Звездни Цивилизации

събота, 5 ноември 2016 г.

Вижте тайните знаци, които са скрити в българските банкноти

Масонски символи, скрити в банкнотите ни, ни обричат на бедност
Прокоба тегне над българските банкноти. Скрити масонски символи и знаци носят нещастие и неблагополучие на българската държава.

Банкнотата  от 100 лева

Копие, което преминава през часовник и се забива в сърцето на Алеко Константинов е изображението върху 100-левовата банкнота, което любители на конспирацията откриха. Смъртта в цял ръст с косата в ръка пък, е изобразена на петолевката, настояват десетки в социалните мрежи.

За скритите символи в доларите отдавна се е говорило. Оказва се обаче, че нашите банкноти също са пълни с тайни послания.

Триъгълник, в който е вградено око, е символът, който свързва българските банкноти с чужди валути. Този символ се вижда и в един долар и в 5 лева и на банкнотата от 500 гривни на Украйна. Значението му обаче може да се тълкува по десетки начина. Според теорията на конспирацията ,,Всевиждащото око" е типичен масонски знак. Оказва се обаче, че именно този символ носи различно значение във всяка религия.

Всевиждащото око присъства дори в християнството. Символът се среща най-често в църкви. ,,Окото на Провидението", или ,,Всевиждащото око на Света Троица" е вписано в триъгълник или в пирамида и се появява в икони.

,,Окото на Хор", което се изобразява по същия начин - в триъгълник, идва от древната египетска цивилизация. Наричано е още окото на Уаджет и макар да се среща най-често като човешко, първоначално е било соколово. Древните го свързвали с прераждане, здраве и успех.

Именно от египтяните го заимстват масоните и го използват в своите ритуали.

Същият знак присъства и в индуизма. Той означава шестата чакра - ,,Агжна чакра". Синьото око или ,,назар бонджук" пък е един от най-популярните предпазни амулети в исляма. Циклопите от гръцката митология също наподобяват това изображение.

Освен този символ обаче в българските пари са закодирани още много знаци. Характерно ръкостискане се появява на лицевата част на банкнотата от 20 лева.

За банкнотата от 20 лева:


Палците и на двете ръце са обърнати надолу. Оказва се, че точно такъв е бил масонският начин за ръкостискане.

1. На предната страна на банкнотата се вижда масонско ръкостискане с палец отгоре, в чийто символ има забито копие.
2. На лицевата страна , отново се забелязват три копия, пробождащи ахилесовата пета на лъв, който е национален символ.
3. На задната част на 20-те лева, откриваме отново лъв с забито копие.
4. Отново на задната част на тази банкнота, някъде около средната й част, отново виждаме копие, пронизващо входа на Парламента, който олицетворява единството на българския народ .
5. В надписа „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“, който стои над входа на Парламента е забито друго копие.
6. В долния десен ъгъл на 20-те лева има колело на живота , отново с шест копия. Изображението е негативно. Прекалено много копия са представени на едно място.

Най-многобройните негативни знаци, които откриват конспираторите, са копията. Дали в действителност, това са оръжия, или обикновени триъгълници, не е ясно. Очевидно е обаче, че те се забиват централно в ключови изображения.

Прободен е ликът на Алеко Константинов в столевката. На гърба на банкнотата от 20 лева, копието е насочено в гърба на лъва - символа на герба на България.

Парламентът, който е изобразен на същата банкнота пък е прободен на две места. Случайно или не, едното острие сочи към мястото, където на истинската сграда стои надписът ,,Съединението прави силата". Малко по-надолу още едно копие пробожда входа на Народното събрание.

Един от неразгадаемите знаци, които се крият в банкнотата от 20 лв. е колело, от което излизат 6 копия. Дали то всъщност символизира ,,Колелото на живота" или има друго значение, не е ясно.

Повечето от тези символи, в които десетки любители на конспирациите вярват, всъщност имат официално обяснение. То е дадено в каталога на банкнотите, който е издала БНБ.

На банкнотата от 20 лв. имат портрет на Стефан Стамболов и инициали ,,БНБ". Знакът за незрящи, който е поставен, са два кръга.

На гърба й е изобразена сградата на Народното събрание и скулптурни елементи от Орлов и Лъвов мост. Дотук обаче се изчерпва обяснението, което Българската народна банка дава в официалното си издание. Никъде не са споменати триъгълниците, нито пирамидите, които са поставени от автора на проекта за двадесетолевката Кирил Гогов.

Копие се появява и в стоте лева. То първо пронизва часовник, а след това се забива в сърцето на Алеко Константинов Символиката, която разкриват конспираторите, е унищожение на миналото, като се заличават от времето и историята значимите личности.

В официалното обяснение на БНБ е посочено, че просто е изобразен портрет на Алеко Константинов. Пояснява се също, че триъгълник и правоъгълник са знаците за незрящи - може би същият знак, който пронизва часовника. Докато на гърба на банкнотата има елементи, свързани с живота и творчеството на писателя.

Откриватели на тайни знаци в банкнотите виждат символи и в петте лева. Едно от изображенията оприличават на бременна жена с типично българска носия. Зад гърба й обаче се появяват пипала, които се опитват да я сграбчат.

Най-фрапиращото откритие е фигурата, която прилича на смъртта с коса в ръка. Под всички тези знаци са събрани множество триъгълници с малки знаци вътре в тях, подобни на ,,Всевиждащото око". До тях пък на две места е изобразена малка женска фигура, държаща свещ, която силно напомня на сцена от опело.

Петолевката всъщност съдържа триъгълници и според официалното обяснение. Те обаче са поставени специално като знак за незрящите.

Изобразен е портрет на художника Иван Милев. В холограма лента пък се редуват стилизирано цвете, глава на момче и цифрата 5, която създава илюзия, че пулсира. За въпросните символи на гърба на банкнотата пък е посочено, че са фрагменти от картини на художника.

За банкнотата от 5 лева:
1. Тя изобразява бременна жена, облечена в българска носия. Дясната й ръка прикрепя корема отдолу, а лявата нежно го гали. Зад гърба й се виждат ясно пипалата на октопод, които се мъчат да я сграбят.

2. Другата фигура, която отново е бременна се намира вдясно, и потресаващо няма лице. Тя символизира СМЪРТТА. Пред лицето й преминава СЪРП, който е известен от филмите, като предмет, използван при убийство.

3. Стигаме и до последния символ в тази банкнота , намиращ се долу. Той означава ОПЕЛО и отново навежда мисълта ни за СМЪРТ.

Банкнотата от 50 лева е посветена на големия БГ поет Пенчо Славейков, който е бил номиниран за Нобелова награда. На гърба е нарисувана неговата любима Мара Белчева, но вдясно, някак замаскирано зад по-ярката птица, се вижда човешка душа, която напуска тялото.

Банкнотата от  50 лева

Дали наистина в изображенията върху банкнотите се крие някаква езотерична символика, не може да бъде отговорено еднозначно. Прекалено много смърт и лоши поличби присъстват в нашите банкноти. Дали това ни носи нещастие.   Повечето от знаците у всеки българин предизвикват различна асоциация. Въпреки че ежедневно левовете преминават през ръцете ни множество пъти, рядко се заглеждаме в картините, които са изобразени върху тях. А може би множество тайни послания са точно пред очите ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар