Звездни Цивилизации

вторник, 18 октомври 2016 г.

Рязко се увеличиха пръсканията с литий от самолетите и над България (СНИМКИ)През последните седмици рязко се увеличиха пръсканията с литий от самолетите, които прелитат и над България. Особено силно замърсяване се вижда в регионите на Стара Загора (водещата снимка), Пловдив, Велико Търново, Ловеч, Плевен, София, Враца, Монтана.

Наскоро в социалните мрежи бе разпространен запис на служител на НАСА, който признава, че американската агенция в продължение на години слага литий, който се разпръсква чрез газовте на самолетите и ракетите. Литият е два пъти по-лек от водата и затова се запазва в небето за дълги периоди от време. Самата агенция не отрича пръскането с литий. Разпръскването на литий цели да се проучи движението на ветровете в горната атмосфера, както и да се анализира зареденият (йонизиран) газ, наречен плазма, включително при преминаването му през неутрални газове, посочват от сайта otizvora.com и добавят, че Агенцията казва, че изследванията върху измененията са от значение, защото всички GPS и комуникационни сателити изпращат сигналите си през йоносферата, а „промените в йоносферата водят до влошаване на сигналите, поради което е необходимо да се знае, кое кара йоносферата да действа по определени начини.

Литият е лекарствен препарат, който се използва за лечение на манийни епизоди, биполярно разстройство, шизоафективно разстройство, шизофрения, агресивност. Литият има психотропно действие. Литиевите йони намаляват свободния норадреналин в мозъчната тъкан и понижават съдържанието на серотонин в мозъка.

Пръскането с литий води и до тремор, гадене, общ дискомфорт, диария, повръщане, сънливост, мускулна слабост, нарушена координация, загуба на равновесие, световъртеж, шум в ушите, двойно виждане, тремор, клонични гърчове, хиперрефлексия, нистагъм, халюцинации, объркване, аритмия, ниско кръвно налягане, загуба на апетит, косопад, акне, обриви, сърбеж и др.
Няма коментари:

Публикуване на коментар