Звездни Цивилизации

четвъртък, 10 март 2016 г.

Небесният град, плаващ в Космоса

https://www.youtube.com/watch?v=bF6FwP9cTbMПрез януари 1995 г. германски астрономическа вестник публикува кратко съобщение, на което реагираха незабавно всички научни, религиозни и популярни издания на планетата . Всеки издател насочи вниманието на своите читатели към напълно различни аспекти на съобщението, но се свеждат до едно: във Вселената е открит дома на Бога.

На 26-ти декември, 1994 година в  НАСА се вдига страшно голям шум. След дешифрирането на серия от снимки, предавани от телескопа Хъбъл, на тях ясно се вижда огромен бял град, плаващ в пространството.
Представители на НАСА не успяват много бързо да блокират достъпа до уеб сървъра на телескопа, който включва всички снимки от Хъбъл за изучаване от различни астрономически лаборатории. По този начин за кратко време- в продължение на няколко минути те са достъпни за потребителите на световната мрежа.

Все пак какво астрономите виждат на тези невероятни снимки?

     


В навечерието на второто хилядолетие американски учени са направили едно от най-сензационните открития, които изцяло променят вижданията за живота в Космоса. Благодарение на космическия телескоп Хъбъл, собтвеност на НАСА, е заснето съществуването на огромен бял град, реещ се в космическото пространство. За кратък период от време тези записи са били достъпни за всички потребители на глобалната мрежа, но веднага щом изследователите са установили за каква находка става дума, те са спрели изцяло достъпа до свалената от Хъбъл информация.
Какво обаче стои зад това откритие – съществуването на цяла една галактика от извънземни или това, за което мнозина любители на космическите мистерии само са мечтали да съзрят – Градът на Бога?
Първоначално на свалените от сървъра на телескопа снимки се забелязва мъглявина. Петно с неясни очертания, което обаче буди интерес у професор Кен Уилсън, който се заема с това да проучи какво точно се крие зад мъгливото петно. Любопитството му е продиктувано от това, че няма научно обяснение, което може да определи появата на подобно образувание на снимките. Когато повторно Хъбъл в максимална резолюция е насочен към този участък от Космоса, в който се смята, че е направена снимката, обективът на телескопа улавя необикновеното изображение – нещо между Лапута, „летящия остров” на Суифт и град на бъдещето, сътворен от научната фантастика. Нещо, което никой не може да обясни, защото аналог за него не съществува.
И въпреки че пред учените все още стои загадката какво точно се крие зад тези уловени от телескопа изображения, по-авантюристично мислещите любители на космическите мистерии са убедени, че това е Градът на Бог.
Това определено е изкуствен обект в галактически мащаби. Възможно е градът, открит от Хъбъл на Коледа в края на ХХ век, да е именно такава инженерна конструкция на изключително мощна извънземна цивилизация.Размерът на града е зашеметяващ. Не са известни небесни обекта, които да са в състояние да се конкурират с този гигант. Земята спрямо този град е само една песъчинка в пространство.
Накъде се движи – и придвижва ли се този гигант? Компютърен анализ на серията от снимки, получени с Хъбъл показват, че движението на града като цяло съвпада с движението на околните галактики. Тоест, по отношение на Земята всичко съвпада с Теория за Големия взрив. Галактите се разбягват, червеното отместване се увеличава с увеличаване на разстоянието, неотклонявайки се от общата теория.
Обемно движещите се снимки ясно показват, че галактиките се разбягват, но именно от тази част на Вселената, в която е Градът. С други думи, всички галактики, включително нашата са излезли  от тази точка на пространството, и именно около Града е ротацията на вселената. Следователно, първата теория за града като Домът на Бога, се оказва необичайно успешна и близо до истината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар