Звездни Цивилизации

петък, 29 януари 2016 г.

Илюминати



   Основана в Бавария през 1776г. от професор по право  на име Адам Вайсхаупт, обществото на Илюминати се състои от хора, твърдящи, че притежават свръхчовешко познание - интелигентност, дадена им от мистериозен ,,висш източник". Вайсхаупт препопдава Канонично право в Университета на Инголщат в Бавария, Германия.
   Преди това е учил, за да стане йезуитски свещеник, но се разгневява на католическата ърква, след като папа Климент XIV гони йезуитите от църквата през 1773г. Тъй като Вайсхаупт е отдаден на ,,древните мистерии", неговите илюминати отчитат времето по Персийския календар.
   Вайсхаупт пише:
Човекът не е лош, а само е направен такъв от деспотичния морал. Лош, е защото религията, държавата и лошите примери го извращават. Когато най-накрая разумът стане религията на човека, проблемът ще се разреши."

 Освен това пише: 
Великата сила на нашия Орден се крие в прикритостта. Нека никога не се появява наяве със собственото си име, а винаги да е прикрит с друго име в друго занятие. Нищо не е по-подходящо от трите долни степени на франкмасонството: обществото е свикнала с тях, не очаква почти нищо от тях и следователно не ги забелязва. След това формата на научно или литературно общество е най-добре пригодена за нашите цели... Основавайки литературни общества и заемни библиотеки... можем да насочваме общественото съзнание в която посока искаме. По този начин трябва да се опитаме да постигнем влияние в... всички кабинети, които имат влияние във формирането, управлението или дори насочването на съзнанието на човека.
   Той описва по следния начин пирамидата на властта на Илюминатите: 
Имам двама непосредствени заместници, на които вдъхвам целия си дух, а всеки от тях има още двама и т.н. По този просто начин мога да задействам и да поставя в готовност хиляда души и точно така човек трябва да издава заповеди и да въздейства върху политиката.

  Структурата на Илюминатите е напълно тайна, докато баварската полиция не нахлува в ложата им и не конфискува тайните документи.
   Орденът на илюминатите е обявен извън закона в Бавария през 1783г. Заради това много членове напускат Германия. Така законът срещу обществото в крайна сметка непреднамерено разпространява философията, тъй като нови ложи на Илюминатите се откриват по цяла Европа и в Америка. Към края на това десетилетие Илюминатите престават да функционират в Германия, но стават глобална организация.
   Илюминатите се прикриват . като се сместват с по-висшите степени на масонството. Подозренията са, че този процес започва на масонски конгрес във Вилхелмсбад, Хесе, през 1782г.
 
   Конгресът е посетен от масони от цяла Европа и се председателства от херцога на Брънсуик. Смесилите се тайни общества стават известни като Просветено франкмасонство, а щабкватирата им е във Франкфурт, Германия - центъра на германските финанси. Сред основателите на тази ложа са представители на семействоРотшилд - ултрадясната банкова фамилия, често подозирана в заговори за установяване на контрол върху света.
   Макар че Илюминатите стават невидими, след като сливат с франкмасонството, подозира се, че те продължават да действат и днес. ,,насочвайки общественото съзнание в която посока искат."

Няма коментари:

Публикуване на коментар