Звездни Цивилизации

вторник, 8 март 2016 г.

Пол Беневиц и подземната база Дълси

Всичките тези слухове за наличието на секретна база под една планина в Ню Мексико започват от предприемача в областта на технологиите и изследовател в НЛО - Пол Беневиц. През 1970г. Беневиц за първи път започва да твърди, че редовно наблюдава странни светлини в небето, за които смята, че може да са свързани с военновъздушната база Къртланд.

Базата има репутация за наличието на засекретени изследователски програми - през 40-те години например тя е използвана като транспортен център от служителите в националната лаборатория Лос Аламос, работещи по проекта Манхатън за създаването на първата атомна бомба. В базата се намира и подземния комплекс за съхранение на муниции, считан за най-големия склад за ядрени оръжия в света.

Беневиц не е единственият, който твърди, че вижда странни нощни фойерверки в небето. По това време в Ню Мексико се случват и ред други очевидно необясними феномени, като осакатяване на домашен добитък например. Една от конспирациите на Беневиц, е, че е имал среща с жена, която е била под влиянието на хипноза, твърдяща, че е била отвлечена със сина си. Жената твърди, че е била закарана в подземна лаборатория, заедно със своя син, където станали свидетели на опити върху жив добитък. Жената също така твърдяла, че й е било инжектирано някакво вещество, което е позволявало пълен достъп на отсрещната страна върху съзнанието й.

Обсебен от нейната история, Беневиц продължава да трупа доказателства, включително видеозапис на светлините в нощното небе. Той конструира специална система от радиоприемници и започва да провежда ленти, за които твърди, че съдържат записи на предавания от НЛО.

Към края на 80-те години, той се свързва с властите за да ги уведоми, че според него има потенциална заплаха от НЛО, но твърденията му са посрещнати доста скептично и намират ограничен брой последователи.

Въпреки това, Беневиц не може да бъде лесно разубеден и съмненията му се задълбочават. През 1982г. те привличат вниманието на Организацията за изследване на въздушни феномени, дългогодишна и заслужаваща доверие група за изучаване на НЛО. Една от най-старите фигури в организация Уилям Мур се сприятелява с Беневиц, който твърди, че до този момент до Земята са стигнали две групи от извънземни добри: добри, известни като ,,бели" и зли (сиви). Според него сивите населяват подземната база под планината Арчулета Меса, намираща се близо до Дълси.

Теорията на Беневиц придобива още по-откачена теза, че злите извънземни са сключили споразумение с Белия дом за провеждане на експерименти върху земни форми на живот в специално конструирана база под планината.

През 80-те години Мур предоставя на Беневиц значителни доказателства в подкрепа на съмненията му за наличие на извънземна раса на Земята и му помага да публикува историите си за това как извънземните са дошли на Земята и благодарение на помощта на американското правителство провеждат експерименти върху хора и добитъци и разработват форми на контрол и управление на човешкото съзнание.

Сами се досещате, че мнозина и безсъмнения и Вие самите смятат Беневиц просто за поредната откачалка, любител на конспирациите за извънземно присъствие на Земята.

Умственото състояние на Беневиц се влошава и той умира през 2003г. И така до ден днешен базата Дълси съществува единствено в ума на Беневиц, тъй като никой не е предоставил физически доказателства за нейното съществуване.

За мнозина остава фундаменталния въпрос - ако Беневиц е поредната откачалка, защо са положени толкова сериозни усилия за дискредитирането му? Дали дезинформацията е била просто заблуда, а слухът за базата Дълси прикритие на нещо друго, също толкова изумително?

Всички знаем, че една тайна истина, може да се крие най-добре в огромен куп лъжи, оплетени от фантазията на някой. Или пък Беневиц е бил прав от самото начало, но някой друг не е искал истината да излезе на бял свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар