Звездни Цивилизации

неделя, 31 януари 2016 г.

Откриха гробът на митичния Енки
През последните дни изтече информация, че по времето на строеж на къща в ирански Кюрдистан е намерена находка, която буквално пренаписва историята
Докато багер изкопава основите на новострояща се къща пред работниците се отваря входът на древна гробница! Те моментално известяват властите и иранското правителство изпраща екип от археолози, които установяват историческото значение на откритието, предава "krouhy v obili"
В гробницата е намерен изумителен метален саркофаг, който не прилича на нищо, което археолозите са виждали някога!
Той е изкусно декориран с различни лица и орнаменти. Изработката е толкова прецизна, че надминава и най-големите шедьоври на древното изкуство в своята изящност. Но това е още нищо!
В саркофага са открити непокътнати костите на триметров гигант!
Същество, което не е точно човек – костната структура е коренно различна от тази на хората. На лицето си има метална маска, която наподобява тези на египетските фараони. В саркофага са разположени и четири мистериозни сфери от двете страни на гигантския скелет.
В ръцете си държи странен предмет наподобяващ меч, а костите са обковани на места с метал:
Открити са и множество метални пластинки с древни надписи – език по семейството на Шумеро-акадския. След като успели да разчетат части от текстовете, учените останали със зейнали усти!
Оказва се, че това е гробът на митичния Енки!
Според древните шумерски легенди и по-конкретно Епосът на Гилгамеш, Енки е един от четирите богове-създатели на човечеството. Той е владетел на океана със сладки води абзу, творец и организатор на цивилизацията, бог на мъдростта и магията, покровител на занаятите.
Енки е владетел на божествените сили ме, често е защитник на хората пред боговете и техен помощник. Енки е най-важният месопотамски бог на дъжда и водата, на него се приписва плодородието!
Според редица алтернативни учени, Енки е извънземният „инженер“, който е сплайснал /съединил/ животински и извънземен генетичен материал, за да създаде човеците!
Учените смятат, че гробницата датира от преди 10 до 12 хиляди години – точно периодът, който е цитиран в древните шумерски текстове.
Иранското правителство моментално потулва случая.
Официалната информация е, че е открита гробница на местен владетел от преди 800 години, а снимков материал не е предоставен на обществеността.
Благодарение на близките връзки и сътрудничество между руските и иранските учени, този изумителен видеозапис, който е единственото доказателство за тази историческа находка изтича и бива пуснат по интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар