Звездни Цивилизации

вторник, 26 януари 2016 г.

Череп и Кости - Skull and Bones


Орденът Skull and Bones (,,Череп и кости") е един от най-могъщите ордени на илюминатите.
Неговите членове го наричат The Order (Орденът). Той е известен повече от 150 години като местна група 322 на немско тайно общество. Нарича се още Brotherhood of Death (,,Братство на смъртта").
Тайният орден ,,Череп и кости" е учреден през 1833г. от Уилям Хънтингтън Ръсел и Алфонсо Тафт в Йейлския университет. Ръсел го пренася в Йейл от Германия, където е бил студент през 1832г. През 1856г. Орденът се присъединява към тръста на Ръсел. През 1846г. Уилям Ръсел става член на събранието на щата Кънектикът, а през 1862г. генерал от Националната гвардия.
Алфонсо Тафт е военен министър през 1876г., а през 1884г. посланик на САЩ в Русия. Синът му по-късно става върховен съдия и президент на Съединените щати.
По стара традиция върху надгробния камък на масоните със степен Майстор има изображение на череп и кръст от кости, която води началото си от ритуал на рицарите тамплиери, съществуващ от 1127г. сл. Хр. Вероятно името на ордена идва от тази традиция.
Йейл е единственият университет с общества, в които се допускат само старшите випуски. Другите две общества на Йейлския университет са Scroll and Key (,,Свитък и ключ") и Wolf's Head (,,Вълча глава").
Наред с Йейл и Харвард като елитен университет се числи към бастиона на студентските общества, които са външните часовои на тайните общества. Те служат за събиране на новобранци и подбор на последователи. Всички бъдещи политици, прокурори и стопански дейци преминават през цедката на тези университети. Ясно е, защо множество ръководители от политиката и икономиката са непосредствено обвързани с тайните общества. Навлизането става много рано и за ,,посветените" е твърде примамливо - студентите контактуват с личности, които иначе трудно буха срещнали в обикновения живот. Без намесата на въпросните хора и покровителството на братството успешната кариера е немислима.
Кандидатите са мъже от бялата раса, протестанти и обикновено произхождат от изключително богати фамилии. Много често техните предци също са били членове на Ордена. През последната година на следването си получават титлата рицар, а по-късно названието патриарх, което е за цял живот.
Редовните срещи на патриарсите се състоят в Deer Island Club в Ню Йорк. Клубът е създаден от патриарх Джордж Дъглас през 1907г. и се управлява също както и Russel Trust само от патриарси.
Интересен е фактът, че най-важните представители на Eastern Liberal Establishments винаги са били членове в някое от тези тайни общества. (Според Гари Алън Eastern Liberal Establishments е трансформация на финансовата, политическа, академична и медийно политическа силова структура, която се управлява от Рокфелерови.)
W. A. Harriman Company е банка, която трябва да споменем в тази връзка. Основателят й Уилям Аверил Хариман е посветен през 1913г. в Ордена Skull and Bones. През 20-те години Хариман е главният поддръжник на руснаците с пари и дипломатическа помощ от Ruskombank, първата руска търговска банка. Макс Май, вицепрезидент на Guaranty Trust и член на ,,Череп и кости" става първият вицепрезидент на Ruskombank. J. P. Morgan and Co са членове на ,,Череп и Кости". Харолд Стенли е посветен през 1908г., Томас Корчран - през 1904г. Първоначалният капитал за Guaranty Trust идва от Уитни, Рокфелер, Вандербилд и Хариман, фамилии с членове в ,,Череп и кости".
Единственият представител на семейство Рокфелер е Пърси Рокфелер. Той представлява инвестициите на Рокфелерови в Guaranty Trust и едновременно с това е неин директор от 1915 до 1930 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар