Звездни Цивилизации

сряда, 9 март 2016 г.

НЛО мистерии под океана – случаят “Квакери”
 В средата на миналия век се отбелязва повишен интерес към НЛО и чести предполагаеми контакти с тях по различни краища на света. Един от забележителните случаи на такива контакти е с подводница от бившия СССР, чиито екипаж имал смразяващо кръвта преживяване.
Случай, след който хората още по-настоятелно започнали да си задават въпросите: “Какво крие световният океан? Има ли секретни бази на НЛО на дъното на големите водни басейни?”
Всичко започнало, когато навлизайки в определена зона на океана, на значителна дълбочина съветските подводничари забелязали необичайни обекти. Началото на тези срещи било дадено от акустичните уреди, които внезапно уловили сигнали подобни на жабешко квакане. Странните звуци се появили изведнъж и сякаш били някакъв опит за осъществяване на контакт с подводницата. Честотата и тоналността на звука постоянно се изменяли. Сякаш нещо обикаляло около подводницата. Когато подводницата подала ответен сигнал, загадъчните обекти реагирали активно, но враждебност не се долавяла. Обектите изчезвали за неопределено време и после отново се появявали, съпровождайки подводницата със специфични звуци. Никой от подводничарите не се съмнявал в това, че НЛО са осъществили контакт с тях. Оставало им само да се надяват, че извънземните са добронамерени и няма да им навредят. Екипажът не спирал да говори за тази необичайна среща, което накарало главнокомандващия ВМФ СССР, адмирал С.Г. Горшков да разследва случая. Била създадена специална бригада с цел анализирането на това явление. Официалното название на тези “обекти” било – “Квакери”.
Да се подложи на съмнение срещата с «Квакерите» било невъзможно, тъй като свидетелите не били обикновени хора, а опитни офицери и адмирали. Един от тях бил и адмирал О. Г. Чефонов, който лично станал свидетел на случилото се. Под негово командване, след изпълнение на мисията подводницата поела обратно към базата. Плавателният съд изплувал на повърхността. Наоколо се стелела мъгла, а видимостта била нулева. Изведнъж на радиолокаторната станция светнал обект, който стремително пресичал пътя на подводницата. Целта се движела бързо и нямало никакво съмнение, че това е реален обект. За да избегнат удара, руският екипаж увеличава скоростта. Движещият се към тях обект също ускорява. Тогава сменили тактиката, забавили ход и дали път на обекта, но неидентифицираният обект за тяхно изумление направил същата маневра. Тогава руснаците открили огън и започнали да пускат ракети, осветявайки посоката с всевъзможни прожектори. Целият екипаж на подводницата се намирал на мостика и наблюдавал случващото се. Виждали как целта с огромна скорост се приближавала и изведнъж навлязла в мъртва зона. От неизбежния удар ги делели само няколко минути. Минали повече от 20 минути в напрежение и очакване, но нищо не се случило. Обектът бил изчезнал така внезапно, както се появил. Нямало никакво съмнение, че са срещнали извънземни.

Това не била единствената среща на военните с «Kвакерите». Мистерия е защо разработката «Квакер» била така внезапно приключена, а материалите от нея съвършено засекретени и скрити от архивите.
Учени, за да разсеят въпросите около случая се произнесли, че това били морски животни. Но остава въпросът – с каква скорост би могло да се движи едно морско животно, така че с лекота да настигне бързо движеща се подводница? Едно е ясно и неоспоримо – учените изследвали звуците на “Квакерите” не могли да оприличат сигналите на нищо известно на хората досега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар