Звездни Цивилизации

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Филмите, които предсказаха бъдещетоИма филми, в които наглед немислими неща се превръщат в реалност след време. Някои сцени предсказват значими събития или трагични инциденти. Дали е просто съвпадение, пророчество или преднамерено подготвяне на хората за това, което ги очаква в бъдеще, можете да прецените сами.

1. Семейство Симпсън предрича, че Доналд Тръмп ще стане президент на САЩ.

Епизод на популярната анимация от 2000 година показва как Доналд Тръмп е избран за президент на САЩ. Дотук добре, ще си кажете, че не е невъзможно да се предвиди. Но ако се загледате по-детайлно в епизода ще видите как анимационният Доналд Тръмп слиза по ескалатор и маха първо с едната си ръка, след това с другата, а в това време при събралата се зад него тълпа се вижда как пада плакат. Точно това се случва и 15 години по-късно, само че с истинския Тръмп. И да, плакатът също пада. Като добавим, че и анимационният и истинският Доналд Тръмп е облечен в бяла риза и червена вратовръзка, нещата вече стават повече от странни, нали? Вижте видеото и се убедете сами.
https://www.youtube.com/watch?v=eQVEOfIIFWk
Това не е всичко. Семейство Симпсън не само предрича победата на Тръмп, но и дори познава от кои щати ще дойде подкрепата му. Не вярвате? Вижте тази снимка.

В ляво виждате кадър от епизод на сериала, а в дясно истинските резултати от гласуването в САЩ.

Ако тези две доказателства не са ви убедили напълно ви показваме и снимка от реч на милиардера и кадър отново от Семейство Симпсън.

Това обаче не е първият случай, в който прочутата анимация успява да предскаже бъдещи събития.

2. Семейство Симпсън предсказва атентата от 11 септември.

В един от епизодите на сериала, Лиса Симпсън държи списание, на чиято корица пише с големи букви Ню Йорк, а отдолу цената – 9 долара и до деветката двете кули близнаци, които са нарисувани така, че да приличат на две единици или 11. Какво се получава в крайна сметка? Ню Йорк, 9, 11. Знаем, че в английския език първо се пише месеца, а след това датата. Много фенове на конспирациите вярват, че този кадър е предсказание за една от най-големите трагедии в историята на Америка – 11 септември.

Друг кадър от същия сериал пък показва крайно любопитна гледка.

Какво мислите? Прилича ли гледката от прозореца с реално изглеждащите кули близнаци в момента на атаката?

3. Анимацията Джони Браво предупреждава за атентата от 11 септември

Действието на епизода се развива пред киното. За части от секундата на заден план се вижда афиш с реклама на филм. На него е изобразена горяща сграда в пламъци, която много напомня на небостъргачите в Ню Йорк. Най-притеснителното обаче е надписът „Очаквайте скоро“. Епизодът е излъчен в САЩ на 27 април 2001 година, само 4 месеца преди кървавия атентат.

Това го бях забравил... :)))...От филма "Завръщане в бъдещето" с Майкъл Джей Фокс(1990 г.) а това е за тия, дето мислят, че това го няма във филма защото не са го гледали - https://www.youtube.com/watch?v=bOrhnWgOFGgТова са само една малка част от стряскащите предсказания, които филмите са направили.

1 коментар: