Звездни Цивилизации

понеделник, 26 септември 2016 г.

Масовият феномен "сънна парализа" е причинен от обладаване от зъл демон!


Случва се на много абсолютно здрави хора! Събуждат се по сред нощ, в абсолютно съзнание са но не могат да се помръднат! Осъзнават какво им се случва, виждат и чувстват всичко около тях, но тялото им е абсолютно парализирано!

През последните години това се случва на все повече хора:

В проучвания от Канада, Китай, Англия, Япония и Нигерия 20% до 60% от хората са преживявали сънна парализа поне веднъж в живота си. Изследване водено от Седагат-Хамедани Ф. и др. са проучили преобладаването на сънната парализа сред иранските студенти по медицина. 24.1% от студентите са преживявали сънна парализа поне веднъж в живота си. Подобни резултати са докладвани и между японските, нигерийските, кувейтските и американските студенти според научния портал TOMind.

Официалната медицина обяснява, че феномена  може да е свързан с нарколепсията, катаплексията или халюцинации, но в много от случаите има много необясними неща.

Халюцинациите са доста подобни. Много от хората, които изпитат сънна парализа усещат „чуждо присъствие“ в спалнята. Голяма част от тях даже виждат тъмна фигура, колято се доближава и им говори. Интересното е, че обикновено говорът, който чуват е на непознат език, и като чели е доста забързан! Сякаш зъл демон шепне прокоба!

Често в помещението замирисва на изгоряло. Според водещи демонолози мирисът на изгоряло без конкретна причина в определено помещение е сигурен признак за демонично присъствие!

Друг интересен феномен е, че много от хората „излизат от тялото си“ и започват да витаят из стаята и да наблюдават всичко отгоре. Буквално виждат самите себе си отгоре и осъзнават какво се случва! Много често, когато това се случва, хората чувстват, че са издърпвани от тялото им насила! Всякаш нещо ги тегли за краката и те се опитват да се доберат обратно до тялото си.

Демоничното присъствие е обяснение за масовия феномен в различни култури още от дълбока древност.

Във финския и шведския фолклор сънната парализа е причинена от кобила, свръхестествено същество, свързано с злите демони инкуби и сукуби. Кобилата е осъдена жена, която е прокълната и тялото й се носи мистериозно, докато спи, а тя не забелязва. В това състояние тя посещава селяни и сяда на ребрата им, докато те спят, което ги кара да сънуват кошмари.

Градска легенда в Нюфаундленд, Северна Каролина и Джорджия разказва за негативната фигура на една старица, която напускала физическото си тяло през нощта и сядала на гърдите на жертвите си. Жертвата обикновено се събужда с чувство за страх, диша друдно, заради усещането на тежка невидима тежест на гърдите си и е неспособен да помръдне т.е. има сънна парализа. Това кошмарно преживяване е описано като "яхнат-от-старица". "Старицата" е кошмарен призрак и в Британия!

Във Фиджи преживяването е интерпретирано като кана теворо, което значи да бъдеш "изяден" от демон. В много случаи демонът може да бъде духът на наскоро починал близък, който се е върнал за несвършена работа или да съобщи някои важни за живите новини. Често хора, спящи близо до измъчвания човек казват "каниа, каниа!", което означава "яж, яж!" в опит да удължат обладанието за шанс да говорят с мъртвите си роднини или дух и търсят отговори защо тя или той са се върнали.

В Турция, а също и в много ислямски вярващи, сънната парализа се нарича карабасан и е близка с други истории за демонични посещения, повреме на сън. Демонът, познат като джин идва в стаята на жертвата, държи я долу много силно и не й позволява да направи каквото и да е движение, после започва да души жертвата. За да се отърве от демоничните създания, човек трябва да се моли на Аллах с определени редове от Корана.

Водещи демонолози са съгласни до голяма степен с народните поверия по света. Смята се, че демонът, който ни „навестява“ през това преживяване не е от най-високия ранг, и че обикновено става въпрос за „слуга“ на по висши демони като инкуби и сукуби. За това и присъствието обикновено не оставя трайни последствия. Просто човек имам временен досегсъс злото, което се опитва да проникне в душата му.

Разбира се трябва да отчетем, че постоянно се регистрират множество абсолютно безпричинни смъртни случаи по време на сън! Абсолютно здрави хора просто умират в съня си без каквото и да е медицинско обяснение. Счита се, че в тези случаи злите демони успяват да изтръгнат душата от тялото. За това свидетелстват показанията на хора, които са изпитали феномена, че витаят из стаята. Товно тогава вече душата е вече извън тялото и злото „присъствие“ се опитва да я завлече със себе си!

Множеството необяснени характеристики на сънната парализа пораждат теории и сред най-уважаваните световни учени, че феноменът е свързан със свръхестественото!

2 коментара:

  1. На мен се случи 3 пътя.И всеки път само докато почвах да казвам първите думи от молитвата "Отче наш" на момента се освобождавах и сабуждах.Последния път устата ми беше паралезирана,така че не можех да кажа молитвата но направих кръст с езика в устата между зъбите,и пак се получи.

    ОтговорИзтриване
  2. На мен се случи 3 пътя.И всеки път само докато почвах да казвам първите думи от молитвата "Отче наш" на момента се освобождавах и сабуждах.Последния път устата ми беше паралезирана,така че не можех да кажа молитвата но направих кръст с езика в устата между зъбите,и пак се получи.

    ОтговорИзтриване