Звездни Цивилизации

понеделник, 20 ноември 2017 г.

ЕНЕРГИЙНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ХИПЕРТОНИЯ, ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И ПРОБЛЕМИ С ПСИХИКАТАСпециалисти от Харвардското училище за здраве стигнаха до извода, че енергийните напитки предизвикват много проблеми със здравето - затлъстяване, хипертония, проблеми с психиката.
Те засилват риска от стрес, тревога, злоупотреба с психоактивни вещества, агресия, умора, раздразнение, болки в стомаха и проблеми с бъбреците. В никакъв случай енергийните напитки не бива да се смесват с алкохол. Това стимулира за поемане на повече спиртни напитки. Маскирайки алкохолното опиянение, енергийните напитки увеличават вероятността човек да се обезводни и отрови с алкохол.
Така че минусите от употребата на енергийни напитки надвишава плюсовете: краткотрайно повишаване нивото на енергията, издръжливост и концентрация.
Канадски учени проучиха влиянието на енергийните напитки върху организма на подрастващите. Онези, които ги употребяват, имат повишен риск да получат травми на главата. В изследване те установили, че сред участниците, употребяващи енергийни напитки, черепно-мозъчните травми са пет пъти повече в сравнени с онези, които не ги употребяват. Според специалисти енергийните напитки могат да влияят отрицателно върху способността на организма да се възстанови след травма на главата.
Медици от Канада посочиха главната опасност от употребата на коктейли, които съдържат водка и енергийни напитки. Има опасност човек да увеличи употребата на алкохол, което често води до травми. Сред тях най-разпространените са падане и предизвикване на пътно-транспортни катастрофи, бой и други прояви на физическо насилие.
Доказано е, че рискът от травматизъм съществено се увеличава, ако човек смесва алкохол с напитки, които съдържат кофеин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар