Звездни Цивилизации

понеделник, 21 ноември 2016 г.

ВНИМАНИЕ - ХРАНИ ИЛИ КАК НИ УБИВАТ С ТОВА, КОЕТО СЛАГАМЕ НА МАСАТА
Напоследък много се заговори за фалшивите храни - сирене, кашкавал, колбаси и какво ли не, което купуваме от магазините и което ни убива. И с право, защото държавата е абдикирала, не само от социалните си функции, но и от контрола на хранителната промишленост, която в стремеж за по-голями печалби, не се спира пред нищо. 90% от фирмите са заявили, че влагат в производството на сирене и кашкавал палмово масло, млечен протеин, сухо мляко и много други растителни добавки, втвърдители, стабилизатори, оцветители и т.н. Продължаваме да консумираме млечни продукти без млеко и колбаси без месо. Десетки лекари сравняват това с постъпенно отравяне на човешкия организъм, водещо до масова инвалидизация на хората.
 В момента много телевизии са подготвили подходящи филми, касаещи този проблем. Особено внимание заслужава филма "Внимание - храни".
                 

При този нисък стандарт /високи цени, надминаващи дори европейските и американските и ниски заплати и пенсии/, българинът се стреми да купува по-евтини стоки, като например сирене до 4 лв., но самият министър на земеделието каза, че сирене под 7 лв. не е приготвено от истинско мляко. Не е тайна, че 1 кг. сирене се получава от 5 л. краве мляко или от  три литра овче. Кравето мляко се изкупува от производителите около 50ст. Защо тогава ще се продава 3- 4 пъти по-скъпо произведеното сирене? Отговорът е ясен - огромни печалби без никакъв контрол.
 В един български ежедневник бяха изнесени факти, в които се посочваше, че българинът ежедневно консумира палмово масло плюс смляни рога и копита в кренвиршите за 4 лв., добавени като "биологични концентрати от крака на пилета, кожи и други колагенови фракции"-  пак според думи на същия министър.
 Не по-малко опасни са и лъскавите опаковки на хранителните продукти, самите пластмаси и надписи, които се поемат от опакованата храна и след това поглъщат и натрупват в организма, водейки до тежки алергични реакции, задух и др.
Няма ясни и категорични стандарти, никой не търси отговорност от производителите, няма стратегии за развитието на хранителната индустрия, няма лаборатории за качествен контрол, а мандраджийте се снабдяват с каквито си поискат документи за производство на сирене, кашкавал, колбаси. Казват, че пралмовото масло  било безопасно, но аз не искам да ям сирене от кокосово масло и млечен протеин - без капка мляко.

 И още нещо. За една година човек изяжда 10 кг. консерванти и оцветители, които са в изобилие в продукти, рекламирани с най-модерни средства и консумирани особено от деца и юноши. Тези съставки се натрупват в организма и след време предизвикват агресия, раздразнение, алергични реакции, тежки заболявания. Особено опасни са Е121, Е123 , Е240 - виж постинга за консервантите. Особено вредни са и газираните напитки с изкуствени подсладители. Във Франция имат проблеми и с труповете на хора, заровени преди 15-20 г. и така консервирани, вследствие поетите храни, че остават запазени и до  сега.
 Положението в България е отчайващо, а се очаква и поредният негативен доклад за България от Европейската комисия, която губи търпение от всичко ставащо в нашата страна - корупция, слаба администрация, слаб контрол и присъди.
 Още преди години проф. Христо Мермерски доказа и описа всичко за храните , които ни убиват, за колбасите и сиренината натъпкани със сол и консерванти.

                                           
Много може да се пише за безумието на производителите, но ние, така наречените потребители трябва да се опълчим срещу всичко това и дано и Европейският съюз ни помогне, защото богатството на стотици минава през труповете на милиони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар