Звездни Цивилизации

понеделник, 2 ноември 2020 г.

Доктор по химия каза, че руснаците са подложени на химически геноцид



 Заместник генералният директор по науката на Института по хроматография "EkoNova" от Новосибирск направи гръмко изявление. Според него руснаците са подложени на химически геноцид, а за западните страни Русия се е превърнала в полигон, където могат да се провеждат безнаказано опасни експерименти с качеството на храната. Мнението на учения се споделя от много експерти за качеството на хранителния пазар, интервюирани от журналисти.


Новосибирският учен, доктор по химия Григорий Барам, стигна до заключението, че Русия се е превърнала в полигон за западните страни, където човек може да експериментира безнаказано с качеството на продуктите. В Русия няма компетентна система за химическа безопасност, която дава възможност за провеждане на експерименти за ефекта на някои добавки върху човешкото здраве.


Според Министерството на здравеопазването на Руската федерация в Русия има десет пъти повече деца с увреждания от раждането им, отколкото преди 15 години. Ученият смята, че това е резултат от "химическия геноцид" на руснаците. Той е убеден, че в близко бъдеще ситуацията ще се влоши още повече, тъй като с влизането в СТО броят на внесените продукти по рафтовете ще се увеличи. И няма да има алтернатива за него, тъй като евтините вносни суровини ще бъдат използвани в уж местни продукти. Но дори да оставим настрана теорията на конспирацията, има икономически причини да се страхуваме от вносни продукти.


Григорий Барам смята, че домашните „хранителни терористи“ също допринасят за хроничното отравяне на населението. В резултат се появява ситуация, когато почти всички продукти, които руснаците консумират, са опасни за човешкото здраве. Пестициди , токсини, мутагени, канцерогени и други вредни вещества, съдържащи се в храните и питейната вода, не могат да бъдат открити без използването на аналитични химични методи. И обикновеният човек е беззащитен пред всичко това.


Брашното, захарта, месото, напитките са отлични предмети за добавяне на малки количества „невидими“ вещества към тях, които не действат веднага, но със сигурност. Мисля, че изобщо не е фантастично мащабният експеримент за изследване на ефекта на някакъв пестицид (или друг боклук) върху здравето на 150 милиона руснаци.


- Русия е привлекателен пазар за чуждестранни производители, където можете изгодно да продадете всеки продукт, който не е подходящ за износ в развитите страни. Един вид сметище, където не се вземат пари за погребение , а се дават. Имаме само 4-5 пестицида под контрол. Останалите 418, изброени в „Хигиенните разпоредби“, се контролират само ако към продукта е приложен сертификат, който посочва кои пестициди са били използвани при производството на продукта. А местните производители на така наречените екологични продукти, като правило, изобщо не прилагат сертификат или посочват напълно различни пестициди в него. В Руската федерация са разрешени 476 хранителни добавки, но няма стандарти за тях.


Григорий Барам, заместник генерален директор по наука на Института по хроматография EkoNova, ръководител на Центъра за изследване и образование по хроматография


Заключенията на новосибирския учен звучат доста мрачно. Те обаче до голяма степен се потвърждават от резултатите от дългосрочния мониторинг на качеството на продуктите, продавани в района на Новосибирск . В Новосибирск се проведе кръгла маса „Проблеми за качеството и безопасността на стоките и услугите на потребителския пазар“, която се провежда от няколко години по инициатива на Асоциацията на Сибирското споразумение.


Форумът обсъди резултатите от изследвания на продукти, закупени в тайна от производителя. Всички експерти на хранителния пазар, участвали в кръглата маса, стигнаха до същото заключение като Григорий Барам: повечето продукти на гишетата в Новосибирск са опасни за здравето. Само около 10% от тях могат да се нарекат качествени. В същото време общото ниво на качеството на храните през последните 12 години е спаднало шест пъти.

- Огромно количество продукти, опасни за здравето, пристигат при нас от чужбина. Дори няма да засегна темата, която постави зъбите на всички на ръба - качеството на продуктите, внесени от Китай . Отдавна е известно, че те не се отглеждат ясно и не се знае от какво са направени. Продуктите от други страни не са много по-добри. Месото от Австралия, Агрентина, Перу, Чили не издържа на критики нито по отношение на замразяването, нито по отношение на храненето на добитъка - расте върху генетично модифицирана соя. Норвежката сьомга и пъстърва, отглеждани на комбинирани фуражи от отпадъци, остават популярни продукти. Още през 2006 г. им е забранен вносът в Руската федерация поради високото съдържание на тежки метали. Но те не изчезнаха от рафтовете. Списъкът може да бъде безкраен. Русия наистина се превърна в международно хранилище за храни, където се внася всичко, включително ГМО...


Руслан Старков, експерт на обществена организация "Произведено в Русия"


Експертите обаче не са готови да наричат ​​местните производители като ангели с крила. Не само защото предпочитат евтини вносни суровини с лошо качество. Хормоните и токсините в месото, пестицидите и нитратите в зеленчуците, антибиотиците в млечните продукти не се появяват по нареждане на злодеи от чужбина. Всичко това е продукт на дейността на недобросъвестни руски компании.


- Ако човек се грижи за здравето си, то той се стреми да гарантира, че поне основните продукти на трапезата му са от местно производство. Печели ли нещо? За съжаление не. Защо след няколко дни съхранение млякото не се подсирява, а се превръща в непонятно миризливо вещество? Защото това не е мляко, въпреки че се произвежда в Русия. Това е разреден прах с добавка на емулсия от генетично модифициран соев протеин и нискокачествено растително масло. Анализът на химичния състав на всяка наденица е по-скоро като списък от учебник по химия. Можете спокойно да го ядете на гладно - няма да има грях. Дори такъв чисто местен продукт като хляб вече не е безопасен за здравето поради масовото използване на глутен и палмово масло., ензими, антиоксиданти, емулгатори, консерванти. И така с всички продукти от основния списък.


Светлана Лапина, диетолог


Така че заключението на Григорий Барам относно общата мисъл не звучи толкова фантастично. Повечето хранителни продукти на вътрешния пазар, както вносни, така и собствено производство, са наистина опасни за здравето. И в много отношения именно те са виновни за влошаването му.


- На примера на такова заболяване като рак, въздействието на качеството на храната върху здравето може да се види възможно най-ясно. Процесът, когато нормалната клетка започне да се дегенерира в злокачествена, се нарича канцерогенеза. А веществата или радиацията, които, навлизайки в тялото, причиняват този процес, се наричат ​​канцерогени. Това могат да бъдат физични канцерогени като йонизиращо лъчение. А може да има и химически. Те включват например нитрати, които се добавят при отглеждане на зеленчуци, в колбаси и консерви. При продължително излагане на канцерогени започва растежът на туморната тъкан. Следователно има пряка връзка между увеличаването на статистиката за заболеваемостта от рак и влошаването на качеството на храната.


Александър Коган, онколог

Не само в Русия е така в България е същото , отравят ни с ръзлична химия в храната ни.


Както винаги, въпросът „Какво да правя?“ Остава отворен. Експертите съветват да отглеждате сами храната си или да не мързелувате да отидете в отдалечени села за тях. Няма друга алтернатива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар