Звездни Цивилизации

четвъртък, 17 ноември 2016 г.

Войната срещу парите в брой или войната срещу свободата!Корица на списание "Economist"от 1998 година на която е изобразена световна валута с името "феникс" с дата 2018 годинаКорица на списание "Economist"от 1998 година на която е изобразена световна валута с името "феникс" с дата 2018 годинаИндийското правителство извърши безпрецедентно действие миналата седмица /8 ноември 2016г./, когато извади от обръщение купюри  500 рупии и 1000 рупии от финансовата си система. Промяната настъпила по същество за една нощ, като жителите на Индия имаха 4 часа толеранс да използват вече старите банкноти, след който срок те се превърнаха в „НЕЗАКОННО” разплащателно средство.Съобщението бе направено под прикритието на меркиза борба срещу корупцията, сивата икономика и финасирането на тероризма, но за „изненада” това причини затваряне на банки в цялата страна, като остави милиони индийци без достъп до храна и здравни грижи. Десетки умират по улиците сред настъпилия масовия хаос, тъй като правителството е демонетирало голяма част от тяхната валута. Изтеглените от обръщение пари представляват над 80% от купюрите във финансовата система на Индия, така гражданите не могат да изтеглят вече спестяванията си в брой и ще имат достъп до тях само в електронен вид.Следвайки по петите Индия в Австралия Citibank стана първата банка, която побърза да заяви, че вече няма да приемат банкноти или монети в брой. Само цифрови сделки с оправданието, че ”все по малко клиенти на банките им се нуждаят от пари в брой”.


Хората по света приемаха това, като теория на „конспирацията”, но тази тенденция която по същество си е „Конфискация” и е повсеместна по целия свят, ще доведе до едно глобално общество лишено от пари в брой и поставено под тотален контрол през следващите две години.


След „Войната срещу тероризма” сега следва „Войната срещу парите в брой” тя дори вече тук, събитие за което отдавна алармираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар