Звездни Цивилизации

сряда, 21 септември 2016 г.

Защо се ускорява времето?
Все повече хора правят предположението, че времето се забързва. Ние все по-често чуваме: „Струва ми се, че винаги не ми достига време, за да се справя  с всички задачи.“

Годините определено   летят по-бързо от всякога и за това има научно обяснение.

Учените са открили преди много години, че Земята има пулс. Този  пулс или ритъм, приличащ на сърцебиене, е бил стабилен и е бил равен приблизително на 7,8 такта в секунда в продължение на хиляди години.

Въпреки това, от около 1980 г.  „сърцебиенето“ на Земята започва да се ускорява и в момента е равно на 12 цикъла в секунда, но най-невероятното нещо е, че някои учени смятат, че Земята ще спре въртенето си, когато пулсът и достигне 13 цикъла в секунда. Смята се, че въртенето ще  спре  за около три дни   и тогава Земята ще започне да се върти в обратната посока.

Което ще доведе до смяна на магнитните полюси, но какво ще се случи след това – не е ясно.  Сега имате поне две мисли.Или си мислите, че това звучи много изненадващо, или че това е невероятно. Лично аз съм някъде по средата.

Именно поради ускоряване на пулса, ние смятаме, че времето като че ли  се ускорява. Защо   „чувстваме“, че времето май тече по-бързо, отколкото преди?
Фактът, че  периодът, който по-рано  се е възприемал като 24 часа, сега се усеща като само 16  часа. Нашите хронометри все още отмерват секунди, минути и часове и  отброяват всеки  24 часа, но поради ускорения пулс на Земята, ние  възприемаме тяхната продължителност като две трети от нормалното или като обичайните 16 часа.

Колкото и  това  да изглежда пресилено, много от съобщенията съдържат предположението, че критичната маса или  нулевата отметка , когато Земята ще спре да се върти, ще бъде достигната много по-скоро, отколкото може да се очаква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар