора. Средното потребление на сол в България е от 10 до 15 гр. дневно или 3 ч.л., което е 3 пъти по-високо от препоръчваните норми. Най- тежкото въздействие на прекомерната употреба на сол е в  повишаване на кръвното налягане, а от там на броя на инсултите и нфарктите. Солта уврежда бъбреците, сърцето и артериите, увеличава задържането на течности в организма, развива отоци и трупа наднормени килограми. Подсолените храни водят до исхемична болест на сърцето и атеросклероза. Солта може да предизвика сериозни здравословни проблеми, придружени с тежки увреждания.
Солта е и полезна в умерени количества - не повече от 1 чаена лъжичка на ден.
Медиците съветват: използвайте "бялата отрова" грамотно.
                                                      -   БЯЛОТО БРАШНО -
  Днес бялото брашно е заклеймено като изключително вредно, защото при обработка то е загубило двете си най-ценни съставки - обвивката и най-вътрешната си част, а така също са унищожени и ненаситените мастни киселини, витамин Е, 50% от калция, 70% от фосфора, 80% от желязото, 60% от витамин В2, почти 100% от магнезия. Това е продукт беден на полезни вещества, а като се добавят и избелващите вещества - същите които се използват в белината и перилните препарати, то употребата на бялото брашно е под въпрос. Бялото брашно може да бъде заменено с пълнозърнесто такова, което снижава холестерола и кръвната захар и е богато на минерали и витамини. В магазините за хранителни стоки се продава и пълнозърнест хляб, който е малко по-тъмен.Има сведения, че някои недобросъвестни хлебари слагат боя на бялото брашно и го продават като пълнозърнест или типов хляб. За тях също трябва да се прилага закон за цялостна конфиксация на имуществото и доживотен затвор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар