Звездни Цивилизации

вторник, 3 ноември 2020 г.

 

Какво се случва с вас, ако постоянно ядете чесън?

Чесънът е един от най-добрите естествени имуностимуланти.
Много хора са убедени, че именно чесънът дължи на факта, че се разболява малко.
Научни изследвания показват, че чесънът съдържа специален химикал, който предпазва бактериите от увреждане на имунната система. Някои хора просто се опитват да ядат малко чесън всеки ден, докато други го използват като имуностимулант, когато усетят предстояща настинка. След като сте забелязали първите признаци на заболяването, можете да ядете скилидка чесън три пъти на ден и след това на ден неразположението ще отстъпи.

Харесвам чесън. Без фанатизъм, разбира се, но като малко допълнение. Мнозина изобщо не ядат чесън, притесняващи се повече дори не за вкуса, а за миризмата.


Също така отдавна знаех, че чесънът все още е полезно нещо, но дори не мислех, че е така ...


1. Ще станете по-привлекателни. Оказва се, че жените полудяват по телесната миризма на мъж, който е ял чесън.


Тук започнах да се съмнявам в това, което бях прочел и се задълбочих. Оказа се, че учени от Карловия университет в Прагаи изследователи от университета в Стърлинг в Шотландия събраха контролна група от 21 мъже и ги принудиха да консумират суров чесън и капсули в продължение на няколко дни. След всяка консумация на чесън, участниците в експеримента поставят памучни тампони под мишниците си и ходят с тях 12 часа подред. Междувременно втора контролна група, също от 21 мъже, не консумира никаква форма на чесън, дори в компанията на ежедневните си ястия. Но беше снабден и с памучни тампони, които да се носят под мишниците 12 часа.


За следващата част от експеримента изследователите поканиха 82 жени. Те получиха памучни тампони от две групи мъже, като ги помолиха да оценят всеки памучен тампон според четири характеристики на обонянието: приятност, привлекателност, мъжественост и интензивност.


Представете си, всички 82 дами са казали, че памучните тампони, които са били под мишниците на тези мъже, консумирали чесън, се възползват значително от аромата! Той е по-малко интензивен, но по-приятен, привлекателен и мъжествен.


2. Вашата имунна система ще се подобри. 

Фактът, че чесънът ни предпазва от различни вируси и настинки, е бил известен дори на нашите баби. Но учените за пореден път потвърдиха, че чесънът трябва да се консумира редовно, за да не се разболява през зимата. Това е така, защото съдържа много витамини , здравословни масла и аминокиселини. Също така съдържа алицин, органично съединение, което убива бактерии и гъбички.


3. Кръвното Ви налягане ще се стабилизира. 

Добавете чесън към вашата диета, ако страдате от високо кръвно налягане. Това разширява кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане. Главоболието, както и стресът върху сърцето, ще изчезнат заедно с високото кръвно налягане. За да излекувате хипертонията, трябва да ядете 4 скилидки чесън на ден. Освен това чесънът намалява нивото на "лошия" холестерол в кръвта с 10-15%. Какво означава това за нас? Рискът от сърдечни заболявания или инсулт е почти наполовина.


4. Паметта ви ще се подобри. Обикновеният чесън съдържа много съставки, които предотвратяват стареенето на мозъка и не струва много. Възрастните хора, които го консумират, намаляват риска от развитие на болестта на Алцхаймер, докато по-младите могат да подобрят паметта и мозъчните си показатели. Всичко, което трябва да направите, е да ядете редовно чесън.


5. Вашата издръжливост ще се увеличи.

Чесънът кара сърцето и мускулите да работят по-ефективно. Ако се занимавате със спорт, консумацията на този продукт ще подобри резултатите ви. В древна Гърция, когато никой не е знаел за допинга, олимпийските спортисти са яли чесън, което ги е карало да бягат и да удрят по-добре от своите конкуренти. В допълнение, този продукт беше от полза за хората, които не спортуват, защото намалява умората, увеличава производителността и помага на хората да преминат през студения сезон.


6. Зъбоболът ще намалее.

Благодарение на своите антибактериални и противогъбични свойства, чесънът е полезен за устната кухина. Той убива вредните микроби и лекува възпалените венци. Освен това този полезен продукт намалява риска от кариес. Ето защо, ако започнете да ядете чесън редовно, няма да е необходимо да посещавате зъболекаря си често.



7. Ще започнете да отслабвате. 

Чесънът блокира наддаването на тегло от неправилно и небалансирано хранене. Той изгаря излишните калории, които влизат в тялото. Разбира се, това работи само ако ядете достатъчно чесън.




Соли, чесън, краставица и домат - типичен комплект за природата. Отдавна не търкам кората с чесън, но като цяло обожавам този продукт както с боршеч, така и под формата на аджика / огън / хрян. А печеният чесън е много готин.

Въпреки че сега ми се струва, те започнаха да ядат много по-малко. Не? Прочетох тук интересна информация, за която дори не знаех. 


1. Имунитетът ще бъде засилен

Високото съдържание на антиоксиданти в чесъна помага да се елиминират свободните радикали и токсините, които увреждат клетките на тялото и по този начин причиняват различни заболявания... Едно от многобройните проучвания показва, че поради своите лечебни свойства чесънът може да ви помогне да се справите по-бързо с настинките. При 60% от доброволците, участващи в експеримента, които са яли чесън, симптомите на заболяването бързо отшумяват и след 1,5 дни почти няма симптоми на заболяването. Освен това удвояването на дозата чесън намалява острото заболяване с още 61%. Плацебо групата показа всички симптоми на прогресираща настинка и периодът на възстановяване отне около 5 дни.


2. Ще се появи антимикробен ефект

От векове чесънът се използва като народно средство за борба с инфекциозните заболявания. Още през 1858 г. микробиологът и основател на имунологията Луи Пастьор отбелязва антибактериалния ефект на чесъна върху много бързо растящи бактерии.... Алицинът, активно антибактериално вещество в чесъна със силни антисептични качества, предотвратява размножаването на бактериите и предотвратява по-нататъшното им разпространение. Един доказан начин за унищожаване на Е. coli в месни продукти е да настържете добре цялото месо, преди да изпържите чесъна и да го оставите за известно време. В този случай бактериите ще умрат, дори ако термичната обработка е малко под 70 ° C. Същият метод може да се използва за салати: добавянето на суров чесън към тях ще се отърве от всички микроби на спанак или маруля, които са започнали да се влошават.


3. Подобряване на микрофлората на устната кухина

В допълнение към своите антибактериални свойства, чесънът действа като антимикробния фармацевтичен агент ципрофлоксацин, който, наред с други неща, се използва за борба с оралните инфекции . Изследванията показват, че екстрактът от чесън е ефективен срещу много протозойни бактерии, включително Candida albicans, която причинява кандидоза. Чесънът също помага за намаляване на плаката, така че може да се използва вместо дентален еликсир. Препоръчва се сдъвкване на една скилидка чесън за предотвратяване на орални инфекции.


4. Резултатите от обучението ще се подобрят

Има архивни записи, в които се казва, че древните гърци и първите олимпийци преди състезанието са били подсилени с няколко супени лъжици смлян чесън. В средновековието хората, ангажирани с усилена работа, са получавали чесън, за да се справят с умората. Това е така, защото чесънът има способността да забавя сърдечния ритъм, като позволява повече кръв да тече към мускулите ви и в резултат на това тялото ви работи по-добре. Обществото за изследване на сърцето отбелязва, че пациенти със сърдечни заболяваниякоито са приемали масло от чесън в продължение на 6 седмици, отчитат 12% намаление на пиковия пулс и подобряване на физическата работоспособност. Така че, преди следващото ти бягане или тренировка във фитнеса, добавете малко чесън предварително към храната си и забележете разликата.


5. Процесът на детоксикация ще започне

. Сярата придава на чесъна специфичен остър аромат. Сярните съединения са известни със способността си да унищожават раковите клетки и някои от тях са способни да премахват от тялото тежки метали и не най-полезните добавки, съдържащи се в храните. В проучване, проведено с работници на автомобилни акумулатори, които се оплакват от главоболие и високо кръвно налягане, те установяват, че консумацията на 3 порции чесън в продължение на четири седмици дневно води до почти 20% намаление на оловото. в кръв. Тази способност на чесъна го прави ефективно лечение за отравяне.


6. Намалява лошия холестерол

Въпреки че болестта на Алцхаймер е най-често срещаното невродегенеративно разстройство, повишените нива на холестерол в кръвта значително увеличават риска от неговото развитие. Лошият холестерол може да повиши нивото на амилоид, което допринася за развитието на заболяването . Няколко проучвания показват, че чесънът и препаратите от чесън значително понижават плазмените липиди, особено общия холестерол и LDL холестерола. Положителна динамика при хора със сърдечно-съдови заболявания се отбелязва при прием на поне 1 g чесън всеки ден. На фона на "терапия с чесън" се наблюдава намаляване на броя на кръвни съсиреци, тумори и други клетъчни дегенерации.


7.

Изследвания с контролирано тегло при животни показват, че чесънът намалява скоковете на инсулин и подобрява метаболизма на захарта, дори при тези, които са на диета с високо съдържание на захар или показват признаци на диабет. Американският вестник за хипертонията също провежда изследвания в тази област: на животни с високи нива на инсулин, високо кръвно налягане и високи нива на триглицериди е даден алицин. Тези, които са получавали чесън, показват леко намаляване на теглото, докато контролната група, от друга страна, показва леко увеличение. По този начин яденето на чесън може да намали наддаването на тегло или да помогне за стабилизиране на нивата на захар при пациенти с диабет.



8. Ще има антитуморен ефект

Многобройни клинични проучвания показват, че консумирането на 5 g чесън всеки ден потиска образуването на нитрозамини, които са основните виновници за някои видове рак. Селенът, сярата и други вещества от групата на антиоксидантите, които са част от състава, премахват канцерогените от тялото и в същото време повишават имунитета. Националният институт по рака официално заяви, че увеличава консумацията на чесън и намалява риска от някои видове рак, включително рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар