Звездни Цивилизации

вторник, 28 ноември 2017 г.

ЗАРЕДИ  ВЛИЯНИЕТО НА НЕМЕЗИДА В СЛЪНЧЕВАТА  НИ СИСТЕМА СЛЪНЦЕТО НИ СТАВА ВСЕ ПО ОПАСНО    МОЩНИ  СЛЪНЧЕВИ БУРИ  ПРЕДСТОЯТ ДА ИЗПЪРЖАТ ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МРЕЖА  НА  ЗЕМЯТА - ПРЕДСТОИ ОГРОМНА ПЛАНЕТАРНА  КАТАСТРОФА  А ПРАВИТЕЛСТВАТА СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА НЕЯ ОТ ГОДИНИ.Ако човечеството бъде лишено от всички електронни устройства, които правят живота ни по-лесен  светът ще премине през процеса на разрухата  и отчаянието.В наши дни хората в развитите държави са все по-зависими от електрическите устройства – и то най-вече от онези от тях, които са свързани с разпространяването на информацията – мобилни телефони, компютри, а отскоро и електронни четци. Съществува тенденция цялата информация , дори книгите в по-модерните библиотеки, да се пренасят на електронен носители.Ако тя се задълбочи, това ще доведе до постепенно изчезване на хартиения формат близко бъдеще.Ако в момент, когато цялата информация, необходима за функционирането на обществото, се намира във виртуалното пространство или на зависими от батерии уреди, всички електронни устройства се изключат завинаги, това би било не само опасно, а дори фатално за цивилизацията. Ще са оцелели само по-стари книги с по-стара информация, което автоматично връща знанията на човечеството много назад.Обезпечаването на много от днешните дейности изисква сложни изчисления, които само компютър би се наел да направи.
В първоначалният хаос без електричество ще се стигне до преврати и бунтове – тези, които притежават сила, ще завземат властта, а демокрацията, каквато я познаваме, ще изчезне. Това, освен че ще отнеме безсмислено много животи,  всичко това ще доведе до огромна и жестока гражданска война всеки ще се бори за оцеляване.Системата  Немезида  се намира в Слънчевата ни система  и все повече ни наближва  и все повече влияе  на нашето слънце и най вече на  планетата ни   земя. Природните  катаклизми  все по разрушителни стават а  слънцето ни постоянно изригва и ни бомбардира с енергийни частици  които силно влият на магнитното поле на планетата ни земя  и нейното ядро. И всичко това причинява засилена сеизмична  и вулканична активност по света. ЕМИ (Електро магнитен импулс ) от Немезида и  заедно с нашето слънце причиняват  огромни поражения на електрическата мрежа  и електрическите уреди по света имаме прегряване и изпържване  на телефони, компютри, повреди в електрическата мрежа на самолети, влакове, автомобили  и така на татък а тези инциденти се засилват.  Ще  доиде  момент когато слънцето ще изригне толкова силно че цялата електрическа мрежа в цял свят ще прегрее и ще се изпържи, тогава нищо свързано с електричество няма да работи. А  света ще влезне в тъмните средновековни времена а градовете тогава ще  ужас. Гладът  и отчаянието ще е един от основните фактори, който ще доведе хората до дълбоко нравствено падение.Градовете ще са ужасяващо зрелище. Даже и тези градове, които избегнат пълното унищожение, лишени от вода и ток, от топлина и снабдяване с храна, ще заприличат на каменни гробища, толкова много хора ще умират. Банди от разбойници неспирно ще извършват злодеянията си, и даже денем ще е опасно да се придвижва из града. А нощем хората ще се събират на големи групи, за да се опитват да доживеят до сутринта. Но изгревът на слънцето, уви, ще възвести, не радостта от новия ден, а злата необходимост да се остане жив и днес.Не трябва да се мисли, че на село ще цари спокойствие и благоденствие.
Ще има невиждано до тогава измиране на добитъка, и хората няма да са в състояние да заравят животните, ще ги оставят да се разлагат, отравяйки въздуха със страшно зловоние. Селяните ще страдат от нападения на граждани, които, в търсене на храна, ще се впуснат по селата, готови да убият човек, за парче хляб! Да, за залъка, който сега не могат да преглътнат, без подправки и сосове, тогава ще се лее кръв.  За селяните, нощта също ще е период на страх, защото през това време ще е най-жестокото разбойничество. А ще трябва, не само да опазят себе си, но и имуществото, и инструментите за труд, иначе пак ще ги чака гладна смърт. Самите хора, както и в градовете, също ще са обект на лов. Ще изглежда, все едно са се върнали допотопните времена...
И над всичко това ще тегне гладът. Гладът ще е двояк – глад за храна, и най-важното, духовен глад.

Купувайте, – къщичка със земя. Роднините не се разделяйте, а се обединявайте и купувайте заедно... Купувайте къщичка на село, ако ще и землянка. Божие благословение има над това. Купувайте и веднага копайте кладенец, за да си имате своя водичка, и веднага посадете върба (на северната страна), защото под върбата винаги има вода...

 Ще има страшен глад, трупове ще се валят, а вие ще си имате своя земичка, тя ще ви храни. . . В тези времена ще може да се спасявате само в свои домове. А в града... какъв ужас ще е! без ток, газ  вода  и храна  ... нищо няма да има, и хората направо живи ще умират в апартаментите.

Света  остава без ток, питейна вода и осветление.


Скъпоценната течност няма как да се изпомпва по високите етажи. Небето е в проблясващи цветни сияния. Невиждани, ужасяващи, опасни. Угасват хиляди градове и селища в Щатите, Европа и Азия. Инфраструктурите им са напълно унищожени. Спира транспортът, разчитащ на електричество. За болниците остават 72 часа резервно захранване, но в много от тях то не достига до кувьози, апарати за изкуствено дишане и други животоподдържащи системи. Измират стотици недоносени бебета и пациенти.
Операциите са немислими
След 72-рия час модерното здравеопазване се превръща в мит. Заводи, фирми, печатници, медии, администрации са изправени пред дилемата как да работят без ток. Мисията - невъзможна. В края на първия месец електрическите станции, трансформатори и мрежи са напълно повредени. Трябва да се изграждат изцяло и наново, което в рамките на една държава ще отнеме година. От строя излизат тръбопроводите с газ и гориво, зависими от електричеството. ТЕЦ-овете на въглища имат само 30 дни. Атомните централи са обречени. Ситуацията е критична без ток за отопление в студените географски ширини или охлаждане в горещите точки на света, без хладилници, вода, светлина и бърза помощ. Най-застрашени са болните, разчитащи на лекарства. Фармацевтичните компании няма как да произвеждат, запасите се стопяват бързо. Липсват инсулин и медикаменти за сърдечносъдови, онкологични, кръвни, бъбречни заболявания.

Приближаваме катастрофата с всеки изминал ден. Активността на светилото се усилва на цикъл от 11 години, заедно с петната му. Трудно е да приемем, че е способно да помете цивилизацията ни. Но тази е самата истина!" - категоричен е Даниел Бейкър, експерт от Лабораторията по атмосферна и космическа физика към университета в Колорадо, Булдер, и председател на академичната комисия, отговорна за доклада.

Слънчевата повърхност е бушуващ океан от плазма, зареден с високоенергийни частици. Някои от тях се откъсват и устремяват през Космоса като слънчев вятър. Този вятър е способен да пренася милиарди тонове плазма, приличаща на гигантски огнени сфери. Явлението се нарича коронарно изхвърляне на маса. При нахлуване в атмосферата на Земята настъпват бързи промени в магнитното й поле. Породените геомагнитни бури индуцират ток в електрическите мрежи, които не са годни да се справят с директната енергия „отгоре". Завишеното електричество създава мощни магнитни полета, атакуващи медните жици и сърцевината на трансформаторите. Крайният ефект е тяхното подгряване и стапяне На свой ред далекопроводите пренасят" и разпространяват пораженията на големи територии. Точно това се случва в канадската провинция Квебек през март 1989 г., когато 6 милиона души останаха 9 часа без електричество. Хаотичното движение на заредени частици в горния атмосферен слой на Слънцето създава магнитни вихри, които се извиват, въртят и преобръщат., разделят и свързват отново. При този процес могат да се откъснат милиарди тонове вещество. Щом плазмата поеме курс към Земята, тя се ускорява, пътувайки през космическото пространство. Накрая магнитното й поле достига планетата ни. В зависимост от ориентацията му спрямо земното, са възможни два варианта. Ако са обърнати в една и съща посока, слънчевото ще се приплъзне над Земното без директно навлизане. То обаче е неизбежно, когато плазменият поток атакува пряко магнитосферата ни. Коронарната слънчева маса просто я пробива като отварачка за консерви и нахлува вътре" - обяснява Джеймс Грийн, шеф на отдела за планетарни науки в НАСА.

Без изход
ТРИ са нерешимите проблеми.
Първо, модерните електрически мрежи функционират при много високи волтажи в обширни зони. Този плюс им осигурява голяма ефективност и ниски загуби, но ги прави уязвими от магнитните бури и Слънцето. Мрежите действат като антени, които ще улавят и насочват към трансформаторите чудовищния по интензитет слънчев ток в случай на изригване.

Второ, от тях зависят системите, поддържащи човешкия живот: водоснабдяване и канализация, различни производства, търговски и аптечни вериги, контролни станции на атомни централи и летища, финансови пазари, Бърза помощ и болници.

Трето, бурите предизвикват сривове в работата на глобалната позиционна система (GPS), на сателити, самолети, комуникационни средства и влияят гибелно на здравето. „Съберете едното с другото и ще ви стане ясно, че ако се повтори дори изригването от 1859 г.. последиците ще са катастрофални. Връхлети ли ни по-мощна вълна, апокалипсисът е неминуем!" - твърди Джон Капенмън, анализатор от калифорнийската корпорация „Метатек" и съветник към комисията на Американската научна академия. Според изготвения от нея доклад при такава буря генерираният от Слънцето ток ще елиминира над 300 ключови трансформатора в Щатите само за 90 секунди, отрязвайки електричеството за над 130 милиона души. „От този момент часовникът на унищожението ще започне да тиктака за Америка. Най-зловещият факт е, че ситуацията няма да се подобри с години!" - предупреждава Капенман.

Изследването е основателно
„ИЗСЛЕДВАНЕТО на академията не е с цел да всява паника - коментира астрофизикът Майк Хапгуд от Европейската космическа агенция. - Учените по природа са консервативни. затова и написаното от тях е сериозно и основателно. Отговорността за критични ситуации, свързани с космическия климат, е твърде размита на Стария континент. Европейските електроинсталации са взаимосвързани и също изключително податливи на каскадни сривове при магнитни бури." „Сбъдне ли се втора 1859 г., ураганът „Катрина" ще ни се стори като детска играчка. Едва ли бихме преживели по-мощно изригване" - признава и Пол Кинтнер, професор по електрическо и компютърно инженерство и физика на плазмата от Корнуелския университет в Итака, Ню Йорк. - Икономическите и социалните щети от „Катрина" са оценени между 81 и 125 млрд. долара. Според официалния документ прогнозираните геомагнитни бури ще доведат до загуби над 2 трилиона долара за САЩ. При това само през първата година след събитието. Възстановяването ще отнеме 10 години и ще струва още милиарди. Кошмарният сценарий ще засегне всяка страна с високо-волтажни електрически инсталации. Китай е на път да изгради 1000-киловолтова електрическа мрежа, двойна на американската. В случай на буря тя ще е суперпроводник и свръхантена, улесняваща движението на слънчевата енергия Европа също не е подготвена."

С широко затворени очи
Най-важният индикатор за приближаваща буря е сондата на НАСА Advanced Composition Explorer (ACE), пусната през 1997 г. на постоянна слънчева орбита.

Тя изпраща данни за посоката и скоростта на слънчевия вятър и други потоци от заредени частици, преминаващи край сензорите й. АСЕ предупреждава за геомагнитни бури в рамките на 15-45 минути, а електрическите компании се нуждаят от 15 минути, за да подготвят системите си за критичното събитие. Лошата новина е. че изхвърлената коронарна маса пътува доста по-бързо от очакваното и взема разстоянието от сондата до Земята за по-малко от 15 минути. Тоест ще ни удари, преди да сме взели мерки" - пояснява Хапгуд. Освен това АСЕ е на 12 години, животът й отдавна е изтекъл, детекторите й са стари и увредени. „факт е. че нямаме с какво да я заменим, нито стратегия какво ще правим, щом угасне. А това е безкрайно глупаво и безотговорно! Какво да правим? Никой не знае, дори и ние!" - алармира Бейкър, който още преди 3 години заяви, че на сондата не трябва да се разчита. Другите сателити за наблюдение на звездата, като Слънчевата и хелиосферна обсерватория (SOHO), могат да осигурят някаква информация, но тя ще е недостатъчна и закъсняла. „Светът ще се прозява, докато не го помете унищожителна слънчева буря. Ако политиците останат равнодушни към последния ни доклад, тяхното безразличие ще струва десетки милиони живота. Може би ни делят само 3 години от най-страшното бедствие. връхлитало някога Земята" - обобщава Капенман.

Огнен ад
НАЙ-СТРАШНАТА слънчева атака в историята на Земята е от 1859 г.
Пръв забелязва началото й британският астроном Ричард Карингтън. „На два пъти от огромна група слънчеви петна се откъснаха ярки бели пламъци. Представлението приключи за 5 минути, суровият космически климат се усещаше 8 дни!" - пише той на 1 септември 1859 г. В същата нощ небето над цялата планета избухва в червени. зелени и виолетови сияния, толкова ослепителни, че е можело да се четат вестници, сякаш е ден. Шокиращите светлини пулсират дори и над екваториални ширини. Наблюдават ги в Куба. Бахамите, Ямайка, Ел Салвадор и Хаваите. Телеграфните мрежи по цял свят се повреждат. Пред очите на вцепенените от ужас оператори телеграфната хартия се самозапалва. Даже и когато изключват батериите, захранващи линиите, съобщенията продължават да се препращат - сиянията индуцират електрически ток по жиците. „Карингтън е свидетел на безпрецедентна експлозия от магнитна енергия, на свръхмощно слънчево избухване. Тя обаче може да бъде в пъти по-интензивна. Ако това се случи, със сигурност няма да я преживеем!" -убеден е Джеймс Грийн.

Правителствата се подготвят за огромна слънчева буря която ще порази земята, правят се тренировки  за реакция при кризисните  събития които предстоят. когато Немезида още повече ни доближи и когато слънцето ни изригне с пълна мощ  и огромна слънчева буря удари земята това ще предизвика  напълно унищожение на електрическата мрежа в цял свят, това ще доведе и до промени в магнитното поле на земята и ядрото  огромни земетресения и вулканични изригвания ще променят света урагани бури ще унищожават краибрежията  а земната ос и полюсите ще се раздвижат към новите си места.

тези огромни слънчеви изригвания могат да дойдат по всяко време, така че използвайте този сценарий, за да се подготвите по-добре, когато се случи. Защото вече слънцето започна по често да изригва и да ни бомбардира със слънчева плазма  ( енергийни частици ) а това предизвиква засилване на сеизмичната и вулканична активност на  Земята.
Така че, винаги бъди готов, нашето слънце стана много нестабилно.

Първо, напълнете колкото се може повече бутилки вода, или вземете колкото се може повече.. консерви храна също... А  когато мощният електро магнитен импулс  ЕМИ ни удари с пълна сила, тогава няма да има течаща вода ,  телефоните, няма да работят ще останете без електричество, без нищо, дори по новите  автомобили  няма да работят.
Оръжия - много е важно да пазиш себе си / семейството си. има ужасни хора, които живеят в квартала ви, така че представете си какво ще бъде без власт, хората правят лоши неща, когато са отчаяни, така че се уверете, че имате  оръжия в себе си да се защитите.
Правителството го пази в тайна от общественото мнение, така че хората да не са готови за тази симулация на ЕМИ.
Те планират това като предпазна мярка, симулиране на голяма  (короналния маса) от слънцето, огромна слънчева буря която ни удря те сега се подготвят за  бъдещите събития когато слънцето изригне и ни засегне с пълна мощ и сила.
Забравете да купувате скъпи  нови  модели телефони, лаптопи, телевизори  и автомобили всичко това ще спре да работи   когато близко бъдеще когато ЕМИ  изпържи цялата електрическа   мрежа  на света ще настъпи пълна  тъмнина и паника, много хора без телефон  без интернет не могат да живеят, те трудно биха се справили без комуникация  за някои  самоубиството  ще бъде решение . Но не само това много богаташи ще загубят всичко което имали богатствата им, луксозните имоти автомобили ще мизерстват затова също и те ще предпочитат смъртта те не могат да живеят  условия в които цари мизерия и глад.
 Знаете много добре, че забелязваме ефекта на слънцето върху планетата, в случай на земята, която е бомбардирана от двата слънчеви вятъра единият от Немезида а другият нашето слънце.
Света   разчита на електричеството, но когато то изчезне, ще се върнем в тъмните векове.
Всяка енергийна мрежа ще спре да съществува, трансформатори ще експлодират, силови линии ще обхванат енергийните мрежи а те ще прегряват  и ще  се изпържат  и експлодират.
Това означава, че няма течаща вода, няма производство на храни, нито машини, нито превозни средства, нито самолети и така на татък.. ще започне всичко отначало.

И сега  правителствата  и другите организации  се подготвят и правят упражнения в подготовка за това което предстои близко бъдеще.

Така че бъди готов, но никога, никога не се паникьосвай, защото паниката или страхът не решават абсолютно нищо.

свържи точките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар