Звездни Цивилизации

неделя, 13 март 2016 г.

 Най призрачните  и страховити  места по светаОбитавани от духове къщи, изоставени градове и мистериозни сгради, обикновено са сцени във филмите, но има и места по света, които са отвъд фантастиката, места, които предизвикват страх и неподправен ужас в реалния живот.

Къщата в АмитивилИзвестна е ужасяваща история относно къщата на Оушън Авеню 112 в квартал Амитивил, в Ню Йорк. На 15.11.1974 най-големият син на семейство Дефео убива родителите си и четиримата си братя и сестри. Когато го залавят, младият мъж признава, че е извършил убийствата, защото "гласове" му наредили да го направи. Истинската мистерия започна дни по-късно, когато семейството Луц се нанася в къщата и започват да се случват странни неща. Твърдели, че чували гласове, усещали чуждо присъствие. Накрая напуснали къщата. След тях къщата е сменила няколко собственика, но никой повече не се оплакал от паранормални явления там.


Кулата на ЛондонПреди много време Лондонската кула, служела като място за екзекуции и мъчения, а днес е една от най-големите забележителности в Лондон. За 900 години на монархично управление там са били заключвани затворници от висш ранг, които са били подложени на всички видове изтезания и мъчения. Повечето от затворниците, пребивавали там, не излезли живи. Сред видните жертви, затворени в кулата са Ан Болейн, съпруга на крал Хенри VIII и майка на Елизабет I, убита след като е била обвинена в прелюбодеяние, кръвосмешение и държавна измяна, Джейн Грей, барон Уилям Хейстингс и писателят Томас Мор.


Музеят на мумиите в ГуанахуатоМумиите в музея в Гуанахато са естествено мумифицирани тела, които са били погребани след избухването на холера в едноименния мексикански град. Музеят, който съхранява експонатите, се превърнал в една от най-големите забележителности на мексиканския щат и съдържа повече от 54 мумии. Според местната история, през 1865 г. е ексхумирано първото тяло на д-р Ремихио Лерой и за изненада на всички присъстващи, тялото било мумифицирано, благодарение на специфичните условия на почвата в гробището. Оттогава били открити общо 111 тела.


Катакомбите на ПарижПървоначално това са били подземни кариери, а днес Катакомбите на Париж е най-известното гробище във Франция, което се състои от поредица от тъмни стаи и коридори, разположени по начина, по който са били през римската епоха. Историята разказва, че след изчерпване на гробищните места в града през 1865 г. е взето решение костните останки да се преместят в старите минни кариери.Прехвърлянето се извършвало през нощта и в края на краищата в катакомбите са преместени останките на повече от 6 милиона парижани. Днес те са отворени за всеки, който иска да посети тези мистериозни коридори.


Хемптън Корт ПаласХемптън Корт Палас е разположен в покрайнините на Лондон, в предградие Ричмънд на Темза. Дворецът е бил резиденция на Хенри VIII от 1536. Това място е едно от най-мрачните в света, тъй като се смята, че в двореца броди духът на Катрин Хауърд, петата съпруга на Краля, която е убита по негово нареждане. Младата жена, обвинена в прелюбодейство, била заключена в една от стаите на замъка. Убита е в известната Лондонска кула. Легендата разказва, че душата й броди из Хемптън Корт и дори много хора твърдели, че видели призрака й и усетили паранормално присъствие.


Замъкът БранТази сграда е средновековна крепост, разположена в Трансилвания, Румъния, и се радва на голяма популярност благодарение на романа на Брам Стокър "Граф Дракула". Вдъхновен от историята на Влад Дракула, княз и владетел на Влашко, известен като "Цепеш", писателят използва замъка като модел, за да опише мястото, в което живее вампира. Като реклама за много от филмовите адаптациии са използвани снимки на Замъка Бран и името му става толкова популярно, че се свързва директно със злокобния герой, и бива наричан направо "Замъкът на Дракула".


Призрачният град ПрипятПрипят е град в северната част на Украйна, на границата с Беларус, известен с това, че е претърпял последиците от ядрената авария в Чернобил през 1986 година. Наричан е "призрачен град", защото е трябвало да бъде изоставен, поради високите нива на радиация в резултат на бедствието. Хората, които живели там били евакуирани, а домашните животни убити, за да се предотвратят генетични изменения в бъдещето им потомство. Експертите смятат, че това място ще бъде необитаемо още хиляди години, докато радиацията се премахне от атмосферата.


Гробище Гроув в ЧикагоГробището Гроув се намира в покрайнините на Чикаго в САЩ. Разположено е във вътрешността на горския резерват "Rubio Woods" и се вярва, че сред гробовете се случват паранормални явления, станали легендарни сред местните жители. Разказва се историята, че една нощ през 1870 фермер орал нивата си, когато нещо подплашило коня му. Животното препуснало към близкото езеро, където се удавили. Също така местните хора твърдят, че пътят граничещ с гробището е прокълнат и по него бродят призраци и светят странни светлини.


Гората АокигахараГората Аокигахара или наричана още "Море от дървета" е една гора в подножието на планината Фуджи в Япония. Известна е с това, че в нея, в световен мащаб, са извършени най-много самоубийства след моста Голдън Гейт в Сан Франсиско. Факт е, че японското правителство назначава специални работници, които да търсят телата на хората, решили да отнемат живота си. От друга страна, мнозина твърдят, че се случват странни неща в Аокигахара - хора, загубили се в гората казват, че на това място не работят нито компаси, нито или GPS устройства.


Мостът ОвертоунМостът Овертоун, известен също като "Мостът на кучешките самоубийства", се намира в Шотландия, в графство Дъмбартън. Мястото става известно, след като от него скачат стотици кучета, без обяснима причина. Много експерти се опитват да разгадаят странното явление, но все още няма категорично обяснение за причината, поради която кучета решават да се хвърлят от 15 метровия мост и, в случай че оцелеят, отиват да се хвърлят отново.


Църквата костница СедлецЦърквата костница се намира в Чехия, за да бъдем по точни, в гр. Кутна Хора и е украсена с 40 000 човешки скелета. Църквата е построена на мястото на гробище и през 1870 г., богато семейство плаща на дърворезбар да подреди и украси интериора на църквата с човешки останки.


Къщата Бърли РектъриКъщата Бърли Ректъри се намира в Есекс, Англия и е викторианска къща, на която се носи славата за една от най-обитаваните от духове къщи в света. Легендата разказва, че някога къщата била бенедиктински манастир, в който свещеник и монахиня имали тайна любовна връзка. Двамата направили опит да избягат, но били заловени - него обесили, а нея погребали жива. Обитателите на къщата твърдят, че там се наблюдават паранормални явления като странни шумове и ужасяващи призрачни присъствия.


Чингъл ХолТази тухлена къща се намира в Англия и стои необитаема от години. Къщата е използвана като място за заседания на католиците по време на революцията, а един от нейните собственици е смятан за мъченик. Свидетели твърдят, че в кухнята на имота има полтъргайст, а в една от стаите, тази в която е държано младо момиче в плен в продължение на години, се усеща ужасяващо присъствие.


Приютът Мери КингПриютът Мери Кинг се намира в град Единбург, Шотландия и се смята за едно от най-страшните места в света. През XVII век в сградата са били заключени болните от чума, където много от тях намират смъртта си. Мястото стои заключено до 2003 г., когато става туристическа атракция. Днес много от туристите твърдят, че чуват странни шумове и усещат странни докосвания по тялото.


Град Сан ЖиТози мистериозен град е трябвало да бъде курорт. Построен е през 70-те години на миналия век, но никога не е бил населен. "Призрачният град" се намира в Тайван, а изграждането му е спряно след преминаването на тайфун в района. Предприемачът не могъл да поеме разходите в следствие на бедствието и работата по изграждането му била спряна. Сега на мястото му се носи славата на свърталище на призраци, а посетители разказват, че ежедневно се случват странни събития.

Лудницата Бийчуърт – АвстралияТази мрачна институция е функционирала между 1867ма и 1995та. Наистина тръпки могат да те побият, когато разбереш, че там са загубили живота си около 9000 пациенти. Част от тях са били използвани като опитни мишки за различни изключително мъчителни “лечения” в началото на 20 век, като електрошокова терапия и инжектиране на различни химикали!

Все пак, хората с психични проблеми са нямали особени права тогава и докторите са експериментирали върху тях, без да им мигне окото. Днес малко хора смеят да припарят до изоставената сграда. Тези, които са влизали докладват изключително странни явления, рязки промени в температурата и миризма на изгоряла плът /които са признаци на присъствието на зли духове/. Мрачната история на изоставената лудница е използвана от Холивуд за сюжети на редица филми на ужасите.
Фортът Бангхар – ИндияПостроен през 1573 този форт е служел и като храм на индийска секта, която е практикувала човешки жертвоприношения. Богинята Кали е изисквала жертвите да бъдат зверски измъчвани преди смъртта им. Според легендата през 17 век, главният жрец на храма се влюбва в принцеса от близкия град. Тя го мрази от дъното на душата си, и за това магьосника и сипва отвара, която да я накара да се влюби в него. Принцесата разбира за пъкления му план, взима бокала с подправената напитка, качва се до храма и разбива съда в стените му, като го проклина за вечни времена!Дни след това градът и е нападнат, почти всички жители, включително и кралското семейство са зверски избити. Според легендата прокълнатият магьосник живее там и до днес! Месните хора отказват да припарят до храма. Много смели туристи са докладвали изключително странни явления като остри болки по-различни точки в тялото, странни звуци, както и, че се чува тих и дълбок глас, който изрича молитви на странен древен език!

Операта “Принцес Тиатър” – АвстралияПрез 1888, баритонът Фредерик Бейкър, известен на публиката като Фредиричи изпълнява финалната ария на Фауст, когато шахта на сцената пропада под краката му, и той умира от инфаркт, преди да удари земята! До днес, никой не сяда в ложата му – от управата на операта са се опитвали да настанят хора там, но те не са издържали и 5 минути, прогонвани от странна енергия и неописуемо главоболие. Нощните пазачи редовно чуват арията на фауст, която приглушено идва от празната сцена. Образът на Фредиричи в театралния му костюм е виждан многократно из коридорите на сградата.

Гората Аокигахара - ЯпонияТова наистина е едно от най-зловещите точки на планетата! Световноизвестна е като “Гората на самоубийците”, и по официални данни там са се самоубили над 1000 човека! Само през 2004-та, полицията е открила 108 трупа на самоубийци Пътеките във вековната гора са все още осеяни с трупове, които властите не са намерили, въпреки че правят месечни обиколки с тази цел! Въпреки, че гората е осеяна със знаци, поставени от полицията, които гласят: “Живота е безценен дар”, и “Моля, консултирайте се с полицията, преди да решите да умрете”, самоубийствата не спират!

 

Според легендата в древността в подножието на връх Фуджи е имало нечуван глад. Цял град е търсел препитание в гората, където почти всички са измрели в адски мъки. Точно тази тъмна енергия привлича хиляди самоубийци точно там!

Замъка на Юлия Хаседу – РумънияКогато 19-годишната дъщеря на граф Богдан Хасдеу умира, благородникът решава да я върне сред живите! Построява специален замък с единствената цел да я възкреси с помощта на черна магия! Интериорът на замъка е изцяло черен! Има сатанински олтар, както и плоча, която се смята, че се е използвала за човешки жертвоприношения! Според легендата графът е успял да привика призрака на дъщеря си, която все още обикаля стаите на сатанинския храм!

Клубът на “адският огън”
Построен като ловна хижа през 1725 г на връх Монпелие в Шотландия. Малка група от дъблинския елит го използва като частен клуб… където се е практикувало вещерство, сатанински ритуали, оргии, човешки жертвоприношения, гаври и убийства на деца и бебета и извращения от всякакъв характер!Около постройката е имало процесии от хора с черни качулки, които обикаляли с огромни червени свещи в ръце и пеели сатанински химни. Мястото е толкова отдалечено, че и днес сатанисти използват развалините като свое свърталище.Властите постоянно намират убити животни, които най-вероятно са били принесени в жертва на дявола!

Няма коментари:

Публикуване на коментар