Какви храни не могат да се съхраняват в хладилник?
Като цяло нещата са известни на всички, но все пак това не пречи да ги повтаряме. Нещо повече, например например, все пак съм съхранил един от видовете продукти, споменати по-долу, в хладилника по погрешка.
Проверете себе си и вие ...
Лук. Влагата в хладилника не е най-добрият спътник за свежестта на лука. Поради това растението става меко и бързо се влошава, ставайки негодно за консумация. Освен това прекомерната влажност насърчава растежа на вредните бактерии и насърчава ранния растеж на плесени. Най-добре е да съхранявате лука на хладно и сухо място. Но не го слагайте до картофите. Когато се съхраняват заедно, срокът на годност и на двамата се съкращава два пъти.
В никакъв случай кафето не трябва да се съхранява в хладилник, освен ако целта ви, разбира се, е да абсорбирате неприятните миризми от други храни с тях. Зърната от студ и влага незабавно ще загубят аромата си, както и ще абсорбират всички чужди миризми. Най-добре е да държите кафето на тъмно, сухо и хладно място, или ако трябва да запазите наистина голямо количество зърна, които ще изчезнат във въздуха до по-добри времена, ги сложете във фризера. Шансовете за оцеляване там са в пъти по-големи.
Първото и най-важно правило при съхранението на зехтина е поддържането му на температура. Оптимално - + 12-16 градуса. В хладилника маслото може да започне да се разслоява, в него може да започне да се появява утайка и също така е възможно консистенцията на продукта да се промени от течна към по-плътна.
В хладилника ще започне да пониква с безпрецедентна скорост. Влагата също ще помогне на чесъна бързо да стане мек и негоден за консумация. Имате ли нужда от него? Основната препоръка е да съхранявате чесъна на сухо и сухо място. Между другото, можете да отидете с поклон.
Популярното мнение е, че авокадото узрява по-бързо и има по-добър вкус в хладилника. В действителност това е една от най-очарователните заблуди. Незрялото авокадо, разбира се, ще стане по-меко в хладилника, но не става въпрос за узряване, а за влага, която ще се абсорбира в плодовете чрез кората. Затова е най-добре да оставите узряващото авокадо на открито. Но вече узрелите плодове, които няма да ядете в момента, можете да сложите в едно от долните чекмеджета на хладилника.
Решили ли сте да сложите картофи в хладилника? Бъдете готови за факта, че скоро ще стане сладко и ронливо. Не забравяйте, нишестето се превръща в захар по-бързо в студено време. Идеалният начин за съхранение на картофи е да ги поставите в хартиен плик и да ги поставите на хладно, но не мразовито място.
В хладилника доматите губят целия си вкус, тъй като студеният въздух спира процеса на узряване. Студеният и влажен въздух също влияе негативно върху структурата на доматената каша.
Свикнали сме да бъдем „прибрани” и да „запазваме” продуктите „свежи” в хладилника. Има обаче такива, които само могат да бъдат опропастени от ниската температура.
За нищо на света не прибирайте на студено твърдите зеленчуци като картофи, лук, чесън.
Те трябва да дишат, а за картофите не е добра дори студената тераса през зимата.
Ако искате да запазите по-дълго свежия вид на бананите, ананасите и почти всички екзотични плодове, както и на краставиците, тиквичките и доматите, не ги прибирайте в хладилника. Там ще потъмнеят.
Доматите губят от своите полезни свойства на студено, както и вкуса си.
Когато ги държите на открито, не е добре да ги покривате с найлон, много са деликатни.
Няма никакъв смисъл да прибирате лютите сосове на студено, а меда извадете незабавно от хладилника, защото както горещото, така и топлото разваля неговите полезни свойства.
Няма коментари:
Публикуване на коментар