Десет лесни начина да проверите качеството на храните, които ядете всеки ден
Има много начини да проверите качеството на храната, но повечето от тях са сложни и може да изискват професионална помощ. Bright Side се е въоръжил с тези, които можете да използвате сами, у дома или дори в магазин.
Кокошка
Обърнете внимание на бели ивици и твърде много мазнини . Това означава, че птиците са били хранени за кратко време с фураж с хормонални добавки. Такова месо определено не е полезно.
Цветът на месото също е важен: жълтината показва застоялост . Пилешкото месо трябва да е розово и стегнато.
Извара
Нишестето и растителните мазнини често се добавят към изварата. Можете да проверите дали те са в състава с помощта на капка йод . Ако има нишесте, изварата ще посинее , ако не, йодният цвят няма да се промени.
Оставете малко извара на стайна температура. Ако съдържа растителни мазнини, след няколко часа изварата ще промени цвета си и ще се покрие с жълта кора. Редовното извара ще се подкисели, но цветът няма да се промени.
Пчелен мед
Вижте как медът капе от лъжицата. Сурогатът тече в прекъсващ поток , разпространява се в локва, добър мед - в еластичен поток, който образува хълм.
Карамелният вкус на меда показва, че той е бил загрят, а прекомерното затваряне показва наличието на захар.
Сметана
За да проверите дали заквасената сметана съдържа растителни мазнини, разбъркайте лъжица заквасена сметана в чаша гореща вода. Продукт с лошо качество ще падне на люспи , истинската заквасена сметана ще се разтвори до хомогенна мътна течност.
Замразени зеленчуци, плодове и плодове
Потърсете лед и сняг върху замразени храни . Ако е така, продуктът не се съхранява правилно. Изберете такъв, който е леко замръзнал.
Риба
Застоялите риби имат помътнени очи и тъмни хриле . При свежите люспите са лъскави, без слуз и отпаднали люспи.
Месо
Когато избирате месо, натиснете върху него с пръст: прясното месо е твърдо и бързо се връща в първоначалната си форма.
Изрежете парче: ако месото е тъмно в средата и има лек контур, то е било накиснато за изкуствено „подмладяване“. Почистете повърхността със салфетка - прясното месо не оставя силна влага и изразени следи от кръв.
Зелените
Вземете пачката. Ако зелените са свежи, но висят силно отстрани , цветът е твърде тъмен и стъблата са твърде дълги , тогава най-вероятно е било "помогнато" да расте с помощта на нитрати. Добрите зелени са твърди, естествено зелени.
Сирене
"Изчислете" сирене с растителни мазнини съгласно следните критерии: некачественият продукт се рони при нарязване (това не се отнася за твърди сортове като пармезан) и бързо изветрява и се напуква на открито .
Оставете резен на слънце и гледайте: доброто сирене омеква, лошото сирене се втвърдява и на повърхността се появяват мазни капки .
Сладолед
Оставете парче върху чиния - растителният продукт ще се стопи дълго време , след което ще се превърне в полупрозрачна локва . Натуралният сладолед ще стане мек, но ще запази плътната си кремообразна текстура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар