Звездни Цивилизации

неделя, 31 януари 2016 г.

Топ 10 тайни общества10. Опус Дей: Католическа тайна организация, създадена в Испания през 1908г. с одобрението на Папа Пий XII. Разпространяват призив за святост и апостолат в ежедневния живот. Има 85 000 члена.9. Орден на Сион: Добива популярност от ,,Шифърът на Леонардо", но информацията за тях в книгата е измислица. Всъщност е братството, основано през 1956г., което в продължение на година издава списание ,,Сиркюи". Целите на братството са да подкрепят и насърчават учението.


8. Билдърбъргската група: Няма официални членове. Това всъщност е среща на влиятелни хора, която се провежда веднъж в годината. Присъствието е единствено с покана, а какво обсъждат се пази в тайна. Първата им среща се е провела през 1954г., в Холандия.7. Илюминати: Организация, създадена на 1 май 1776г., в Бавария от философа Адам Вайсхаулт. Целта им е да постигнат равноправие между хората и половете. Няма доказателства, че са оцелели след 19 век, но се смята, че и до момента действат, като техни членове са хора от световния елит, чиято цел е да създадат единно световно правителство, управлявано от хуманистични и атеистични принципи.

6. Тамплиери: Модерно разклонение на масоните, нямат общо със средновековните тамплиери. Само най-високопоставените масони имат правото да членуват.


5. Херметическият орден на златната зора: Основават го трима масони. Вярата им е голяма мешавица от: християнския мистицизъм, ябала, херметизма, вярата на древен Египет, масонството, алхимията, ядоизма, магията и няколко ренесансови текста. Главните им документи са серия от 60 страници, съдържащи магически ритуали.

4. Тамплиерите на ориента: Организация, базирана на масонството, с разликата, че вярват в религиозна система, наречена Телема. Цялото им вярване се базира върху единствения им закон: ,,Прави каквото искаш". Имат ритуали, които включват девствени жрици, деца и свещеници. Призовават много египетски богове, както и дявола. В момента има около 3 000 члена.

3. Розенкройцерски орден: Създава се от германски протестанти през 17 век, но текущите му членове твърдят, че е много по-древен. В момента съществуват много различни розенкроцеерски групи всяка твърдяща, че е близко свързана с оригиналната.


2. Масони: Обединяването на 4 по-малки групи създават масоните през 1717г. Масоните имат тайни сигнали и ръкостискания, които често се променят, за да не бъдат разкрити. С тях се разпознават. За да станете масон трябва да сте на поне 18 години, да сте със здрав дух и да бъдете препоръчан от поне 3-ма масони. Членството има 3 нива, като повечето дейности включват само хората от най-високо ниво.

1. Череп и кости: Тайно общество на студенти от Йейл, познати и под името братството на смъртта. Обществото използва масонски ритуали до ден днешен. Срещат се два пъти в седмицата в сграда, която те наричат ,,Гробницата". Някой хора смятат, че ЦРУ е основано от тях. Доста високопоставени американци са техни членове например като Джордж Буш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар