Звездни Цивилизации

сряда, 9 март 2016 г.

Невидими   същества   нападат  хора

Трима убодени с нож в шията на кръстовище, нападателят липсва. Страшна сила премята във въздуха италианка като парцалена кукла.

През май 1876 г. по улиците на китайския град Нанкин внезапно настъпва паника. Тя е предизвикана от появата на невидими същества, които… фризират минувачите. Хората се опитват да спасят косите си, като покриват глава с ръце. Напразно. Бръснарите са се развихрили и стрижат наред.
В различни години се появява информация за невидим дух с бръснач, който понякога реже кичури от главите на хората, а друг път ги ранява. Масовата истерия продължава три години. През цялото това време пакостливият дух остава неуловим. И това не е първата поява на невидимия бръснар. Архивни документи показват, че той се е разхождал по улиците и в епохата на династията Въй (477-517 г. пр. н. е.).
През 1890 г. масова паника обхваща Япония: населението е убедено, че се е появил невидим демон, който нанася с бръснач рани върху вратовете на хората. Европейските медии се отнасят към тези "новини" снизходително - много екзотично, няма що - азиатците имат развинтено въображение.
Хуморът отлита през 1922 г., когато масовата паника, предизвикана от невидимия бръснар се пренася в Лондон. Незнайна ръка хваща девойки на улицата, реже им косите и изчезва тайнствено. Никой не може да обясни как се случва това посред бял ден.
Започват да постъпват и сведения за загадъчни ранявания. На 23 април 1922 г. се появява информация за пациент, който е бил ранен с нож в шията. Той не може да опише нападателя, защото такъв не е имало. Внезапно почувствал убождането и паднал на тротоара. След няколко часа в същата болница - "Черинг крос", постъпва втори пациент със същата рана. Още един човек е ранен на същото кръстовище до края на деня…
Исторически данни свидетелстват за това, че срещите с невидимите бръснари имат място в човешката история във всички времена и в много страни.
През 1761 г. пет жени от италианския град Вентимиля се прибират у дома. Неочаквано една от тях надава ужасен писък и пада мъртва. Нейните спътнички са ужасени от видяното: някаква страшна сила е повдигнала приятелката им от земята и я е метнала като парцалена кукла. Дрехите на жертвата са разкъсани на ленти, обувките са се изхлузили от краката й. На главата й са зейнали дълбоки рани. Вътрешностите й са се изсипали от едната страна. Костите й са раздробени.Всичко изглежда така, все едно жената е попаднала на невидима мина, която я е разкъсала на парчета. Надделява мнението, че жената е била улучена от метеорит.
През октомври 1873 г. в САЩ, щата Уисконсин, младо момиче, което стои на улицата с майка си, изведнъж почувствало как някой (или нещо) му реже косата. Кичурите били отрязани почти до корените.
На 8 декември 1831 г. "Ню Йорк Таймс" публикува разказ на капитан на немски кораб, който описва как един от матросите бил ранен пред очите му. Внезапно на главата му се появила рана и той паднал в безсъзнание на палубата. Нападателят останал невидим.
В излязлата от печат през 1860 г. книга "История за необичайните събития, случващи се с децата на мистър Ричард Джайл" се описват случаи на разнообразни невидими нападения. Веднъж полтъргайстът оставил "градинка" върху бузата на едно от децата, друг път пред очите на родителите невидима ръка започнала да души момиченцето. Агресивният полтъргайст бил неукротим - една вечер се отчел с повече от 20 ухапвания.
В приказките има много подобни сюжети, в които различни предмети и плащове правят притежателите им невидими. Такива неща се случват и в реалния живот. През август 1960 г. южноафриканският фермер Джими де Бруин бил нападнат от неизвестно същество. Пред очите на двама свидетели полтъргайстът му нанесъл рани върху краката, дълбок разрез се появил и върху гърдите му, като при това ризата му останала невредима. В продължение на няколко дни по тялото му се появявали нови рани, оставени все едно от скалпел или бръснач.
Във всички случаи на нападения на невидими същества над хората присъства общ момент: раните се появяват по тялото под дрехите, на които няма никакви следи от разрези или дупки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар