Звездни Цивилизации

понеделник, 2 ноември 2020 г.

 Как бързо да различим истинските млечни продукти от фалшификатите



Днес по рафтовете на магазините все по-често можете да намерите млечни продукти, които се приготвят с добавяне на други компоненти. Как да разпознаем продукти на недобросъвестни производители? Има ли начини да разберете дали млечният продукт наистина е направен от естествени суровини? Ето няколко начина за идентифициране на фалшификат.


Определяне на качеството на млякото Възможно е да се установи наличието на нишесте в млечен продукт с помощта на йод. Ако такъв компонент присъства в млякото, той ще придобие синкав оттенък. Ако в млякото няма примеси, то ще бъде жълто.


Можете да разберете дали млякото се разрежда с вода, като добавите алкохол към него. Ако комбинирате мляко с алкохол в пропорции (1х2), тогава ще започне реакцията на образуване на казеин. Натуралното мляко ще образува люспи за няколко секунди. Ако отнема повече време преди появата на люспите, тогава има вероятност млякото да се разрежда.


Как бързо да различим истинските млечни продукти от фалшификатите


Разреденото топло мляко, когато към него се добави топла вода в обем, равен на обема му, бързо ще се смеси, но ако в горната част се събере извара, по същия начин, както се случва при образуването на казеин, това означава, че продуктът е с добро качество.


Методи за разпознаване на естествената извара


Когато създават фалшив продукт, производителите се опитват да направят фалшификата да изглежда привлекателен. В някои случаи изварата е твърде бяла. Това е първият признак, че към изварата са добавени растителни мазнини. Понякога, за да скриете факта на фалшификат, той е боядисан в по-тъмен нюанс.


Трябва да се помни, че естественото извара излъчва кисел вкус и мирис. Когато купувате извара от продавач на пазара, можете да поискате малко за проба. В същото време фалшификатът сякаш обгръща небето и обикновено няма характерен кисел вкус.


Инсталирайте фалшив кефир


Кефирът трябва да съдържа живи кефирни гъби. Това е основното условие. Но ако случаят не е такъв, тогава вкусът определено се променя. Освен това са се променили не само вкусът и миризмата, но и текстурата. Ако кефирът е истински, тогава той съдържа характерни млечни люспи. И ако го излеете от стъклен съд, можете да видите кефирните пътеки, образувани по стените. Ако продуктът е фалшив, тогава неговата консистенция ще бъде почти еднородна. Фалшивият кефир няма приятна миризма и вкус, какъвто е случаят с естеството на продукта.


Времето също може да помогне за идентифицирането на фалшив млечен продукт . Натуралният кефир променя вкуса си всеки ден. Фалшивият продукт има същия вкус.


Проверете за естественост на заквасената сметана


Сигурен начин да проверите естествеността на заквасената сметана е да добавите обикновена вода. Само една лъжица вряща вода ще бъде достатъчна. Трябва да се излее в чаша заквасена сметана. Ако продуктът е натурален, тогава заквасената сметана просто ще се стопи под въздействието на гореща вода и получената течност ще има приятен млечен цвят. Ако се създава заквасена сметана с добавяне на други съставки, тогава в нея ще се появят бучки. Тези съсиреци постепенно ще потънат до дъното на чашата.


Идентифициране на фалшиво масло


Естественото масло обикновено реагира добре на температурата. Топи се бързо на топло. Ако се постави във фризера, маслото ще се разпадне при нарязване. Ако продуктът е фалшив, това няма да му се случи.


Надежден показател за определяне на естественото масло е горещата вода. Ако маркирате малко парче в съд с гореща вода, тогава естественото масло ще остане на повърхността, а ако е фалшиво, то със сигурност ще потъне на дъното и едва тогава ще започне да се издига на повърхността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар