Звездни Цивилизации

понеделник, 2 ноември 2020 г.

 Всички пасти за зъби имат токсични съставки, които вредят на тялото



Когато миете зъбите си и изплаквате устата си, съставките в пастата за зъби попадат в устата и венците, които са врата към всяка система в тялото ви. Всички пасти за зъби съдържат 7 токсични съставки ...

 


Токсични съставки на паста за зъби, които трябва да избягвате


От Джозеф Меркола


Кратък преглед


Устната кухина е изключително абсорбираща, така че химикалите, поставени в пастата за зъби, бързо навлизат в кръвта

Триклозан, натриев лаурил сулфат (SLS), изкуствени подсладители, флуорид и диетаноламин (DEA) са примери за съставки на паста за зъби, които могат да бъдат токсични.

Можете да си приготвите естествена паста за зъби у дома - и не забравяйте, че правилното хранене е ключът към оптималното здраве на устната кухина

От д-р Меркола


Вероятно не сте мислили за съставките във вашата паста за зъби, не сте ги сравнявали със съставки в храни или други продукти за лична хигиена или не сте осъзнавали, че това не е повече от грахово зърно, количеството паста за зъби, което поставяте върху четката си за зъби два пъти на ден. се натрупват в тялото ви.


Обикновеният човек използва около 75 литра паста за зъби през целия си живот и дори ако изплюете по-голямата част от нея, някои от химикалите, които съдържа, попадат в кръвта. Всъщност устната кухина е едно от най-абсорбиращите места в тялото. Ето защо се предписват определени лекарства, т.е. под езика.


Докато старателно миете зъбите си и изплаквате устата си, съставките в пастата ви за зъби преминават в устата и венците , които са врата към всяка система в тялото ви.


Затова трябва да бъдете много внимателни при избора на паста за зъби. Много популярни марки съдържат силно съмнителни съставки, от които трябва да стоите далеч.


7 токсични съставки в пастата за зъби


1. Триклозан


В популярната паста за зъби Colgate Total съдържа антибактериален химикал, наречен "триклозан", на основата на който компанията рекламира тази паста като "единствената одобрена от Службата по храните и лекарствата на САЩ , която помага в борбата с плаката и гингивита."


Всъщност триклозанът помага за предотвратяване на възпаление на венците, но само на много висока цена. Химикалът е свързан със опасения относно антибиотичната резистентност и ендокринните нарушения.

Веществата, нарушаващи ендокринната система, са сериозен проблем, тъй като могат да допринесат за широк спектър от здравословни проблеми, включително рак на гърдата, яйчниците, простатата и тестисите, недоносени бебета и бебета с ниско тегло и преждевременен пубертет при момичета и неспаднали тестиси при момчета.


2. Натриев лаурил сулфат (SLS)


Много пасти за зъби съдържат повърхностноактивни вещества като натриев лаурил сулфат, натриев лаурет сулфат (SLS) или натриев лаурил сулфатен етер (SLES). Повърхностноактивните вещества са химикалите, отговорни за изхвърлянето на пастата за зъби, но те също така пречат на вашите вкусови рецептори, като разграждат фосфолипидите на езика ви.


Това причинява горчив вкус и се смята, че причината всичко, което вкусите веднага след измиване на зъбите, е с лош вкус.


И това не е да споменем факта, че SLS дори е свързан с дразнене на кожата и болезнени язви в устата - не напразно изследванията препоръчват на хората с персистиращи язви да използват паста за зъби без SLS.


Всички пасти за зъби имат токсични съставки, които вредят на тялото


Въпреки това, едно от основните притеснения при SLS е канцерогенният, потенциално 1,4-диоксан, замърсен страничен продукт от производствения процес (етоксилиране). Освен това канцерогенните летливи органични съединения (ЛОС) се отделят в околната среда по време на производствения процес.


Всъщност производителите се опитаха да получат одобрение за пускане на пазара на SLS като пестицид за употреба в биологични ферми, но тяхното заявление беше отхвърлено поради потенциалната вреда за околната среда .


3. Изкуствени подсладители


Аспартамът и други изкуствени подсладители често се добавят към търговските пасти за зъби. Аспартамът се състои предимно от аспарагинова киселина и фенилаланин. Фенилаланинът е синтетично модифициран, за да носи метилова група, която осигурява по-голямата част от сладостта.


Този свързан с метил фенилаланин, наречен метилов естер, е много слаб, така че метиловата група на фенилаланин лесно се разлага, образувайки метанол. Вероятно сте чували твърдението, че аспартамът е безвреден, тъй като метанолът присъства и в зеленчуците и плодовете.


В зеленчуците и плодовете обаче метанолът е здраво свързан с пектина, което му позволява да премине безопасно през стомашно-чревния тракт. Това не е така при метанола, образуван от аспартама - той не е свързан с нищо, което би могло да помогне за неговото отстраняване от тялото ви.


И това е проблем номер едно.


Проблем номер две е, че хората са единствените бозайници, които нямат биологичен защитен механизъм, който разгражда метанола до безвредна мравчена киселина.


При хората метиловият алкохол пътува през кръвоносните съдове до чувствителни области като мозъка, където метанолът се превръща във формалдехид. И тъй като няма каталаза, формалдехидът причинява огромно увреждане на тъканите за неопределено време.


Симптомите на отравяне с метанол са многобройни и включват главоболие, шум в ушите, световъртеж, гадене, стомашно-чревен дистрес, слабост, пространствена дезориентация, втрисане, пропуски в паметта, изтръпване и стрелба болки в крайниците, поведенчески нарушения и неврит.


4. Флуор


Флуоридът отдавна се смята за отговор на въпроса за причината за кариеса, но през последните години му се обръща повече внимание, и то с основателна причина. Новаторско проучване, публикувано в списание Langmuir , установи, че предполагаемо полезният флуорапатитов слой, образуван от флуорид върху зъбите, е дебел само шест нанометра.


За да покажем колко тънка е, да речем, че една коса е 10 000 от тези слоеве! Сега учените се чудят дали този ултратънък слой действително може да защити емайла и да осигури някаква допълнителна полза, предвид факта, че той бързо се отстранява чрез просто дъвчене.


Да не говорим, флуоридната паста за зъби често е най-големият източник на флуорид за малки деца и основен рисков фактор за обезобразяване на флуорозата на зъбите. Това е така, защото децата поглъщат голямо количество паста, която попада в устата им. Всъщност изследванията показват, че малките деца само с паста за зъби често поглъщат повече флуор от препоръчителния дневен прием от всички източници.


Децата са особено изложени на риск от неблагоприятните ефекти от прекомерната употреба. Ако имате малко дете, се препоръчват пасти за зъби без флуор. За възрастни препоръчвам същото.

5. Пропилен гликол

Пропилен гликолът е вид петролен продукт, който се използва индустриално в течности против замръзване, бои, емайли и самолети за обезледяване. Фармацевтичната му форма се използва в много продукти за лична хигиена, включително паста за зъби, като сърфактант.


Няма проучвания за безопасност на употребата на пропиленгликол в продукти за лична хигиена , въпреки че е известно, че дразни кожата, очите и белите дробове, което може да доведе до системна токсичност за органите. Това очевидно не е веществото, с което искате да си миете зъбите.

6. Диетаноламин (DEA)

DEA се съдържа в много пенообразуващи продукти като паста за зъби. Той е известен разрушител на хормоните и може да реагира с други съставки, за да образува потенциален канцероген, наречен NDEA (N-нитрозодиетаноламин). Това вещество се абсорбира лесно през кожата и е свързано с рак на стомаха, хранопровода, черния дроб и пикочния мехур.
7. Микрогранули

Микрогранулите са малки пластмасови гранули, намиращи се в душ гелове, скрабове за лице, паста за зъби и др. Микрогранулите преминават през канализацията и филтърните системи на повечето пречиствателни станции и се изхвърлят в околната среда. Там пластмасовите микрозърна абсорбират токсини от водата, след което се изяждат от голямо разнообразие от морска фауна и накрая от хората.

Има основателна причина да бойкотирате всяка паста за зъби, съдържаща микрозърна, въпреки че очевидно е опасна за околната среда.


Домашни здравословни рецепти за паста за зъби

Можете сами да си направите паста за зъби и да избегнете много от опасностите на търговските видове. Първата рецепта включва кокосово масло, което е тествано срещу щамове стрептококови бактерии, често срещани в устата.

Домашна паста за зъби с мента и кокосово масло

Вие се нуждаете

1/2 чаша бентонитова глина
1/8 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички сода за хляб
2/3 чаша вода
1/4 чаша кокосово масло
1 чаена лъжичка стевия (по желание)
1 до 4 капки етерично масло от мента
Подготовка

В купа смесете глината и солта. Добавете вода. Смесете добре. Добавете останалите съставки. Разбъркайте отново добре, докато се образува паста. Съхранявайте в буркан с капак. Поставете част от пастата върху четката си за зъби, преди да я използвате с лъжица. Навлажнете пастата, като поставите четката под нежна струя течаща вода. Измийте зъбите си както обикновено.
Ако по някаква причина предпочитате паста за зъби без кокосово масло, опитайте друга рецепта - това количество е достатъчно за три почиствания:



Домашна паста за зъби с мента и сода

Вие се нуждаете

1 чаена лъжичка сода за хляб
1 капка етерично масло от мента или лимон
няколко капки вода
Подготовка

Разбъркайте в купа, докато се образува паста. След това измийте зъбите си.

Вашата диета допринася основно за зъбния кариес

Докато четката и конците са важни, когато става въпрос за поддържане на правилна хигиена на устната кухина, ролята на диетата не трябва да се пренебрегва. По-специално захарта е основният виновник. Както съобщава Medical News Today:

„Има огромни доказателства, че захарта е най-важният хранителен фактор при зъбните заболявания. По-специално, степента на кариес се определя от количеството и честотата на консумация на свободни захари ...

За здрави зъби и венци е важно да ядете разнообразни храни, богати на хранителни вещества и да избягвате тези, които съдържат захари и нишесте ... емайл и уврежда зъбите. "

Не трябва да се забравя, че здравето на устната кухина всъщност се постига чрез поддържане на баланса на бактериите в устата или микрофлората на устната кухина. Намаляването на захарта е от решаващо значение за този процес и открих, че добавянето на ферментирали зеленчуци е фактор за успех. Преди това имах много сериозни проблеми с зъбния камък - толкова сериозни, че се налагаше непрекъснато да се консултирам със зъболекар-хигиенист, за да се справя по някакъв начин с тях.

След като започнах редовно да добавям ферментирали зеленчуци към диетата си, образуването на плака на зъбите ми драстично спадна. Д-р Джери Куратола, основател на подмладяващата стоматология, с над 30 години опит в биологичната стоматология, обяснява:

„Трябва да се погрижите за поддържането на баланс ... Ние правим биологично градинарство, обръщаме внимание на околната среда и дори ядем органични храни. Иска ми се да можем да мислим за "биологично градинарство" в устата. Това се постига чрез силен, здравословен и балансиран хранителен протокол.

Тази диета трябва да вземе предвид три аспекта - алкализация, високо съдържание на антиоксиданти и борба с възпалението. Хората трябва да са наясно с възпалителните хранителни фактори. Има храни, които предизвикват възпаление - глутен, млечни продукти и редица други. Различните продукти могат да действат по различен начин на различните хора. "

В допълнение към алкализираща, богата на антиоксиданти и противовъзпалителна диета, той препоръчва да се избягват храни на основата на детергенти като паста за зъби, антибактериален дентален еликсир и вода за уста на основата на алкохол.

Доказан на място план за поддържане на оптимално здраве на зъбите

Знаем, че яденето на преработени храни и захар със сигурност причинява и влошава кариеса при хората, но има доказателства за кариес при хората в древността, много преди рафинираната захар и бялото брашно, и при дивите животни в наше време.

Дори делфините, които обикновено въобще не ядат въглехидрати, предпочитайки само риба, калмари и ракообразни, имат проблеми с кариеса. Следователно е очевидно, че само здравословното хранене не е достатъчно, за да обясни този феномен - в противен случай хората в древни времена и дивите животни не биха имали кариес.

В допълнение към яденето на храни, които са част от здравословната диета (и избягването на преработени храни и рафинирани захари), уверете се, че получавате достатъчно омега-3 мазнини. Последните изследвания показват, че дори умерено, омега-3 мазнините могат да помогнат за предотвратяване на заболявания на венците. Любимият ми източник на висококачествени животински омега-3 мазнини е масло от крил.

Не забравяйте да включите в диетата си много пресни, пълноценни храни, ферментирали зеленчуци и месо, хранено с трева, за да сте сигурни, че получавате многото минерали, които са толкова важни за здравите кости и зъби.

Редовното миене на зъбите и почистването с конец два пъти на ден, заедно с редовното миене на зъбите с биологичен зъболекар и хигиенист, ще осигурят възможно най-доброто здраве на вашите зъби и венци. Като алтернатива можете да опитате вода за уста за кокосово масло, която е мощен инхибитор на голямо разнообразие от патогени.

Избягвайте флуорирана вода и флуорирана паста за зъби, както и повечето търговски марки пасти за зъби. Вместо това използвайте естествени пасти за зъби без флуор - домашно приготвени или от доверен производител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар