Звездни Цивилизации

неделя, 18 септември 2016 г.

ОТО

   ОТО вярват, че човешкото поведение не се ръководи от правила. Единственият им закон е: ,,Прави каквото искаш - това е единственият закон".
   Според уебсайа на ОТО: ,,Буквите О.Т.О идват от Ordo Templi Orientis, Орден на източните тамплиери, или Орден на храма на Изтока. ОТО е Външен телемически орден, който е отдаден на висшата цел да осигури Свобода на индивида и неговия напредък в Светлината. Мъдростта, Разбирането, Познанието и Властта чрез Красотата, Смелостта и Остроумието във основа на Универсалното братство.
 
   Основателят на ОТО е Карл Келнер - богат немски индустриалец и посветен масон, който в края на XIX век е посветен в древната традиция на магията (magick, изписвано с к, за да се разграничи от триковете, изпълнявани от сценичните магьосници) и мистицизма от трима мъдреци, докато е в Азия, търсейки самопознание. Благодарение на това познание Келнер създава свое тайно общество, което нарича Херметическо братство на светлината. Тази секта в крайна сметка става известна като ОТО.
   Групата се различава от франкмасоните, защото позволява на жени да се присъединяват като пълноправни членове - необходимост, защото много от ритуалите на сектата включват хетеросексуални оргии. Партньорът на Келнер в създаването на ОТО е Теодор Ройс - бивш шпионин на Пруските тайни служби, който има опит с тайните общества. Ройс е професионален певец, велик майстор масон и розенкройцер, който се е опитвал да създаде съвременна версия на Илюминатите.

   Политически, ОТО е изключително дясна организация, Келнер и Ройс имат общ интерес към ,,сексуалната магия" и заедно превеждат азиатските тантрически сексуални наръчници. Те имат теория, че сексуалните флуиди могат да са полезни в алхимията, като правилната комбинация на мъжки и женски сокове може да се използва за създаване на магическо дете, известно като хомункулус. Когато Келнер умира през 1905г., Ройс поема ОТО като водач.

   Алистър Кроули е най-известният член на ОТО. Той се присъединява към групата през 1910г. и тъй като също е поклонник на сексуалната магия, бързо се издига през по-нисшите степени на ОТО. По-нисшите степени на ОТО се наричат М:.М:.М: с двоеточие и точка между буквите. Издига се до върха на организацията.

 ,,Киселинните тестове" в средата на 60-те години, в които младежите се събират във физкултурния салон на училището или на друго обширно място, за да вземат заедно LSD, а след това да слушат психеделична музика, се смятат за много модерни и новаторски по онова време. На практика обаче същия тип групови експерименти с психеделици се провеждат от Алистът Кроули още орез 1910г. в Солфорд, Англия - и дава на всеки да пие питие, което съдържа психеделични гъби. Нарича експериментите си Елевсински ритуали.
   Към 1912г. Кроули, който нарича себе си ,,Великия звяр", е велик майстор на ОТО в Англия и Ирландия. Твърди, че е усвоил познанията си чрез Ордена на тамплиерите, гностиците, Илюминатите, Малтийските рицари, Светия граал, Розенкройцерите, масоните (от всички ритуали) и Златната зора (и нейните херметически традиции).
 
   Рой умира през 1921г., оставяйки Кроули като единствен водач на ОТО. (Водачът на ОТО се нарича ,,халиф".) Кроули публично обявява за жрец на религия, наречена Телема, за която научил в началото на века чрез канализиране. Кроули въвежда в ОТО ,,Гностичната литургия", която се основава на католическата меса. Неговата церемония обаче представя гола жена, седяща на олтара, както и опипване сред богомолците. Причастието се състои от поглъщан на ,,символна" сперма.
   Под ръководството на Кроули ОТО се разпространява и в САЩ. Там ОТО открива Ложата Агапе, която се ръководи от човек на име Джак Парсънс - пионер в ракетостроенето от Калифорнийския технологичен институт, който твърди, че е ,,Антихриста". Парсънс, пристрастен към научната фантастика, който е един от първите американци, обявели, че са видели НЛО, е приятел с Л. Рон Хъбад, за когото се твърди, че е използвал елементи от Телема при създаването на собствената си религия - сциентологията.

   Работата на д-р Джон Уайтсай Парсънс върху ракетното гориво поставя основите на пилотираните космически полети. Парсънс с основател на Лабораторията по реактивно гориво (JPL). Парсънс избира място на новата JPL зона в областта на Аройо Секо в Пасадена, известна като ,,Дяволската порта". JPL е открита в нощта на Вси светии през 1936г. Заради предложение на Международния астрономически съюз през 1972г. един кратер на Луната е наречен на негово име. Той е наследник на един от основателите на Хел-Файър Клъб във Великобритания.
 
   За онези, които искат да свържат съвременните тайни общества с онези от далечното минало, ето един път в този случай, който е възможно най-пряк: лабораторията на Парсънс е издънка на Космическата лаборатория ,,Гугенхайм" на Калифорнийския технологичен институт, която пък е оглавявана от проф. Теодор фон Карман, претендиращ, че е пряк наследник на равин Юда Льов, който е учител на Джон Дий, наречен основател на франкмасонството и предполагаемо очертал пред кралица Елизабет I създаването на Британската империя.


   Парсънс е роден в Лос Анджелис на 2 октомври 1914г. Майка му, Рут Вирджиния Уайтсайд, е богата жена, която участва в окултни дейности, а баща му е Марвъл Х. Парсънс, произлизащ от ирландско семейство, участващо в производството на лещи за телескопи. Парсънс е роден като Марвъл Уайтсайд Парсънс, но по-късно става известен като Джак. Отгледан е в Пасадена, Калифорния. Името на Парсънс в ОТО е Фратер Беларион, ,,Антихриста, съпруг на Бабалон". Парсънс веднъж се снима, докато прави секс с майка си, а освен това участва в сексуални актове с животни. Независимо от това той притежава разрешение за използване на топсекретна информация и е използван от Националния съвет по изследвания за отбраната, американския военен флот, американската армия, Върховния съд на Калифорния, полицейското управление на Лос Анджелис и израелското правителство. През 1950г. Парсънс е хванат от Изследователската и развойна лаборатория по двигатели към ,,Хюс Еъркрафт" да предава тайни документи за американската ракета и отбранителна технология на израелците, но не е съден заради намесата през 1951г. на директора на ФБР, Дж. Едгар Хувър, който е и масон.

   Почитател на д-р Франкенщайн, Парсънс се - според собствените му твърдения - опитва да създаде живот от безжизненото чрез magick (магия). Нарича създанието си ,,хомункулус". Парсънс е убит през 1952г. на 37-годишна възраст от експлозия в централна на JPL в Пасадена.
   Между ОТО и открития космос има и други връзки. ОТО основава един от първите си храмовете в Маунт Паломар, който по-късно става мястото на обсерваторията на Калифорнийския технологичен институт с неговия 580-сантиметров телескоп.
   ОТО почти замира по време на Втората световна война. Кроули се разболява и работата по ръководството на организацията преминава в ръцете на Карл Гермер (известен и като Фратер Сатурнус Х), който обявява, че ОТО вече няма да приема нови членове. Избухват вътрешни борби между фракции на ОТО. През 1947г. Кроули умира. Вътрешните борби се засилват през 60-те години на ХХ век, когато умира Гермер.
   Следва период на хаос в ОТО, който продължава, докато един човек на име Грейди Макмърти, приятел на Кроули, поема управлението през 1969г. Макмкърти отваря организацията за нови членове, но тя остава разкъсана на гракции.

   Според mindcontrolforums.com:
Слънчевата ложа на ОТО в Сан Бернардино е основана от Мори Маккоули, собственик на погребално бюро, на негова земя. Маккоули е женен за Барбара Нюман, бивш модел и дъщеря на пенсиониран полковник от военновъздушните сили от Банденберг. Групата се придържа към мрачно, апокалиптично становище за света, съсипан от расови войни, и пророчеството прави силно впечатление на Чарлз Менсън, който преминава през ложата. В подземния свят на Лос Анджелис отцепила се от ОТО група и известна с отдаването на садомазохизъм, търговия с дрога, пиене на кръв, задиряне на деца и убийства, Ривърсайд ОТО, подобно на ,,Семейство Мансън", използва наркотици, секс, психодрама и страх, за да разкъса съзнанието на посветения и да го изгради наново според желанията на вътрешния кръг на култа.
 
   Когато Макмърти се оттегля като халиф, е избран наследникът му. За следващия и настоящ ръководител на ОТО се смята, че носи името Уилям Брийз, но е известен с ,,магическото си име" Хименеус Бета. От 1996г. ОТО има клонове по целия свят (в четиридесет и две страни) и се твърди, че членската му маса е около три хиляди души.
   Управителното тяло на ОТО в САЩ е Американската велика кожа, която има стотици членове и местни клонове в четиридесет и пет общности, разположени в двадесет и шест щата.
   Членството в ОТО е тайно. Имената и адресите на членовете са пазени в тайна. Има два типа членство: асоциирано и посветено. Асоциираните членове могат и да са само по кореспонденция. Срещу такса те могат да получават публикацията на ОТО, наречена The Magickat Link. Онези, които се интересуват да станат асоциирани членове, могат да пишат до:

   Ordo Templi Orientis
   Associate Memberships
   P.O Box 430
   Fairfax, CA 94978
   USA

   Посветените членове трябва да преминат през физическа церемония, за да спечелят този статус. От дъното до върха на организацията има 18 степени за инициираните членове. Единадесет имат цифри, а седем - не.
   Най-долната степен, 0, е известна като Степен на Минерва. Напредването е единствено чрез покана. Първата степен е известна като ,,Човек и брат". Втората е Магьосник; третата - Майстор магьосник. Първите три степени са известни като Триадата на земния човек. Степените на Земния човек се основават на етапите на кундалини йога и представляват Индивидуалния път към вечността.
   Четвъртата степен е наречена Съвършен магьосник и спътник на Светата царска арка на Енох, Съвършен инициат или Принц на Йерусалим. Петата, шестата и седмата степен са известни като Триадата на любовниците. Петата степен се нарича Суверенен принц на червения кръст и Рицар на рицарските херметически философи. Шестата степен се нарича Виден Рицар (тамплиер) на Ордена на Кадощ и спътник на светия граал, Велик командор на инквизицията и Член на великия трибунал, Принц на царската тайна. Седмата е Много виден суверенен велик главен инспектор и Член на Върховния велик съвет.
   Осмата, деветата и десетата степен са наречени Триадата на отшелника. Осмата е известна като Съвършен първосвещеник на илюминатите и Епопт на илюминатите. Деветата се нарича Посветен в светилището на гносиса. Десетата  е Рекс Сумус Санктисимус. Десетата степен е всъщност националния велик майстор.

   По време на членството в по-висшите степени посветеният е обучаван в херметична философия, Кабала, Магия и йога, които целят да го подготвят за разкриването и приложението на една Върховна война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар