Звездни Цивилизации

събота, 10 септември 2016 г.

Истории за хората-жаби

Така наречените "хора-жаби" (Frog-Men) са вид странни криптиди виждани на различни места по света. Това са хуманоидни създания ходещи на два крака. Те имат човекоподобна фигура, но всичките им останали черти са жабешки - включително глава и цвят на кожата.

 Няколко интересни срещи с "хората-жаби".

Това се случило на полуостров Юминда в Естония през 30-те години на ХХ век, точната дата не е известна. Двама местни хора видели хуманоидно създание с жабешки черни, високо около 90 сантиментра. Хората го подгонили и си проличало, че то трудно се движи по суша, клатушкало се все едно е пияно, но все пак успяло да се измъкне.

На 24 септември 1951 в Орланд Парк, Илинойс, САЩ американец на име Харисън Бейли се разхождал в гората. Внезапно почувствал парене в областта на врата и бил сигурен, че някой го гледа. Бързо се обърнал и видял странен обект в близост до него - сив на цвят и подобен на "торнадо". Не се споменава дали се е реел във въздуха или е бил на земята. И сякаш това не е достатъчно странно, историята става още по-заплетена. След като видял този обект, Бейли изпаднал в объркано състояние, подобно на пиянство. Следващият спомен на човека е, че е обграден от голяма група от жабоподобни-хуманоиди високи едва 45 сантиметра. Задавали му странни въпроси - от къде идва и къде отива. Скоро Харисън Бейли дошъл на себе си, около него нямало никого и той се прибрал вкъщи.

Бейли бил сигурен, че не помни всичко, което му се е случило и затова се подложил на регресивна хипноза. При сеанса той отново се върнал към преживяното в гората. Сега много по-добре виждал съществата и те още повече му приличали на жаби - с кафява кожа, жабешки очи и устни и с по три пръста на ръцете си. Освен това видял и по-малки създания подобни на буболечки да тичат наоколо по земята. Спомнил си и съобщението, което жабите му предали - че човечеството е на път да се самоунищожи с войнственото си поведение и те отправят предупреждение за това.

Целият случай с Харисън Бейли твърде много прилича на класическо "отвличане от извънземни" с изключение на един важен детайл - вместо Сиви или рептили, имаме "хора-жаби".Известният изследовател на паранормалното Ник Редфърн разказва на кратко и за други подобни случаи, на които е попадал през годините. През 1978 в Джеферсън, Тексас са видени три същества подобни на гущери, но с жабешки глави. Има два случая и от Пасадена, Калифорния. Единият се е разиграл през 1983, а другият през 1985. При първият мъж и жена разхождали семейното куче, когато видели близо до един поток голяма група от жабоподобни същества с дълги вратове. Когато разбрали, че са забелязани, създанията избягали в гората. Те тичали като хора на два крака!

Няма коментари:

Публикуване на коментар