Звездни Цивилизации

четвъртък, 28 януари 2016 г.

УмитиУмитите са описани като извънземни от планетата Умо, за която се твърди че е на 14.6 светлинни години от Земята и вероятно се намира в звездната система Вълк 424 [123]. Те са играли значителна роля в разпространяването на научно-техническа литература и предмети в Испания, която после предали и на останалата част на Европа през 60-те и 70-те години на XX в. от скрита база близо до малък град във френската провинция „Basses Alps” (Ниски Алпи). Умитите контактували с избрани хора и им дали детайлна техническа информация за различни технологии и революционни теории, които биха разширили научното познание отвъд господстващото възприето такова. Единственият физически контакт, който Умитите имали с някой, без да броим телефонните обаждания и изпращането на техническа информация с редовната поща, бил наетия машинописец, който описва как е работил за тях и впоследствие открил идентичността на Умитите:
Между 1967 г. и 1975 г., членовете на Мадридската група (Испански НЛО-изследователи, които знаели за Умитите) получили писмо от мъж, който търдял че е машинописеца на Умитите. Очевидно той е търсил работа по обява във вестник и бил впоследствие посетен от двама високи светлокоси и добре облечени мъже. Те му казали че били датски лекари и го питали дали може да печата научни материали за тях редовно. Първоначално всичко минало добре, докато не прочел следното изречение: „Ние идваме от небесно тяло, което се казва Умо и което е на 14,6 светлинни години от Земята. Той попитал за това докторите и накрая те признали че изобщо не били датски лекари, а извънземни посетители. За да докажат тяхната идентичност, те направили малка сфера около инч в диаметър, която единият от тях „поставил” в средата на стаята, стояща във въздуха пред машинописеца. Той погледнал в нея и за негово учудване видял сцена, която се случила предния ден в същия офис, когато жена му се страхувала че датските лекари може да са шпиони [124].
Има обаче и добре записано публично събитие под формата на летателен апарат от Умо, който се приземил близо до Мадрид на 10 юни 1967 г. и това било огласено няколко дни преди това от Умитите, на избрана група НЛО-изследователи [125]. Подходът на Умитите изглежда е такъв, че да подпомага учените да развият иновативни технологии и теории, които да помогнат за решаването на глобалните проблеми, които изискват технически решения. През 1973 г. поради несигурността от евентуална ядрена война на Земята, Умитите прекратили тяхния престой на планетата и заминали. Впоследствие те изпратили съобщение през 1980 г. до Д-р Антонио Рибера – един от испанските НЛО-изследователи, който се занимавал с техния случай:
В продължение на 30 години ние изучавахме вашата наука, вашата култура, история и цивилизации. Цялата тази информация, която ние донесохме от Земята на Умо в нашите титаниеви кристали е систематизирана. Ние ДЕОМОНСТРИРАХМЕ пред вас нашата култура и нашата технология в чисто описателна форма, за да не можете да я преобразите и да я осъзнаете практически. Направихме това защото забелязахме с тъга че вие употребявате вашите науки главно за война и унищожение на вас самите и това продължава като ваша принципна цел. Вие сте като деца, които си играят с ужасни и опасни играчки, които ще ви унищожат. НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЩО! Космическият закон казва че всеки свят трябва да поеме своя собствен път, да оцелее или да изчезне. Вие избрахте второто. Вие унищожавате планетата си – избивате вашите видове, замърсявате атмосферата и моретата си, докато това стане необратимо. С тъга ние обсъждаме вашата лудост и разбираме че лекарството се намира единствено във вас. Ние не можем да погледнем далече във вашето бъдеще, защото вашата психика е напълно непредсказуема и заобиколена от параноя. Като ваши по-възрастни братя в този космос, ние неотложно ви желаем с целите си сърца, вашето спасение. Не унищожавайте вашата красива синя планета, рядка атмосферна планета, която пътува толкова величествено в космоса, токова пълна с живот. ТОВА Е ВАШ ИЗБОР [126].
Въпреки че не може да се знае точно колко влиятелна е била помощта на Умитите поради това че е била доста секретна, все пак тя е била значителна в това да дава пламък за иновативни научни инициативи на различни компетентни професионалисти и обикновени хора. Може да се заключи, че основната дейност на Умитите стои в споделянето на техническа информация, трансформиране на научната култура и глобалното образование. Умитите могат да помагат в глобалните решения относно трансформацията на научните парадигми, развитието на технологии, приятелски на околната среда и образователни реформи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар