Звездни Цивилизации

събота, 10 юни 2017 г.

НАЙ  ПРИЗРАЧНИТЕ  МЕСТА  ОБИТАВАНИ   ОТ  ДУХОВЕ


Това са местата, където кошмарите оживяват. Историите за тези места, обитавани от духове са базирани на смесици от легенди, разкази и слухове на хора, сблъскали се със свръхестествени сили. Някои се отнасят скептично към местата, населявани от духове, други пък биха се заклели и в най-милото си, че са ги виждали с очите си. Има очевидци, които разказват за едни и същи призраци, появили се на различни места по света.

Ето и историите на най-обитаваните места от духове в света!

Стенли хотел, Естес Парк, Колорадо, САЩТова е мястото, което вдъхновява Стивън кинг да напише книгата си ”Сиянието”. Кинг остава да пренощува в стая 217 в Стенли хотел и според сведенията чувал деца фантоми, играещи си в коридора. Балната зала на хотела обаче е мястото, където се случват най-необяснимите паранормални явления. Гостите, посетили хотела споделят, че в нея се чували звуци от пиано, въпреки че реално то било затворено. Персоналът също докладва за необясними събития в балната зала на Стенли хотел.

Замъкът Единбург, Единбург, ШотландияСредновековните замъци в Европа винаги са популярна туристическа атракция благодарение на дългата и интересна история, която имат. Замъкът Единбург обаче е един от най-обитаваните от духове места в Шотландия. Посетителите твърдят, че са виждали духове на колониалните затворници от Американската война за независимост и френски затворници от Седемгодишната война. Най-известният дух, обитаващ Замъка Единбург е призракът на един гайдар, който е изпратен да проучи подземни тунели, но така и не се върнал. Легендата разказва, че звукът от гайдата на музиката все още може да се чуе от вътрешността на замъка.

Катакомбите на Париж, Париж, ФранцияАко искате да намерите поне един призрак, то мястото където парижани са поставяли костите на мъртвите си е подходящо място, от което да започнете. Катакомбите на Париж държат останките на близо шест милиона души и по същество са един огромен масов гроб. Ако това не е достатъчно страховито, костниците са една малка част от широка мрежа от тунели и пещери под Париж. През 1871 г. френски революционери са избити от група от монархисти в една от подземните пещери. И до днес има свидетелства, че стоновете им се чуват още в пещерите и тунелите.

Лайнерът Кралица МериОткакто световноизвестният лайнер Кралица Мери е построен, около него се носят натрапчиви слухове. Мястото, което е обитавано от духове според слуховете е машинното отделение, където 17 годишен моряк е починал, докато се опитвал да избяга от възникнал там пожар.Според разкази на пасажери кабина В340 също е обитавана от духа на жертва на убийство. В зоната на басейна пък обикаля духът на малко момче, което се удавило там.

Затворът Алкатрас, Сан Франциско, Калифорния, САЩФедералният затвор Алкатрас е сочен като едно от най-обитаваните от духове места в Съединените щати. Има многобройни сведения на очевидци, които видели призраците на трима затворници в един от коридорите, през който се опитали да избягат, но били убити на място от надзирателите. Килия  14D е друго място в затвора, за което се носят легенди за духове. Според разказите една вечер затворникът, които бил заключен там крещял, че същество с блестящи очи се опитва да го убие. На другия ден той бил намерен удушен! Говори се, че и призракът на Ал Капоне също обитава затвора Алкатрас.

Домът на Борли, Есекс, АнглияВ английското градче има къща, която се смята за най-обитаваното място от духове в Англия. Намира се на мястото на стар женски манастир. Преди много време, млад послушник и монахиня решили да избягат от манастира и да заживеят заедно, но били заловени. Него обесили, а монахинята зазидали жива в стена на манастира. Много наематели на къщата впоследствие свидетелстват, че из къщата се разхождат неясни силуети, а понякога се явявали мъж без глава и монахиня в градината на имота. Сред паранормалните дейности са звън на камбани, чупене на прозорци и странни надписи появяващи се по стенете.Плантацията Миртал, Луизиана, САЩЗа плантацията Миртал се говори, че е построена върху древно индианско гробище и че в дома към нея живеят 12 призрака, включително и на Клои, която бил робиня там. Легендата разказва, че Клои бил заловена да шпионира собственика на плантацията. Той наредил да отрежат ухото й, а тя го прикрила с тюрбан. Клои обаче решава да си отмъсти, чрез торта с отрова, от която обаче хапват само жената и децата на собственика. Те умрели, а Клои била разкрита, обесена и хвърлена в река Мисисипи. Местните хора разказват, че духът й преследва плантацията и до ден днешен.

Санаториумът Уейвъри хилс, Луисвил, Кентъки, САЩЕдна от най-обитаваните от духове болници в Америка – Уейвъри хилс е построена, за да се справи с епидемията от туберкулоза в окръг Джеферсън в началото на 1900 година. Според градските легенди над 60 000 души са загинали в санаториума, много са погребани в "тунела на смъртта" – улей използван за складиране на трупове, които трябвало да бъдат скрити, за да не прави впечатление на пациентите колко много хора са станали жертви на болестта. Говори се още, че стая 502 е обитавана от духа на медицинска сестра, която се самоубива с телата на осветителната крушка, висящ от тавана.

Източният щатски затвор, Филаделфия, Пенсилвания, САЩ

Източният щатския затвор е дом на някои от най-суровите наказания в Съединените щати, включващи и изтезания. Много затворници са загубили ума си там заради екстремните условия и тежката изолация. Множество хора са станали свидетели на лудо кикотене в килия 12, както и мистериозни призрачни лица, появяващи се в килия №4. Твърди се, че дори и Ал Капоне  е преследван от призрака на Джеймс Кларк, един от мъжете, които е убил, във времето, което прекарал там.Лондонския Тауър, Лондон, АнглияЛондонският Тауър е място на множество екзекуции, убийства и мъчения, случили се през последните 1 000 години. Ако наистина съществуват духове – то това е мястото, което със сигурност ще обитават! Тауърът е дом на стотици призраци, включващи Джейн Грей, Хенри VІ, сър Уолтър Роли и Томас Бекет. Въпреки това, може би най-известният жител е духът на Ан Болейн, втората съпруга на Хенри VІІІ, която е обезглавена по негово нареждане. Нейният дух е забелязван там с глава в ръцете си.

източник - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiOn_O6lrPUAhUGChoKHRtQBjYQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fkanal3.bg%2Fnews%2F27093-Nay-obitavanite-ot-duhove-mesta-v-sveta-%252528SNIMKI%252529&psig=AFQjCNEKDWtAK7vlI-GtRgWmYcVGL-a7Fw&ust=1497180419693587

Няма коментари:

Публикуване на коментар