Звездни Цивилизации

събота, 26 ноември 2016 г.

Полтъргайст тормози ученици и учители от руско школо

Странни явления били забелязани в обикновено селско училище, намиращо се в Омска област, Русия. Вече на няколко пъти ученици и учители са ставали свидетели на набезите на полтъргайст, заселил се в учебното заведение по необясними причини.
Всичко започнали преди повече от година и половина. Тогава възпитаниците на школото все по-често започнали да забелязват истински феномени, за които по-рано само били чували в историите за призраци.
Докато седели в класните стаи, децата виждали как предмети се движат от само себе си или пък падат, без някой да ги е бутал. Това обаче не било всичко. Все по-често се случвало да намират мебелите в учебните центрове разместени или да откриват тетрадките си надраскани.
Когато учениците споделили на своите преподаватели на премеждията си, те в началото изобщо не им вярвали. Отдавали разказите на развинтеното им детско въображение и не се впечатлявали кой знае колко силно от тях.
Когато обаче подобни явления започнали да се случват и по време на уроците, преподавателите най-сетне повярвали на децата. От ръководството на училището решили да се обърнат към екстрасенси и учени, които да разгадаят какво се случва.
След известни проучвания и разговори със свидетелите на феномените, специалистите забелязали, че необяснимите явление се случват винаги в присъствието на един определен петокласник. Провеждайки още изследвания, експертите достигнали до извода, че именно 12-годишното момченце е свързано с полтъргайста, но не е виновно за неговото поведение.
Полтъргайстът първо се е намирал в дома на въпросния ученик, но после се е пренесъл с него в училище. Най-вероятно до седмици ще изчезне от учебното заведение, коментират учените, разследващи случая пред руска медия.
И въпреки че според тях в Омска област не се срещат често създания от рода на така наречения полтъргайст, вече няколко пъти през последните десетина година жители на района са разказвали за подобни свои преживявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар