Звездни Цивилизации

сряда, 16 ноември 2016 г.

Енергийни вампириСпециалистите обясняват, че енергийни вампири са хора, на които не им достига енергия, активност за живот. И затова те са паразити, живеят за сметка на другите, намират емоционално незащитен човек и „заменят“ своя негативизъм за неговия позитивизъм.

Раздразнителност, умора и гняв може да са признаци, че сте „ухапан от енергиен вампир“. Ако ухапванията станат постоянни, апатията и негативизма плавно преминават в болест защото вашето биополе отслабва. Ето защо е важно да знаете как да се защитавате от енергийните вампири. И ако разговорът с човек ви прави неприятно впечатление, и общувайки с него се чувствате като изцеден лимон, най-вероятно, във вашата среда има енергиен вампир.

Как да разпознаем енергийния вампир. Видове енергийни вампири:

Един от видовете вампири е оплакващия се. Те имат нещастен вид, постоянно са недоволни и ядосани. И всеки ден при тях се случват някакви неприятности, или с настроението, или с работата. Много често те използват обкръжаващите ги хора, за да се оплакват.

Друг вид вампир са агресори. Те специално създават конфликти и насилие, като по този начин провокират не особено здрава атмосфера в колектива. В тяхното поведение и маниери на общуване са много забележими грубост и дебелащина. Те умишлено предизвикат гняв и раздразнение в събеседника.

Още съществуват и така наречените вампири „опекуни“, които ти доставят излишно внимание и загриженост, ако може да се нарече така. Те имат съвети за всеки случай, които могат да не ви послужат, но те все едно ви ги дават. Трябва само да се замислите или умърлушите, и ще бъдете засипани от цял куп въпроси: „Нещо случило ли се е ?“, Може би ти е нужна помощ…?“ и т.н.

Има вампири „манипулатори“. Това са хора, които получават изгода, сблъсквайки се с другите участници в колектива. Много често те са провокатори на конфликти и разправии.

 Ако тези характеристики ще ви помогнат да разпознаете енергиен вампир, и вие сте разпознали в него своя колега, приятел, роднина или съсед, възниква въпроса – „Какво да правим?“ Как да се защитим от енергиен вампир?“.

Как да се защитим от енергиен вампир?

Енергийният вампир може навреме да бъде разпознат и да се предприемат необходимите мерки ( само не е необходимо да носите чесън или дървен кол):

При общуването с такива хора трябва да се опитате да изгладите „острите ъгли“ и в никакъв случай да не ги дразните! Целта на вампира е вашето раздразнение, затова се научете да превръщате в шега агресивните нападки по ваш адрес.

Не се поддавайте на манипулации, ако чувствате, че в процеса на общуване се опитват да извадят емоциите ви навън или искат да нахлуят във вашата психика, сменете темата на разговор.

Сведете до минимум общуването с такива хора, не ходете при. За да не може енергийния вампир да ви извади извън равновесие, най-добрият способ да го избегнете е да не му предоставяте такава възможност.

Някои, за да се защитят от влиянието на енергийния вампир в процеса на общуване с него, скръстват ръце или крака, или крият зад гърба си или в джоба смокиня.

Съществува също така мнение, че да се защитиш от енергиен вампир помага доброжелателност и уважително отношение към него. Умението да излъчваш положителна нагласа и светлинна енергия.

Погрижете се за вашата енергия.

Налагало ли ви се е някога да се сблъскат с такива хора, след комуникация с които енергията сякаш някъде си отива? Такива уникумы се наричат енергийни вампирами. А как да ги разпознаете? И как да се предпазите от негативните ефекти?
Кой е такива и какви са те има?

Какво е енергиен вампиризм? Това е стремеж да се сдобият с енергията на околните и да го използвате техните цели. Енергиен вампир - човек, който се храни с енергията на други хора, буквално изсмуква от нея. Най-важното за него - това е реакция на събеседника, това те очакват с нетърпение, че именно тя им дава сили.

Изобщо, всички хора, принадлежащи към тази категория, не са разделени на няколко разновидности:

Жалующийся. Такъв човек постоянно се оплаква от нещо, колко лошо му добрите живеят, като всички не го обичат и да се подценяват. С тези хора буквално непрекъснато се случва нещо лошо, всички неприятности валятся на тях.

Настойник. И този човек ще бъде по всякакъв начин се опитва да подкрепям събеседник, да се грижи за него. Но тази грижа се изразява само в постоянни опити да дава съвети (дори и в случай, че те съвсем не са необходими). По мнението на такива хора, събеседник всичко в живота трябва да бъде лошо или трябва нещо се случи.

Агресорите винаги, навсякъде ще се опита да създаде такава атмосфера, при която всичко ще бъде лошо, всичко ще конфликт. И точно тези най-противоречие ситуация и дават храна агрессорам. Самите те при това нагло, хамоватые и груби.

Манипулатори по всякакъв начин ще се опита да предизвика кавга между другите. Те могат да сплетничать, за да лъже, наговаривать на други и да се направи всичко, за да може буквално да "прокара лбами" колеги или приятели.


Също така може да подчертае намеренных и ненамеренных вампири. Първите специално отнемането на емоциите на околните и да се хранят с тях. Вторите също не осъзнават своята принадлежност към дадена група и неволно постоянно се опитват да доведе до самосъжаление или да провокира събеседника в конфликт.
Как да разпознаем?

Как се проявява енергиен вампризм? Да го признае понякога е трудно, тъй като някои вампири са маскирани и прави това доста умело.

Ето някои възможни признаци на хора от тази категория:

Много от тези хора може да се нарече социални заведения. Те лесно се запознават, лесно установяват контакт.

По време на общуване вампир със сигурност ще изплюе за себе си почти всичко. И от този разказ се заключи за това, което е пред вас несчастнейший човек. Но това впечатление е измамно! Ако събеседникът говори за проблеми е твърде театрално и емоционално и постоянно фокусира вниманието върху горчива съдба и тяжкой дела, тогава, вероятно, той е в очакване на реакция.

Агресорите грубо, и грубят те по всякакъв повод. Виждали ли сте някога шофьори, ругающихся цинизъм на спътници, не уступивших пътя? Ярки представители на този тип хора. Те умишлено провокира на контра грубост, чакат си.

Настойниците постоянно ще се интересуват вашите неща, но най-често задавани въпроси - това е "нещо се случи?", "Че при теб се е случило?". Ако вие станете да говори за някакво радостно събитие, тогава от интерес за вас ще бъде изгубен.

Вампир ще продължите разговора, докато не получите желаната от вас реакции. Така че, ако не сте започнали да пестят бедолагу, а той всички предавания за това, как трудно му живеят, бъдете внимателни.

В края на разговора вампир дори може да ви благодаря за жалост и да каже нещо от типа "Призова, и облекчение! Благодаря ти". Но това е само откровение, изявление на факти, а не най-искрени благодарности.

След общуване смятате дивата умора, въпреки че не са работили.

Често хората на тази категория обичат телевизионни сериали или програми, които се обсъждат проблеми или кавга.

Вампирите обичат нация.

Те обичат да говорят по телефона.


Как да не станем жертва?

Как да защитим от енергиен вампир? Как да не станем нейна жертва? За вас няколко полезни съвета:

Ако вие се съмнявате в себе си и чувствате, че не можете да издържат на натиска, е по-добре пресичане на всички в зародиш. Например, веднага след като забележите първите признаци, кажете, че ви е лошо или просто е време да си тръгва. Вампир повече не желаят да общуват с вас, макар и да се ангажират още един шанс да успее. Но третата не е точно, ще бъде комуникацията с вас ще се прекрати.

Ако вампир се труди с вас по време на работа, опитайте се да не реагира на неговите атаки. Например, ако той започне да се оплакват, просто кажете: "имам най-горе проблеми на покрива. Кажи ми нещо хубаво!". Вампир мигновено превключва на друга по-доверчивую жертва.

Ако ви се опитват да се изведат в конфликт, да не се реагира на това. Не отговаряйте на грубост същото. Бъдете спокойни и учтиви. Вампир чака реакция. И ако той не я получи, а след това от вас отстанет абсолютно точно.

А какво ще стане, ако е вампир живее в семейството? В този случай е трудно непрекъснато да потискат опити за агресия или, например, да не се слушат оплаквания. В такава ситуация има смисъл да се опита да проникнат в същността на вампиризма, за да разберете неговата причина. Вероятно човек закомплексован. И, може би, че си нещо тревожно, нещо се състои не толкова, колкото бихме искали. Опитайте се просто да поговорим от душа и подкрепа, като същевременно остава спокойна.

Научете се да контролирате емоциите си. Например, можете да овладеете някаква техника за релаксация. Може просто да дишам дълбоко. Както можете да си представите, на брега на морето. А още по-добре да се направи следното: представете си събеседник в някаква абсурдна ситуация, например, голи или с тенджера на главата си. Това ви едновременно рассмешит и ще се успокои. Има и такъв прием: седем пъти внимателно прикусите върха на техния език. Удивително е, но помага!

Опитайте се мислено да се построи стена между себе си и човека отсреща. Такъв прием енергийната защита отлично се задейства, особено ако имаш бурно въображение.

Ако сте принудени да общуват с вампир, правете това колкото се може отстраненнее и официальнее. Опитайте се да не остане с такъв човек насаме и не общуват с него сутрин или вечер (точно за такива часовници са най-удобни за повече енергия).

Пазете си здравето и емоционалното състояние. Правете спорт, за укрепване на имунитета, по-разходка, отивам на разходка с приятели, забавлявай се. По-положително! Получавате от живота удоволствие. Ако ще се излъчва оптимизъм, вампир не ви пипне.

Ако вампир е вашият близък човек, опитайте се точно да ви разкажа за своите предчувствия. Ако човек осъзнае грешките си, или е наясно с тях (ако действията са неосознанными), тогава ясно определяне на линия на комуникация: да не се оплакват от живота, да се обсъждат само радостни събития и да се говори за положителни теми.

Ако вампир - вашия съпруг, а след това създайте най-комфортни условия за живот. Обграждат го е грижа, бъди винаги изпълнена с радост, толкова повече се усмихвайте. Мъжът ще разбере, че от вас да вземе нищо и ще премине внимание на другата жертва. А ако успеете да се разбере причината за вампиризма и да го отстранят, тогава човек ще може да се промени.

Можете да използвате и стара прием. Опитайте се кръстосване на краката или ръцете. За някои това помага (вероятно ще предизвика ефект на самовнушение).

Научете се навреме да откаже. Не правете това, което не искате да направите. Не общувайте с тези, които ви неприятен.


А ако аз съм вампир?


Какво да направя, ако е вампир? Ето някои съвети за вас:

Опитайте се да разберете причините на вампиризма. Анализирайте своя живот, комплекси. Да сте недоволни?

Промяна на живота, поставете си цели и постигнете ги, совершенствуйтесь.

Намерете някакво интересно занимание, хоби.

Изпратете сила в полезно занимание. Намерете интересна работа, да потренирате.

Ние сме това, което ядем. Така че яжте правилно.

Научете се да контролират себе си и своите емоции.

Престани да се оплакваш.

Обикнете себе си и живота си!

Не седите на място, промяна на ситуацията.


Пожелаваме ви никога да не се сблъскват с енергийни вампирами или да им отвърне на удара!

Какво представлява енергийният вампиризъм и кого можете да наречете енергиен вампир?
Какви са симптомите и признаците, по които да разберете, че ви въздействат?
Как да се защитите?
Според славянските народи "вампир" означава мъртвец, който излиза от гроба, за да се храни, като смуче кръв от живите. В съвременната медицина няма понятие като енергиен вампир, което да се разглежда като болест или да му се постави диагноза и съответно лечение. Но според кармичната психология "енергийни вампири" са тези, които съзнателно отнемат жизнените сили на хората като се хранят с тяхната енергия. Психолозите отдават това явление на взаимоотношенията между хората и как им влияе околната среда.
Енергийните вампири имат затворено поле на енергия
Те не могат да приемат положителна енергия от света и за това се налага да я получават като се заредят с чужда. Най-често техен обект стават хора с голям заряд от енергия. Но това вреди на тези, от които я взимат. Те са като черна дупка, появяват се и изсмукват всичките ви жизнени сили.
Какви хора са енергийните вампири?
След разговор с такъв човек се чувствате максимално изтощени. Енергийните вампири смятат, че са център на света и техните стремежи и преживявания са много по-важни от останалите. Те са хора егоисти, които се интересуват най-вече от себе си, но въпреки това показват голяма загриженост към другите! По този начин умело успяват да манипулират хората, като им показват загриженост, съпричастност и състрадателност. Именно това ги зарежда – хора, които имат проблеми, които са отчаяни и не могат да се справят с тях.
Отвори галерията

Те не познават благодарността и дори и вие да сте им помогнали, могат да ви накарат да се чувствате задължени към тях. Енергийните вампири обичат да са център на внимание, да разказват свои истории, като в същото време чувстват сила и превъзходство, спрямо останалите.Ако това не се случи настроението им рязко се понижава, стават раздразнителни и дори агресивни. Вампирите обичат да живеят на гърба на другите, както материално, така и емоционално. Те са егоцентрични, егоистични и завистливи натури. Обичат да взимат, но не и да дават – за тях най-важно е самите те да се чувстват добре.
След среща или разговор с такива хора често сте отпаднали, и това именно е в следствие на изсмуканата от вас положителна енергия!
Симптоми и признаци за въздействие от енергиен вампир
Под влиянието на енергиен вампир вие може да се сринете, както физически, така и психически и емоционално! Най-честите симптоми са главоболие, световъртеж, отпадналост, сърцебиене, безсъние, липса на апетит, занижена функция на имунната система. След изсмукване на енергия от човек се наблюдава умора, слабост, сънливост, както и липса на интерес към всичко.
Друго влияние на енергийно въздействие е чувството за вина и зависимост към вампира. Дори и да искате да прекъснете близостта си с него, някаква сила ви тегли отново обратно. Под влиянието му губите своя позитивизъм, увереността в себе си, започвате да се страхувате от самотата.
Енергийни вампири на работното ви място
Едно от на-лошите неща е сред колегите ви да има енергиен вампир, тъй като на работа прекарвате най-много време от ежедневието си. Ежедневният контакт с него може да доведе до умора, изтощение и депресия. Избягвайте го и сведете общуването с него до минимум! При негативни нападки от негова страна трябва да знаете, че иска да ви раздразни и да черпи енергия от вас – отвърнете му с усмивка и добро настроение, това ще го парира.
Как да се защитите от енергийни вампири?
На първо място най-важното е да не общувате с такива хора, щом вече сте ги разпознали и особено, ако са ви неприятни и безинтересни! Стремете се да не привличате вниманието им и да не се сприятелявате с тях – нямате нужда от такива хора около себе си.
Ако все пак ви се налага да общувате с такъв човек и не можете да избегнете неговото присъствие, тогава демонстрирайте му спокойствие, добро и позитивно настроение. Той със сигурност не очаква такова развитие на нещата и по този начин няма как да ви навреди. Няма по-добър лек от хубавото настроение!
Не се ядосвайте!
Целта на вампира е да ви ядоса и да ви развали настроението. Точно това не бива да правите, по-добре се измъкнете от разговора, който водите, пошегувайте се или се отдръпнете с усмивка. Това ще го извади извън кожата му и ще го шокира, едва ли очаква такава реакция!
Защитете енергията си
Когато контактувате с него кръстосайте ръцете или краката си, така ще се затворите и няма да допуснете неговото влияние върху себе си. Представете си,че всичко негативно като бумеранг се връща при него.
Как да се пречистим?
Лошото настроение, раздразнението, отпадналостта и умората, причинени от енергийните вампири може да премахнете, като погледате хубав филм, послушате любимата си музика или прочетете интересна книга. След общуване с такива хора е добре като се приберете да вземете контрастен душ или да изпиете чаша билков чай. Също така и една хубава разходка в гората сред дърветата би било добре, тъй като те отнемат отрицателната енергия и я преработват в положителна. Противопоставяйте се на негативните удари със спокойствие и бъдете преизпълнени с радост!
Обръщайте повече внимание на доброто и красивото, любовта и смеха, тогава нищо и никой няма да може да ви навреди!

Няма коментари:

Публикуване на коментар