Звездни Цивилизации

събота, 3 септември 2016 г.

Журналист от The Times: В ЦРУ работят терористи от „Ислямска държава“!


Джак Хил е възмутен, че в момента американското разузнаване си сътрудничи с екстремисти, наричайки ги „членове на умерената опозиция“

Журналистът от британския вестник The Times твърди, че в  Централното разузнавателно управление на САЩ работят терористи от „Ислямска държава”. По думите на Джак Хил  двама мъже, които сътрудничат на агенцията, са стреляли по него в Сирия през 2014 година.

„Човекът, който стреля по мен, сега работи за ЦРУ” – с такова заглавие излезе статията на изданието, за което той работи.

Хил не крие възмущението си, че в момента наричат терористите „членове на умерената опозиция“ и американското разузнаване си сътрудничи с тях.


 „Това беше лицето на човека, когото видях през май 2014 година, когато той стреля два пъти в левия ми крак от упор, а ръцете ми бяха вързани. Това беше наказание, че се опитах да избягам от похитителите си в северната част на Сирия”, написа Джак Хил.

По-късно журналистът е освободен и се връща в родината си. Сега обаче той вижда нападателите си на видео в социалните мрежи, където те са представени като съюзници на западната коалиция, оглавявана от САЩ.

Хил е възмутен от факта, че за борбата срещу терористите специалните служби привличат хора, които трябва да бъдат обвинени в екстремизъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар