Звездни Цивилизации

четвъртък, 3 март 2016 г.

РАК В ОПАКОВКА – грозната истина за ЧИПСА! 


Чипсът е любим джънк фууд на много хора. Но истината е, че в съдържанието на хрупкащите люспи им има толкова малко „картоф“, че е трудно да бъдат наречени хранителен продукт!Всички асоциираме чипса с картофи – имат цвета на картоф, понякога и миризмата на картоф, но не, приятели, това не са картофи и нямат абсолютно нищо общо с природния продукт, според здравния журнал BNGS.

Чипсът съдържат редица токсични съставки, някои от тях известни като карциногени! Те са толкова вредни, че на опаковките трябва да пише „Внимание, причинява РАК“!, или „Внимание, яденето на чипс УБИВА!“, подобно на цигарените кутии!

Ето как се произвежда ЧИПСА:

Съставките на чипса обикновено са ориз, пшеница, царевица и т.нар „люспици от картофи“, както и цялата менделеева таблица от E-хранителни добавки, овкусители, оцветители, омирисители и какво ли още не. Те се смесват в хомогенна смес подобна на тесто, след това са пресовани и третирани шоково с висока температура,  докато придобият извитата си форма.

Изключително опасната и канцерогенна съставка в чипса се казва АКРИЛАМИД! Този истински убиец се генерира, когато високо въглехидратни храни се третират шоково с висока температура – точно като при производството на чипс.

Акриламидът е най-силният карциноген – вещество, което отключва ЗЛОКАЧЕСТВЕН процес в организма!

Нивата на акриламида в чипса е са изключително високи – може би най-високи от всички хранителни продукти на пазара.

Малко известен и добре потулен факт е, че през 2005-та година, заболели от злокачествен тумор съдят един от най-големите производители на чипс и печелят делото! Съдът приема доказателствата, че точно акриламидът е причинил тяхното тежко заболяване.
Най-опасни е т.нар. печен чипс! Там нивата на акрилами са почти тройни! В България се продава в цилиндрична опаковка, с усмихнат мустакатко с монокъл, струва около 5 лева в търговската мрежа, и децата са луди по него!

Не можем да назовем производителя, но вие се сещате, за кой точно става въпрос - чипса е внимателно нареден в цилиндъра. Изглежда толкова красив и вкусен, а е толкова СМЪРТОНОСЕН!

Организацията HEATOX проведе 3 годишен експеримент, който доказа, че високите нива на акриламид не са единствената опасност в чипса, /както и в други джънк-храни/. Избягвайте следните „вкуснотии“:

-Пържени картофки /особено от М... знаете кой/
-Газирани напитки
-Понички с глазураТези храни съдържат изключително високи нива на карциногени. Ако не искате да вкарвате отрова в тялото си, наблягайте на домашно сготвената храна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар