Звездни Цивилизации

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Изтребват ни с химикали в храната и водата
Как се осъществява масовото отравяне на човечествотоНие хората сме единственият биологичен вид на Земята, който е достатъчно глупав, за да разработва конспирации за унищожаване на себе си. Като част от модерния живот създаваме голямо разнообразие от химически токсини, които отиват в нашата екосистема чрез водоемите, въздуха и почвата, като в последствие тези химикали попадат в храната и водата ни. Най-лошото е, че някои хора, „по-напреднали“ в бизнес стратегиите си за много пари, се занимават с това „професионално“ и съвсем легално продуктите, които използваме и консумираме ежедневно, да са отровени. По този начин, разбира се, те изкарват своите милиарди. Тоест, тези хора допринасят за развитието на епидемиите от различни болести, които съществуват в наши дни.
Ако търсим истината къде се съдържат най-много токсични елементи, е добре да надникнем в стоматологията, хранителната индустрия и фармацевтиката.
Няма друга професия като стоматологията (освен медицината), където да намерим толкова много химикали, които умишлено се предписват на пациентите или пък се инжектират в техните тела.
Става дума за пломби от живак, таблетки с флуорид и питейна вода с хлор.  Сега е време да се запознаем с останалите елементи от Менделеевата таблица, които допринасят за разболяването на човечеството.
Когато говорим за живачните пломби, трябва да се има предвид, че живакът е една от най-отровните субстанции, които могат да бъдат поставяни в човешкото тяло. В момента стоматолози от цял свят поставят този токсичен метал в устите на хората, без да ги предупреждават колко всъщност може да им навреди това
Живачните пломби са
огромен здравен проблем
тъй като с течение на времето от дъвченето на храна, те се износват. Налице са живачни изпарения и частици, които биват поглъщани или вдишвани от нас. А това е неизбежно, след като вече са ни поставили живачна пломба.
Всъщност практиката в стоматологията в основите си лежи на „новости“ от преди 50 години. Логично е да се сетим, че стоматологичната индустрия е била прекалено невежа тогава, за да разбере, че пломбата с живак, която е промотирала така усилено, всъщност носи само вреда на човешкото тяло. И до ден днешен тази практика продължава… Въпросът е защо сега това не се коригира? Най-вероятно някой има интерес от тази дейност?!
Индустриалната революция е пълна с примери за компании, които са използвали доста токсични субстанции при терапии, мислейки, че те са в полза на пациентите. Един добър пример са рентгеновите лъчи и радиацията в първата половина на XX век, когато хората са мислели, че радиацията е прекрасно нещо. Производителите измервали радиацията като енергия и стигнали до извода, че ако човек взима радиационни таблетки, ще бъде по-енергичен. Такива действително са били продавани и спонсорирани от лекари, като инициативата е имала цялостната подкрепа на фармацевтичната индустрия по това време.
По-късно се появява проблемът с оловото в индустриални компании като Дю Понт, която има интересна история при производството и разпространението на олово. Хората били убедени, че оловото е идеално за всичко. Те го слагали в бензина и така се ражда оловният бензин. С течение на времето учените са открили, че оловото причинява вреди на нервната система и е много
нездравословно да има оловни емисии във въздуха
Накрая използването на олово е забранено при производство на храни, козметика и бои. Незнайно защо обаче живачните пломби са оцелели във времето. Това ни кара да се замислим, че едно от най-големите шарлатанства в наши дни се разиграва в офисите на стоматолозите.
Друго токсично вещество, което се прокарва като „полезно“ от занимаващите се с медицина, е хлорът. Всъщност бихте ли пили хлор? Ако познавате някой, който работи в басейн или има собствен бизнес по поддръжката на басейни, ще ви каже, че хлорният газ ще ви убие. Фактически, само за да го държат в ръце, тези, които го употребяват, са задължени да носят предпазни гумени ръкавици и защитни респираторни такъми. Причината е, че ако човек се докосне до мокра хлорна пудра или тя бъде вдишана, има голяма опасност той да бъде лошо наранен.
Хлорният газ може да причини сериозни травми и дори смърт. И въпреки това храната, която ни предлагат в магазините, е пълна с такива хлорни атоми, питейната ни вода е оптимизирана с хлор, а водата в басейните се дезинфекцира с този продукт. Хлорирането на водата внася широк диапазон от хлорни съединения в тялото, които са канцерогенни и причиняват редица опасни болести. Нивото на хлор в обработваната вода е приблизително 100 пъти повече от нивото на трихалометаните, върху които са съсредоточили вниманието си органите на здравеопазването. Няма съмнение, че хлорът се свързва с всички органични вещества, но той е особено благоприятен към чувствителните биохимикали от типа на ненаситените масла, холестерола и витамините. Тази реакция се появява, когато храната е измита или приготвена, когато хлябът е изпечен, когато готовите плодови сокове или млякото от соя се приготвят с такава вода и те остават в тялото, ако се пие хлорирана вода. Тези хлорни съединения имат дълги въглеводородни вериги и остават натрупани в организма, също както инсектицидите. Както до скоро здравните органи не допускаха, че приемането на пестициди може да доведе до здравословни проблеми, така и сега те не вярват, че тези дълги вериги хлорни съединения причиняват проблеми
Това е крайно безотговорно от тяхна страна
Освен леченията, които ни предписват лекари и зъболекари, храната, която консумираме, също може да се определи като токсична. Такава е, когато в нея се съдържат вещества като пестициди, тежки метали или диоксини. За съжаление, хранителните продукти, които използваме, са с много по-канцерогенна основа, отколкото си мислим. Дори и органичните, на пръв поглед полезни храни, могат да са пълни с тежки метали. А това причинява сериозни здравословни проблеми. С две думи -
храната ни е
бъкана с химия
а FDA (агенцията за надзор на храните и лекарствата в САЩ) си трае. Не е много по-различно положението и у нас.
Друго крайно вредно вещество, което се използва в хранителната индустрия, е формалдехидът. За него се знае, че е канцерогенен и токсичен. Със сигурност не бихте го пили, освен ако не е поставен в изкуствен подсладител и прибавен в кутийка с безалкохолно. На тялото не му е нужна тази съставка и затова не е трудно човек да предозира. А последствията са нарушена нервна система, ослепяване, епилепсия и заболявания от типа на Алцхаймер.
Много хора знаят кое е вредно, но те биват анатемосвани и определяни за луди, затова никой не се вслушва в думите им. В същото време сме свидетели как всяка година допустимите граници на използвана субстанция от химикали се увеличават. Получава се така, че малко по малко се узаконява наличието на вредни съставки в хранителните продукти, но никой не е заинтересован да се бори срещу този печеливш бизнес.
Отново – ние сме единствените същества, достатъчно глупави, за да се тровим сами с тези химикали. И въпреки това имаме цели групи, хранителни лобита и публични апологети, които щъкат навсякъде и разпространяват лъжата, че тези добавки са идеални за нас!

Бързите закуски действат  като хероин
Подобно на наркотиците и тютюна, храната бъкана с вредни мазнини и подсладители, създава зависимост, твърдят експертите. Проучване на института Scripps във Флорида, за което разказва вестник „Дейли Мейл“, е показало, че мазните снаксове и захарните изделия задействат същите центрове на удоволствието в мозъка, които се активират при наркотична зависимост. Резултатът е натъпкване с вредни храни.
Изследването било проведено с плъхове. Учените ги хранели с чийзкейк, бекон и наденици, и забелязали, че плъховете наедрели и започнали да показват признаци на зависимост. Това според професор Пол Кени е доказателство, че наркотичната зависимост и затлъстяването са основани на едни и същи невробиологични механизми.
Експериментът показал още, че плъховете продължават да преяждат с вредните храни, дори когато очакват да бъдат наказани за това с електрошокове. За разлика от пристрастените плъхове, онези на нормален хранителен режим възприемали заплахата с електрошок и не докосвали вредните храни, когато очаквали наказание за това.
Когато им предлагали здравословна храна, пристрастените плъхове отказвали да се хранят.
Според авторите на изследването вредната храна променя химичния баланс в онези части на мозъка, които са отговорни за нивата на допамина и за това да се чувстваме добре. Смята се, че подобни промени се случват в мозъка при наркотична зависимост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар