Звездни Цивилизации

четвъртък, 17 март 2016 г.

ВРАТАТА   КЪМ   АДА

http://vbox7.com/play:fcf1896a#В Колския залив на Баренцево море в Русия, група руски учени-геолози с помоща на свои чуждестранни колеги работели по проект за пробиване на най-дълбока дупка.


60-метрово съоръжение, съхранява сондата на Колската дупка!
Когато копаели феноменалните 12 236 метра дълбочина, достигнали до някаква кухина. Сондата изведнъж паднала в кухината на някаква зловеща дълбина. От вътре се разнесъл силен звук и взрив, а после мощен рев и нещо страшно и невидимо изскочило от дълбините. Учените останали изненадани, защото не са предполагали, че на такава голяма дълбочина може да има кухини. За да изучат празното пространство, геолозите пуснали вътре апаратура от микрофони и магнетофони, с които да запишат звука от движението на литосферните плочи. Но за техен ужас вместо това, от микрофоните се чули гласове, викове и вопли  не на един, а на стотици милиони стенещи хора. Първоначално помислили, че това е звукът от техните сондажни машини, но след внимателен анализ, било потвърдено, че всъщност са човешки викове и стонове на стотици  милиони хора!

Учените се ужасили, на какво приличало това? 200 градуса температура, милиони човешки вопли и стенания. –точно така бил описан Ада в Библията! Всички останали потресени от това, което чули и открили. Но били абсолютно убедени, че са пробили „Портите на Ада”!

От тогава проектът бил засекретен и замразен под предлог, че няма средства за изпълнението му. Лентата със записът и досега вероятно се пази строго от тайните служби на Русия. Новината се разчула след години, благодарение на чуждестранните учени, които са присъствали по време на изпълнението на проекта. И е била публикувана в редица вестници по света.

Сега дупката, която е най-дълбоката в света, се намира в процес на консервиране, въпреки многото международни фондове, които били готови да финансират продължението на проекта.

От тогава Колската дупка е наречена – „Път към Ада” и всеки нов пробит километър е носел нещастие на страната. Например при пробиването на 13-хилядният километър СССР се разпаднал.

Дупка  е толкова дълбока, че за да се излезе от нея са необходими 70 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар