Звездни Цивилизации

събота, 11 ноември 2017 г.

СОЛТА  ПРЕДПАЗВА  ОТ  ЗЛИ СИЛИ И МАГИИАко попитате стари лечители, баячи и дори ясновидци за магичните свойства на солта, вероятно всички ще ви отговорят, че това на пръв поглед просто кристално вещество всъщност е мощен защитник срещу зли сили. А освен, че невидимо „абсорбира“ негативна енергия около нас, солта има способността да лекува тялото и да възстановява изгубените сили. Не вярвате? Ето няколко лесни техники, които да изпробвате. Защото злото дебне отвсякъде!

Злите хора не понасят солта. И вероятно ненапразно предците ни, тръгвайки на път, носели със себе си торбичка сол като талисман (против уроки). Те също така вярвали, че ако хвърлиш щипка сол през лявото си рамо, това ще прогонва неуспехи и провали.

Ето защо, преди важната среща или сключване на сделка, търговците винаги правели този ритуал.

В Русия пък, на масата слагали отворена солница срещу отрицателната енергия.

Солта е също и голям лечител – тя прогонва лошите сънища и безсъние.

сол

Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни или Водолей, разтворете три щипки сол във вода, оставете течността през нощта до главата си и до краката на пода. А ако сте родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Стрелец или Козирог трябва само да сложите до главата и краката си (на пода) две чаши със суха сол. На сутринта изхвърлете солта или солената вода трябва в тоалетната. Правете тази процедура три последователни нощи и сънят ви ще бъде блажен и дълбок.

Вижте и следващите 3 „магически“ ритуала със сол и още днес прогонете негативната енергия от живота и дома си.

1. Душ със сол
Водата и солта ще пречистят и организма, и душата ви. Много добре действа да вземате душ със сол след тежък работен ден или когато чувствате вътрешно напрежение, след кавги и общуване с неприятни за вас хора. Разтрийте тялото си със сол като се опитате да покриете всеки сантиметър от него, с изключение на косата. За да не чувствате дискомфорт, не търкайте солта твърде силно, а с леки и внимателни движения. След това застанете под душа и изплакнете солта. Докато сте под течащата струя, мислено се обърнете към водата с молба да измие от вас всички лоши неща.

2. Торбички със сол за пречистване на дома
За защита и пречистване на къщата от негативна енергия можете да ушиете торбички от естествена материя, които да напълните със сол и да закачите по ъглите на апартамента. Това е особено препоръчително, ако често идват непознати или между обитателите възникват скандали и кавги. След известно време, когато солта попие определеното количество негативната енергия, торбичките ще потъмнеят и ще трябва да ги замените с нови.

3. Измитане на негативната енергия със сол
За да прочистите пространството на жилището си не само физически, но и на енергийно равнище, ден – два преди определения за основно почистване ден от седмицата можете да слагате по една щипка сол във всеки ъгъл на апартамента и след това да я изметете (прахосмукирате) заедно с останалите нечистотии.

Както виждате, за защита със сол срещу зли сили и негативна енергия далеч не се нуждаете от вещерски способности. Затова грабвайте пакета и действайте. Подарете на душата и тялото си повече позитивно пространство

Анастасия Христова поставя въпроса: Във всеки дом виждаме солница поставена на масата, но знае ли някой истинското значение и колко важна е солта за хората?Във всеки дом виждаме солница поставена на масата, но знае ли някой истинското значение и колко важна е солта
Анастасия Христова споделя, че … От векове наред тези, които практикуват изкуството на магията знаят, че една от най-сигурните защити срещу злото е солта. Солта помага да се отблъскват демоните и тези, които работят от тъмната страна на окултното, също така отблъсква злите погледи и лошите помисли за тези, които живеят в дома. През средните векове жена набедена, че е вещица, е била карана да изяде купа пресолена храна, ако наистина се е занимавала с тъмната страна на изкуството, от нея започва да тече много вода. И днес дори съществува поверие, свързано със солта – ако разсипем сол знаем, че ще имаме проблеми вкъщи, затова грабваме по една щипка от разсипаната сол с дясната ръка и я хвърляме през лявото си рамо в мивка или в течаща вода.

Запомнете, сол не се хвърля в боклук нито пък се дава лъжичка, купичка, или чашка сол, защото солта пази късмета, успеха и самата къща от зли сили и явления, разкрива Анастасия Христова.

Едно време солта е била много скъпа стока, равнявала се е на злато, затова разсипването на сол се е приемало за светотатство – все едно да хвърлиш парите си, така че с ритуала за солта, хората възстановявали баланса около тях и призовавали късмета да се върне отново в дома. Според друго вярване, ако дяволът си набележи човек, в които иска да се всели или дом, в които да се настани, той надничал през лявото рамо на човека.


Ако чувствате, че в дома ви витае нещо неприятно и потискащо, или че…
Ако чувствате, че в дома ви витае нещо неприятно и потискащо, или че ваш познат изпитва нещо подобно, или се местите в нова къща – първо запалете бяла или лавандулова или синя свещ, след това обиколете стаите на жилището. Едно съвсем простичко стихче ще постави началото на прочистване на къщата.

Сол, сол, сол… благослови тази къща като и донесеш хармония, светлина и радост.
Отнеми всичко негативно в нея и възстанови баланса. Върни любовта и мира. Така е и така ще бъде.

Сол, сол, сол… благослови тази къща като и донесеш хармония, светлина и радост.
След като изречете стихчето, гребнете малко сол в лъжичка, пръснете я в стаята и духнете свещта, за да завършите процедурата по прочистване. Повторете същото във всички стаи, като използвате една свещ. Можете да направите същото в градината. Познавам хора, които са правили ритуала дори в автомобилите си или след катастрофа, или при покупката на нов автомобил.


След като изречете стихчето, гребнете малко сол в лъжичка, пръснете я в стаята и духнете свещта
След като сте обиколили цялата къща със синята или лавандуловата свещ, оставете свещта на безопасно място, за да угасне сама. Ще забележите разликата веднага след ритуала, домът ще ви сте стори по светъл, ще усетите спокойствие и ще успеете с лекота да преодолеете каквито и да било проблеми. Затова лично аз, във всеки амулет за  здраве, успех, късмет, пари, щастие и др. слагам винаги сол, която кодирам с желанията на човека, който иска, домът му да е чист, семейството му да е здраво и да му върви във всичко.

От древни времена солта е смятана за свещено и много мощно лечебно средство. Известен, но вече достатъчно забравен, е колосалният лечебен ефект на затоплената сол.

В Евангелието от Филип е казано: " Световният дом е изграден от четири вида: вода, земя, въздух и светлина. И домът на Бог е подобен на тези четири: вяра, надежда, любов и знания. Нашата земя – това е вярата, в която сме пуснали корени, водата- това е надеждата, от която се храним, въздухът - това е любовта, чрез която ние растем, а светлината- това е знанието, чрез което ние съзряваме”. И всички тези четири вида съжителстват в хармония, когато в тях се добави сол - мъдростта, както я наричали апостолите. Тези скъпоценни кристалчета на живота, без които е невъзможно съществуването на целия организъм.

Какво представляват сами по себе си свещените кристали на солта?

... Кристалите имат кубична форма, - "солта на земята" - и геометрията на долната чакра Муладхара. Кристалната й решетка е йонна. Този тип решетка съответства на нашето етерично тяло.

Установено е, че 1 mm³ каменна сол може да съхранява до един милиард единици информация. Солта има уникалното свойство да абсорбира информация, но да не я отдава. Тя е нещо като своеобразен посланик на Земята към хората. Земята я е родила и дарила със свойството да акумулира огромно количество информация.

Нагрятата сол, изстивайки, интензивно изтегля информация от болното място- болка, дискомфорт, причинени от инвазията на чужда енергетика, насочена и попаднала във вас случайно. Това е всичко. И това е много просто.

Ето защо, ако не сте закоравял прагматик, освен това искате добро здраве и дълголетие, то не пренебрегвайте солта, а се научете да я използвате с нужното уважение. Изкуствените солени пещери, солените лампи - това е съвременния образ на древните традиции в лечението със сол.
           
Проста рецепта

При заболявания, дискомфорт или болка, нагрейте сол в съд до приятна за вашето тяло температура, изсипете в платнена торбичка и поставете - най-добре за една нощ - върху мястото, което ви притеснява. Солта трябва да бъде обезателно чиста, най-добре прясна от магазина, а най-добре направо от солника, от първоизточника- Майката Земя. Нагрятата сол трябва обезателно да бъде приложена индивидуално- температурата трябва да ви бъде приятна. Ако сте вярващ човек и преди това прочете молитва, лечебния ефект на солта ще бъде многократно по-силен. Тази сол можете да използвате втори, трети и повече пъти, само ако след употреба я поставите за 10-12 часа направо върху земята. Само земята е по-силна от солта и може да извлече от нея натрупаната информация за вашите заболявания. Солта, използвана няколко пъти без почистване от земята не носи вреди, но лечебния и ефект е много по-малък. Ако не можете да поставяте солта на земята, всеки път използвайте нова сол.

По същия начин, можете да използвате сол и при негативни емоции от безпричинен страх, гняв, тъга, раздразнение. Лягайки по гръб, сложете сол под гърба на нивото на слънчевия сплит и така можете да спите цяла нощ, сутринта ще забележите подобрение.

Солта предпазва от злото

Солта възстановява загубените ни сили, лекува дупките в астралното тяло. А злите хора и особено тези, които са взели на душата си греха на кражбата или магията, не понасят солта. Не случайно нашите предци вземали сол, тръгвайки на път, като талисман. В "нечистите" места я хвърляли през рамо, за да не могат злите духове да навредят на хората. Солта използвали и в магическите ритуали - белите кристали възвръщали щастието, сваляли от човека злата магия.

Как можете да се предпазите себе си с помощта на солта?

РЕЦЕПТА 1. Нашите предци са забелязали, че да урочасаш човек е най-лесно в момента, когато той е ангажиран с разговор и не обръща внимание на това, което се случва. Именно тогава, завистникът ви поглежда с лошо око, отвличайки ви с ласкаещ разговор. За да се избегне такова нещастие, в Русия има традиция- на масата да се поставя сол в открита солница. Тя наистина "гаси" отрицателната енергия, отвежда уроките. И злите пожелания се връщат през подземния свят към този, който ги е изпратил.

Реклами от GoogleРЕЦЕПТА 2. За да определите дали в дома ви има зъл дух и да го изгоните, между 11 и 12 часа през деня, вземете обикновен тиган от чист метал (тефлонов или емайлиран ще се съсипят), поставете на силен огън и поръсете тънък слой сол. Солта трябва да се пече от един до три часа. Ако в къщата има енергийна мърсотия - върху солта се появяват тъмни петна. Веднага, след като нечистотията в паника напусне дома, петната осветляват. В допълнение, препоръчваме ви да се разходите с горещия тиган във всички стаи, за да изчистите тяхната енергетика. В градски условия е добре да правите "солно почистване” веднъж седмично.

РЕЦЕПТА 3. Ако на къщата ви е направено заклинание и собствениците ги грози смъртна опасност, повторете ритуала с тигана: солта ще ви предупреди, дали проклятието наистина съществува, чрез пукане и силни "изстрели”.

РЕЦЕПТА 4. Солта също е голям лечител - тя лекува от кошмари и безсъние. Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион, Риби, Близнаци, Везни и Водолей, разтворете три щипки сол във вода, поставете през нощта течността под главата и краката (на пода). Тези, родени под знака на Овен, Телец, Лъв, Дева, Водолей и Козирог, трябва само да поставят под главата и краката (на пода) две "купички” със суха сол. А на сутринта солта или солената вода да се изсипят в тоалетната. Повтаряйте тази процедура три нощи подред и съня ви ще бъде силен и дълбок.

РЕЦЕПТА 5. А какво да правите с основната употреба на солта - в кухнята? Посолявайки храната, особено супи и сосове, се опитайте мислено да говорите и мислите само добро - не забравяйте, че пожеланията ви се записват в аурата на ястията. Злите думи могат да доведат до стомашно разстройство. А най-добре е, ако домакинята си създаде навик, когато соли храната, да прочита на глас, "Отче наш". Това помага за поддържане на здравето и силата на духа и тялото.

Известната с лечебните си свойства морска сол е особено ефикасно средство за защита от черна магия и всякаква външна намеса. За целта трябва да разпръснете морска сол пред входната врата на дома ви. Сложете малка купичка с кристал и морска сол и на бюрото си, за да бъдат очертани границите на вашето защитно поле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар