Звездни Цивилизации

петък, 4 март 2016 г.

Зловещи еврейски предсказания отпреди 200 години: Русия и Турция ще започнат апокалиптична война
Еврейският оракул Елиаху Бен Шломо Залман е предупредил еврейския народ малко преди смъртта си през 1797, да започне да се подготвя за края на света, когато Русия превземе Крим, съобщава Daily Star.
Това зловещ пророчество – наскоро публикувано- започва да се сбъдва, когато руският президент Владимир Путин миналата година отне Кримския регион от Украйна.
Този мистик, който е известен като Виленският Гаон – “праведният гений от Вилнюс” – предсказва, че Русия ще започне война с Турция – плашеща перспектива, която започва да се превръща реалност.
“Когато чуете, че руснаците са завзели Крим – вие трябва да знаете, че е дошло времето на Месията.”
Друг мъдър човек от същата епоха – Израил Бен Елиезер, предсказва, че Русия ще се обедини с мюсюлманите преди последната битка.
Москва вече влезе в съюз със сирийския лидер Башар Асад, ислямисткия режим в Иран и Ислямската въоръжена групировка Хизбула в сирийската гражданската война.
Кървавия конфликт все повече и повече привлича много заклети врагове от двете страни на конфликта – включително Русия, САЩ, Иран, Саудитска Арабия, Франция – а сега и Великобритания.
Русия заплаши да използва ядрени оръжия срещу историческия си съперник Турция в региона, след като бе свален руски самолет- и това с натискането на едно копче може да подпали целия свят.
loading...
Пророчеството на Виленския Гаон е пазено в строга тайна, но миналата година правнукът му – равинът Моше Щернбух – за пръв път го съобщи на обществеността.
Мъдрецът казва: “И когато чуете, че руснаците са стигнали до Константинопол, трябва да сложите дрехите си за Шабат и да не ги сваляте. – Защото Месията може да дойде във всеки един момент”
Константинопол днес е Истанбул – най-големият и най-важният град в Турция.
Бен Елиезер – по-известен като Баал Шем Тов, което означава “господар на добро име” – прави подобно ужасно пророчество.
Той казва: “Руснаците ще дойдат – ще дойдат заедно със синовете на Исмаил.”
“Синовете на Исмаил” са мюсюлманите – които са потомци на Исмаил, първият син на Авраам – за който се казва, че е погребан в Мека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар