Звездни Цивилизации

неделя, 18 септември 2016 г.

По-старите тайни общества
Изглежда, че връзките с конспиративните тайни общества извървяха пълен кръг - от ЦРУ, CFR и Билдербергите обратно към Кръглите маси и франкмасонството, през Илюминатите и Ордена на тамплиерите до Малтийските рицари и Сионския приорат и съвременните им връзки с ЦРУ, CFR  и Билдербергите.

Винаги е имало дневен ред за дискредитиране както на националните, така и на църковните власти, както и опит да се обедини първо Европа, а след това и останалата част от света. Тази атака е насочена конкретно към Римокатолическата църква, която се възправя като доминиращата религия на Западния свят още от времето на Римската империя, Всяка протестантска деноминация - било то баптистки, методисти, презвитерианци, епископалци, фундаменталисти, унитаристи и т.н. - извлича традицията си от католическата църква.

Въпреки това много хора - обявявани за еретици от църквата в миналото - вярват, че от самото начало църковните водачи са схванали погрешно историите за непорочното зачатие на Исус, духовното лидерство и възкресението. Дори днес има алтернативни традиции във връзка с Исус, Мария Магдалина и Иоан Кръстител, които противоречат на официалната църковна догма.

Вместо да участва във вселенски изследвания за определяне кои традиции имат по-силна фактологична база, църквата се е опитвала да изличи всяко противопоставяне на нейния авторитет с най-убийствените и насилнически методи.

Една от най-видимите и силни заплахи срещу църковната догма идва от Ордена на тамплиерите. Първоначално малка и потайна група от рицари, формирана за защита на поклонниците след успеха на Първия кръстоносен поход в завладяването на Йерусалим, орденът всъщност посвещава ограничено време на патрулирането на пътищата.

Вместо това групата от рицари - силно свързани с могъщи европейски семейства - копае дълбоко под мястото на Соломоновия храм в Йерусалим. Каквото и да са открили там, то е транспортирано обратно в Европа и очевидно е скрито в южна Франция, близо до малко селце на име Рен-Льо-Шато.

Макар че никой сякаш не разполага с доказателства за конкретните факти за това тамплиерско ,,съкровище", повечето изследователи стигат до заключението, че освен буквално съкровище от злато и сребро, рицарите са открили древни свитъци и артефакти, които може би са използвани за разрушаване на църковните традиции по времето, когато те са се установявали.

Една група, която може би е засилила убежденията си вследствие на откритието на тамплиерите, са катарите, разположени предимно в региона на Лангедок в това, което ще стане южна Франция. Тази група от силно духовни хора вече има традиция относно пристигането в Марсилия на Мария Магдалина с децата на Исус и последвалите смесени бракове с франкските юдеи в линия от свещеници-крале, наречени Меровинги.

Заплашени от властта на линията на Меровингите, църковните официални лица уреждат убийството на крал Дагоберт и чрез контрола си върху ,,кметовете", или дворцовите сановници, поставят началото на собствени кралски особи. Когато миролюбивите катари проповядват срещу такива злоупотреби от страна на църквата, папа Инокентий III през 1209г. започва военни действия срещу тях.

В кампания, известна като Албигойски кръстоносен поход голяма папска армия помита югозападна Франция и унищожава всеки, за който се вярва, че е покварен от катарската ерес. Катарите на практика са изличени, като само някои от тях успяват да избягат в други страни или в защитните редици на Ордена на тамплиерите.

Тамплиерите будят подозрения с отсъствието си от Албигойския кръстоносен поход и това придава достоверност на твърдението, че ,,съкровището", открито в Йерусалим, подкрепя вярванията на катарите, Всъщност тамплиерите - много от които са от католически семейства - скриват немалко катари от армията на папата.

Междувременно Орденът на тамплиерите очевидно е способен да сплаши църквата, за да му даде изключителни права и протекции и той бързо става един от най-могъщите многонационални организации в света.

Докато се бият в Кръстоносните походи, тамплиерите са натрупали значителни езотерични познания за архитектурата, строителството, металургията, астрономията и географията. Голяма част от тези познания идват от връзката им със секта на исмаилите, наречена хашшашини, оглавявана от безмилостен тиран, известен като Стареца от планината. За хашшашините и техния водач се твърди, че са притежавали древни познания, датиращи още от времето на Ной, а и от по-рано.

През 1307г. е ред на тамплиерите да почувстват яростта на Ватикана и крал Филип IV от Франция, който е отхвърлен като член и е силно задлъжнял на ордена. През онази година Филип нарежда да арестуват и да измъчват всички тамплиери във Франция. Повечето бягат от страната с помощта на огромната тамплиерска флота, разположена в Ла Рошел на Атлантическия бряг. Смята се, че те са взели ,,съкровището" със себе си, което се е състояло не само от ценни предмети, но и от документи, съдържащи ,,тайните", открити в Йерусалим.

Смята се, че някои тамплиери са прекосили Атлантическия океан и са пристигнали в това, което по-късно ще се нарече Нова Англия, 185 години преди Христофор Колумб да се отправи на път.

Други тамплиери бягат в Шотландия, където са приветствани от крал Робърт Брус, който по онова време се бие както със съседна Англия, така и с Ватикана. Този тамплиерски контингент може би е допринесъл за независимостта на Шотландия, като е участвал в поражението на англичаните в битката при Банокбърн през 1314г. Именно в Шотландия тамплиерските традиции оцеляват и се преплитат с шотландското ритуално масонство.

В други страни тамплиерите са просто погълнати от други тайни общества и ордени като Рицарите на Христа, Рицарите-хоспиталиери и Тевтонските рицари. По този начин техните неортодоксални идеи се разпространяват в цяла Европа и се съсредоточават във франкмасонските ложи на Строгото съблюдаване - тази люлка на ,,Просветленото" франкмасонство.

През последните години няколко автори са открили, че преди неизвестно френско тайно общество вероятно е ,,мозъкът" зад Ордена на тамплиерите. Тази група, известна като ,,Prieure de Sion", сега се разглежда от мнозина като върха на пирамидната властова структура, упражняваща диспропорционален контрол дори върху най-могъщите съвременни общества.

Макар че става известен на обществеността едва през последните тридесет години, съществуващите документи разкриват, че Приоратът съществува още от 1178г. и според съмнителните му документи орденът е формиран приблизително по времето, когато рицарите от първия кръстоносен поход завземат Йерусалим. Там са формирани Рицарите на Орден на Дева Мария от Сион. Освен това се заявява, че Приоратът и тамплиерите са една и съща организация и имат дори един и същ велик майстор.

През 1188г. започва разкол и тамплиерите тръгват по свой път, докато Приоратът се отдава на възстановяването на кралската династия на Меровингите и до голяма степен се губи от поглед.

Неотдавнашната лоша слава на Приората е резултат от публичността във връзка с една ,,мистерия", свързана със село в Лангедок на име Рен-льо-Шато, където свещеник на име Франсоа Беранже Сониер открива скрити документи в края на XIX век. След като занася откритието си на църковните власти, Сониер изведнъж забогатява и приема редица високопоставени посетители.

Смята се, че това откритие включва заровено съкровище и/или документи, представящи в подробности генеалогията, свързваща наследниците на Исус през кралската династия на Меровингите до лица, живеещи днес. Може би тези изместени кралски особи се крият зад движението за създаване на обединена Европа и възстановяване на старата Свещена римска империя. Смята се, че тази група включва членове на Хабсбургската династия, както и лица, свързани с разузнавателните служби на Великобритания и Америка.

Разследването на движението за европейско единство, както и на Сионския приорат разкрива тайни връзки между много от съвременните тайни общества, франкмасонството, разузнавателните агенции и Ватикана. Този подземен свят на интриги за кратко излиза на повърхността, когато скандалът с ложата P2 избухва в Италия през 80-те години на ХХ век. Дори тогава новинарските медии на САЩ не успяват да забележат този тревожен, макар и комплексен заговор за разрушаване на устоите на една съвременна нация.

Въпреки че споровете за легитимността на съвременния Приорат продължават, натрупват се доказателства, сочещи несъмнено конспиративна реалност зад изменчивите заявления и доклади на групата.

Ясно е, че тайните общества - в миналото и днес - се занимават не само с политически проблеми, но и с въпроси, които имат връзка с кралските кръвни линии, религията и спиритуализма.

Въпреки това хората в тези общества едновременно подкрепят и осигуряват пачки с банкноти на ,,безбожния" комунизъм. Макар че тази подкрепа може би просто е още едно приложение на Хегеловия диалектически процес на подкрепяне и на двете страни на даден конфликт, тя посочва и познанията и силния интерес на членовете към традициите по-старите тайни общества, изучавани толкова отблизо от Маркс, Троцки и Ленин.

Това скрито познание включва тайни от далечното минало, които са осигурили основата за теологиите на тайните общества. Тези тайни продължават да привличат вниманието на високопоставените членове на обществата и дори на разузнавателните агенции.

Именно тези тайно свързват съвременните конспиративни общества с Древните мистерии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар