Звездни Цивилизации

събота, 10 юни 2017 г.

ПРИЗРАЦИ  БРОДЯТ  В БЕЛИЯ  ДОМЧерен котарак се прави на тигър и показва нокти на тези, които не изпадат в паника, когато го видят. Абрахам Линкълн ексхумиран и погребан в бетонен саркофаг, но пак го „виждат”. Камериерка твърди, че палавият дух на Андрю Джаксън я пошляпвал по дупето

Любимото място на призрака на Абрахам Линкълн е Овалния кабинет.Привидение на черен котарак ръмжи и стряска с ноктите си хората в Белия дом.Специалистка по фън-шуй предупреждава Барак Обама, че Белия дом е пълен с отрицателна идея.
Няколко дни преди инаугурацията на Барак Обама в Белия дом на 18-годишна възраст почива черната котка на бившия американски президент Джордж Буш. Тя се казва Индия, но е известна и като Уили и Кити. В специално комюнике говорителката на президентшата Сали Макдонъф съобщава на журналистите, че президентът, неговата жена и дъщеря са дълбоко опечалени от кончината на любимото си животно. Американските парапсихолози не пропускат да отбележат в тази връзка, че Индия вероятно ще се присъедини към призрачното котешко присъствие във Вашингтон.

Работата е там, че едно от най-известните привидения в комплекса от правителствените сгради е черен котарак, който периодично може да бъде видян в помещенията на Белия дом и по алеята, водеща към него.
Опашатият призрак има прякор DC - Demon Cat. Отначало се показва пред човека във вид на малко безобидно черно котенце, но ако някой реши да го доближи, се трансформира в грамадно ръмжащо създание с размери на възрастен тигър. Според очевидци DC най-често се появява преди някакво бедствие от национален мащаб. Видяли са го в навечерието на финансовата криза през 1929 г.у преди убийството на Джон Кенеди, а също и преди някои други големи сътресения и трагедии. В същото време няма информация котаракът да се е разходил по алеята преди терористичните актове на 11 септември 2001 г. или преди катастрофичните ургани Катрина и Айк. Но напълно възможно е секретната служба да пази в тайна подобни появи, за да не предизвиква ненужна паника в обществото.
В Белия дом призракът с опашка е най-активен в тези периоди, когато президентството преминава от едни ръце в други. Откъде се е взел? Според Даниел Коен, автор на книгата „Фантоми животни", през 1800 г. имало нашествие на плъхове, което наложило в сградата да бъдат пуснати десетки котки. След като си изпълнили мисията, ги изловили и ги върнали там, откъдето били взети. Но един котарак останал завинаги в Белия дом - DC.
През една януарска нощ на 1970 г. охранител вървял по коридора в Белия дом и видял DC. Неговите очи горяли в тъмнината с кърваво-червен цвят. Пазачът буквално бил парализиран - не можел да се помести от мястото си, колкото и да се опитвал. Фантомът пред неговите очи пораснал до размери на тигър, разкрил паст, оголил грамадни зъби и повдигнал предна лапа с внушителни нокти.

Като правило котешкият дух се появявал неочаквано пред човека, като разчитал да го шашне само с вида си. Но ако човекът насреща не реагира, призракът се ядосвал и се хвърлял яростно към него. Жертви на подобни нападения демонстрирали на околните странни драскотини по тялото си, които не зараствали продължително време.
По него е стреляно няколко пъти. Първият път такъв инцидент е описан от американските вестници през 1862 г., а вторият - през 1898 г.
Освен DC Белия дом е обитаван от немалко други знаменити и не толкова привидения. Както твърди през 2007 г. Джена Буш, едната от двете дъщери на бившия президент на САЩ, само в президентския дворец живеят милиони призраци. „Хората ще си помислят, че съм смахната - заявява Джена в интервю за Texas Monthly.- Но аз не се шегувам: действително съм ги чувала там". Тя споделя още, че една нощ чула от камината в стаята си някакво пеене, някой припявал оперна ария. Когато разказала за това на сестра си Барбара, тя не повярвала, но следващата седмица, когато двете били в същата стая, чули звуци на пиано. „Това беше мотив от 50-те", уточнява Джена.
Тя не е първата обитателка на Белия дом от този „ранг", която говори за привиденията. Дъщерята на Роналд Рейгън твърди, че е виждала призрака на Абрахам Линкълн. Нейният разказ се потвърждава от много служители в Белия дом, които нееднократно се сблъсквали с този призрак. 33-ият президент на САЩ Хари Труман, който си почивал, свирейки на пиано, също бил убеден, че си има „слушател".
Линда, дъщерята на 36-ия президент на САЩ Линдън Джонсън, разказвала, че нейната стая е свърталище на духове. А бившата първа дама на САЩ, сега държавен секретар Хилъри Клинтън веднъж признава, че често чувала в Белия дом странни звуци и стъпки на невидими хора, от които й настръхвала кожата.
Духът на Абрахам Линкълн по право се смята за „стопанин" на президентския дворец. 16-ият президент на САЩ, наричан Честния Ейб, Ковача на огради или Великия освободител, е застрелян от терорист през 1865 г. в театралната ложа. Скоро след това в Белия дом започват да виждат характерния силует на Линкълн, но в призрачен вид. Най-често той стоял в Овалния кабинет и гледал към „Пенсилвания авеню".
Грейс Кулидж - съпругата на 30-ия президент на САЩ Калвин Кулидж, видяла призрака именно там. Той стоял със замислен вид и гледал навън. Особено често призракът на Линкълн е наблюдаван по времето на Рузвелт.
Всичките 13 години от пребиваването на Рузвелт в Белия дом в бившата спалня на Линкълн се разполагал кабинетът на първата дама. Самата г-жа Рузвелт не видяла нито веднъж привидението, но често се оплаквала, че някой я наблюдава, докато работи. Тя не се съмнявала, че това е неспокойният дух на убития президент.
След убийството Линкълн е погребан в Оук Ридж Семетри, Спрингфийлд. През 1874 г. там е изградена 54-метрова гробница. Тялото е ексхумирано и погребано в бетонен саркофаг от Робърт Тод Линкълн с официален аргумент, че това се прави, за да се осуети възможността трупът да бъде отвлечен и за него да бъде поискан откуп. Има и хора обаче, които подозират, че има други мотиви, именно свързани с неспокойния дух, който крачи из Белия дом.
Андрю Джаксън, известен с прякора Стария орех, се увличал от спиритизъм. След смъртта си седмият президент на САЩ се включва към групата привидения, обитаващи Белия дом. Любовчия приживе, той си запазва привичките и като призрак. Някои хубавки секретарки се оплаквали, че чуват недвусмисленото му хихикане. Една от бившите сътруднички на Белия дом Лилиан Паркс си спомня: „През 1961 г. оправях леглото в Розовата спалня за предстоящата визита на кралица Елизабет. Наклоних се и изведнъж почувствах някакво докосване по гърба. Ръката продължи да се движи надолу и ме шляпна по дупето. Изправих се рязко, но в стаята нямаше никой. Когато чух характерния хилеж, се усетих за какво става дума и излетях като куршум от стаята".
„Това е старинна сграда и е достатъчно да се изгасят светлините, за да започне да води собствен живот - казва през 2003 г. работилият в продължение на 20 години в Белия дом администратор Хари Уолтърс.- Най-загадъчната част от Белия дом - това са президентските апартаменти. Всеки звук оттам се разнася като ехо по коридорите".

източник - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiv9Z_d7rPUAhXGchQKHc2uD2EQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.politika.bg%2Farticle%3Fid%3D12494&psig=AFQjCNFXAGQP6MdPUmpPT8vPsWfyVa44jA&ust=1497204244044991

Няма коментари:

Публикуване на коментар