Звездни Цивилизации

понеделник, 29 май 2017 г.

ПРИЗРАЧНАТА ИСТОРИЯ   НА  ДАМА  ПИКА  И КЪРВАВАТА  МЕРИВярвате ли в духове и привидения? На тях са посветени стотици книги и филми и едва ли има някой, който в детството си да не се е наслушал на стряскащо невероятни истории. А може би и вие поне веднъж сте се опитали да призовете образа на всеизвестната Дама Пика.
Ако попитате познатите си дали знаят нещо за нея, най-вероятно ще чуете поне дузина страшни лагерни измислици. Говори се, че този адски студен, но чаровен призрак взима душата на дръзналия да наруши спокойствието му. Неведнъж любопитни тинейджъри са се опитвали да проверят дали в легендите има истина, но резултатът в повечето случаи са преживявания, в които вярват само те.
Смята се, че духовете на починали хора обитават един вид "ничия земя", където има възстановка на тяхната гибел или места, които приживе са им били любими. Много често те могат да оказват влияние в реалния свят, а понякога и да се материализират за кратко. Затова трябва да знаете препоръките на истинските медиуми, за да не пострадате.
Поне веднъж в детството си сме били изкушавани да призовем духа на Дама Пика.
Души от отвъдното не се викат в момент на превъзбудено състояние в банята с дезодорант и запалка, както и след употреба на алкохол или опияти, защото е против правилата и е обидно за починалите, съветва известната астроложка Алена. Според нея това, в което вярват повечето случайни спиритисти, са по-скоро литературни герои. Невъзможно е да извикаш духа на литературен образ или филмов герой, защото той е плод на фантазията. Когато поискате да контактувате с такива, на тяхно място задължително се появява за разговор случаен дух. Ето защо няма как да разберете дали е злонамерен или не.
Въпреки множеството различни мнения за същността на Дама Пика и способностите, които притежава тя, всички са единодушни за начина на призоваването й - в тъмна стая пред огледалото с тесте карти в ръка. Смята се, че с Дамата-призрак могат да разговарят само личности с тъмни коси и очи. Малко хора обаче са наясно с факта, че в стаята трябва да има две жени и трима мъже - нито повече, нито по-малко. Избраникът изважда картата с образа на Дама Пика, поставя я пред огледалото и три пъти призовава духа. Останалите трябва да държат в себе си Жокер, но да не го поглежда 10 секунди след появяването на призрака.
Колкото и да не ви се вярва, ако се вгледате внимателно, пред вас ще се появи прозрачният образ на красива, но зловеща жена с тъмносини очи и дълга черна коса. Възможно е студеният й зъл поглед да не потрепне изобщо, сякаш е снимка, но ледената й усмивка ще ви накара да настръхнете.
Може също да се появи и въпросителен знак без точката отдолу, което означава, че духът иска да знае причината, поради която го безпокоите. Ако видите удивителен знак, значи вече сте го ядосали.
Виденията на група любопитни ученици, повикали Дама Пика, се оказали по-страшни. Те не посмели да я попитат нищо и затова тя започнала да дава знаци за лоши събития в миналия живот на един от присъстващите. Появил се кръст, а след това и съвсем ясен образ на бебе и на бременна жена. Накрая започнало да се оформя лице.
Дама Пика винаги се появява, поне така твърдят вярващите в нея. После обаче призовалият я сънувал кошмари - виждал смъртта си или млади момичета в черно, обикалящи около пресен гроб с неговото име.

Истории за Дама Пика се разказват от векове

Истински истории за Дама Пика всяват ужас у хората

Истории за Дама Пика от години вълнуват умовете на хората. Разкази на хора, твърдящи, че са се срещнали очи в очи с ужасяващата дама в черно, определено са в състояние да накарат и най-смелите от вас да настръхнат от ужас и внимателно да проверят и най-тъмните кътчета в дома си за следи от отмъстителната Дама.
Една от тези истории за Дама Пика е особено реална и едва не е завършила с фатален край. Разказът е на 23-годишният Радослав, който се кълне, че е станал жертва на проклятието на Дама Пика след като той, заедно с група приятели, решили да я призоват.

Случката се разиграла през 2008 година, когато Радо бил на 17. Момчетата се събрали, взели огледало, запалили свещи, както си му е редът и произнесли страшните думи – „Дама Пика появи се“. На пръв поглед нищо необичайно не се случило, дори в огледалото нямало никакъв образ.

Няколко секунди по-късно обаче приятелите на Радо се развикали уплашени, след като видели, че от ръката му, точно от под мишницата, тече кръв и се стича по пода. Ситуацията станала още по-страшна, след като се оказало, че там няма никаква рана. Самото огледало пък от само себе си паднало на пода и се счупило на парченца.

Веднага след това, всяка нощ в съня на момчето се появявала мистериозна жена, цялата облечена в черно, и го питала защо й е счупил огледалото.

Вратата на банята в дома му пък се отваряла всяка нощ, точно в полунощ, от само себе си.

Тези странни случки приключили едва когато Радо отишъл при специалист, за да му лее куршум.

И до ден днешен обаче младият мъж не може да се отърси от кошмара на преживяното.

Легендата за Мери

Освен известната на всички Дама Пика, съществува подобен мит и за Кървавата Мери. Разликата е, че втората наистина е съществувала. Казвала се Мария I Тюдор, петото дете на прочутия прелъстител крал Хенри VIII, сменил цели шест съпруги. Мери е живяла в далечния 16 в. Качва се на британския престол едва три години преди края на своя живот - 1553 г. Още приживе се сдобива със зловещото прозвище, защото повреме на управлението й на кладата са изгорени 300 еретици.
Много хора смятали, че кралицата е вещица. Сред широко разпространяваните легенди е и историята, че Мери убивала малки момиченца и се къпела в кръвта им, за да запази младостта си.
Ако изпълните познатата процедура за викане на черната Дама, но повторите 13 пъти Блъди Мери, какво мислите ще се случи? Някой ще ви изненада с коктейл от водка, доматен сок и черен пипер? Не, изведнъж ще се появи непозната жена и ще започне да ви драска по лицето. Съществува обаче и вярването, че при смяна на думите Кървавата Мери с Адската Мери, ще си уредите среща не с кого да е, а със самия Сатана. Затова вимавайте, когато решите да си поприказвате с отдавна  починал  някои. Това е опасна игра  имаща после страшни последствия за някои.

Момиченце изпада в кома – викало Дама Пика - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiFlpq3q5XUAhWSZVAKHSWEBa0QjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.videoclip.bg%2Fwatch%2F133941&psig=AFQjCNEDTZ8c6joXV8Bj_mZ_jNMNPwK8QQ&ust=1496155415848499

ОЩЕ  ЗА ДАМА  ПИКА  И КЪРВАВАТА  МЕРИ - Историята с жената в огледалото. Съществува ли? Заповедта за викане: „Дама Пика, появи се!“ (Как се вика). Легенда за Дама Пика, историята. Други реални и страшни истории за нея. Автентични снимки + описание как изглежда. Дама Пика и Кървавата Мери – как се призовава всяка една от тях. Филм (вграден) и други видео клипове. В банята. Книга на Пушкин и опера на Чайковски. Игри за Дама Пика.

Дама Пика се е появила в дома на най-обикновено семейство! Тази история ни беше изпратена от наша редовна читателка, която се надява с нея да предупреди други наивни като нея да не си правят шега със зловещата дама от огледалото. И да приемат на сериозно историите за съществуването й.

Историята с жената в огледалото

Историята започнала уж безобидно, след като дъщеря й Анна се върнала от зелено училище. Момичето било буквално ужасено от нещо, преживяно там и дълго време отказвало да сподели с родителите си какво става.


Дама Пика е сред най-страшните истории за жената в огледалото
На майката й направило впечатление, че дъщеря й отказва да остане сама, избягва огледалата и дори покрила това в антрето с чаршаф. След сериозно убеждаване, ученичката споделила, че по време на зеленото училище тя и още четири нейни приятелки са решили да викат Дама Пика, уж на шега.

Девойките намазали с крем едно огледало и както си е редът, призовали Дама Пика три пъти по име. За техен ужас, тя действително се показала. Била е с черни коси и тъмни очи, с бледа, почти бяла кожа и кървави следи по лицето. Протегнала ръце през огледалото и хванала едно от момичетата – Ваня за ръка.
Останалите едва успели да я отскубнат, а жената от огледалото е казала, че ще се върне за тях.

Майката обяснила на Анна, че това са само легенди и слухове и е невъзможно да се случи, вероятно под влияние на разказите на другите момичета й се е привидяло нещо. Детето обаче не отстъпвало.

Тогава майката решила да й докаже, че греши. Като за целта угасила осветлението в хола и пред едно малко огледало започнала да вика Дама Пика, обяснявайки на уплашената си дъщеря, че нищо страшно няма да се случи.

Но тогава в огледалото действително се появил ликът на жената, която Анна описвала. Тя се смеела зловещо и размахвала ръце. Уплашената майка веднага запалила осветлението и незабавно изхвърлила огледалото в боклука, извън дома.

След плашещата случка обаче семейството изхвърлило всичко огледала от дома си и никога не загасват осветлението. Тъй като са уплашени до смърт.

Съществува ли?

Въпросът съществува ли Дама Пика от векове тормози хората. Скептиците са убедени, че историите за зловещата жена, покрита с кръв, която се появява в огледалото, са просто част от градския фолклор. И служат единствено, за да плашат децата.

„Дама Пика живее само в нашето съзнание, всичко, което се случва, е под въздействие на психиката ни“, убедени са по-скептичните хора.

Тези, които са виждали Дама Пика обаче се кълнат, че тя е съвсем реална. Дотолкова, че все още ги побиват тръпки при спомена за срещата с нея. Точно заради това те предупреждават да не се подхожда лекомислено към легендата за зловещата Дама и хората да не си правят експерименти като я призовават.

Заповедта за викане: „Дама Пика, появи се!“ (Как се вика)

По принцип за викане на Дама Пика си има цял ритуал, който към днешна дата е доста съкратен и от него е останало използването на карта Дама Пика от тесте, огледало и повтарянето три пъти на призива „Дама Пика, появи се“.

Оригиналният ритуал има определени правила, които трябва да се спазват. Най-важното е хората, които призовават Дама Пика да са емоционално стабилни и да не са под въздействие на алкохол.

Според легендата за призоваването на духа са нужни точно пет човека – две жени и трима мъже. Един от тях взема картата Дама Пика от колодата, слага я пред огледалото и три пъти повтаря „Дама Пика, появи се“.

Вярва се, че с призрака могат да общуват единствено хората, които са като нея – с тъмни очи и тъмни коси.

След призоваването й трябва да изчакате десет секунди, преди да погледнете в огледалото. В което ще видите образа й. Според легендите, ако дръзнете да извикате Дама Пика, след това трудно ще се отървете от кошмарите, в които ще ви се привижда собствената ви смърт. Както и зловещи млади момичета, целите облечени в черно, които обикалят около гроба ви.

Легенда за Дама Пика, историята

Малцина знаят, че зад легендата за Дама Пика стои истинската история на младо и красиво момиче, което е живяло през 13 век в малко село в Англия. Местните мъже се надпреварвали за вниманието им, но тя не обръщала внимание на никого.


Вижте истинската легенда за Дама Пика, историята на живота й
Това озлобило ухажорите й и те решили да й отмъстят като за целта я пребили зверски и обезобразили красивото й лице, превръщайки го в уродливо. Жертвата им не посмяла да се върне обратно в селото, а избрала да живее в горите, където започнала да изучава вещерството и магията и постепенно се превърнала във вещица, обсебена от идеята за мъст за погубените си младост и красота.

Затова точно преди да умре заточила душата си в огледало. И проклела всеки, който я повика, да полудява, след като види обезобразеното й лице, покрито с рани и черен воал.

Други реални и страшни истории за нея

Както вече споменахме, хората, сблъскали се с Дама Пика в огледалото, се кълнат, че това е най-ужасяващото преживяване в целия им живот. От което все още ги побиват тръпки.

Онлайн пространството е пълно със страшни истории за Дама Пика, за които разказвачите им се кълнат, че са напълно реални. Ето и някои от най-зловещите разкази за призрака от огледалото.

Преди няколко години страната ни беше разтърсена от историята на 8-годишната Рая, която изпадна в кома внезапно, без никаква причина за това. Лекарите не можеха да разберат какво се случва с иначе напълно здравото момиче.

Отчаяните й родители бяха принудени да тръгнат по врачки, а една от тях им каза, че малката е подразнила тъмни сили, които са взели душата й.Това накарало родителите й да разпитат приятелките й от училище, от които разбрали, че дъщеря им викала Дама Пика в деня, в който изпаднала в безсъзнание.

Друго момиче разказва, че с нейна приятелка решили да викат Дама Пика. Двете се затворили в банята, сложили картата на Дама Пика върху огледало, след което три пъти призовали зловещия дух.

В един момент в огледалото се появил неясен силует, едното момиче припаднало, а вратата на банята се оказала заключена!

Млад мъж също споделя ужасяващата си история за Дамата-призрак. Случката се разиграла преди няколко години, когато той и няколко негови приятели се събрали в апартамент и от скука решили да повикат Дама Пика.

За целта запалили свещ, взели нужната карта и огледало и се подредили в кръг. След първоначалното призоваване на дамата, нищо не се случило и компанията решила, че става въпрос за поредната градска легенда, създадена, за да плаши децата.

В един момент обаче свещта угаснала съвсем сама и в момента, в който я запалили отново, видели в огледалото зловещия образ на окървавена жена с дълга черна коса.

Автентични снимки + описание как изглежда

Макар в онлайн пространството да има снимки, за които се твърди, че са уловили истинското лице на Дама Пика, липсват категорични доказателства, че кадрите не са обработени или монтирани.

Въпреки това имаме данни за вида й благодарение най-вече на разказите на хората, успели да видят лицето й в огледалото. По думите им, Дама Пика е висока, слаба жена, с мъртвешки бледа кожа, много тъмно, направо черни очи и дълга, черна коса.

Зловещият й вид се допълва от белезите и петната от кръв по лицето й, както и черният воал, с който е покрита.

Това е видът на някога красивото момиче, което се превръща във вещица, за да отмъсти за сторената несправедливост срещу нея.

Дама Пика и Кървавата Мери – как се призовава всяка една от тях

Между Дама Пика и Кървавата Мери има доста сходства както в легендите, така и в начините, по които могат да бъдат призовани.


Вижте каква е разликата между Дама Пика и Кървавата Мери и как се призовава всяка една от тях
И за двете имате нужда от голямо огледало и тъмно помещение, в което не прониква светлина, най-добре баня. И двете се викат само по тъмно.

Като за Кървавата Мери задължително се нуждаете от свещ, която да запалите в банята, пред огледалото и да започнете да призовавате духа по име. Разликата с Дама Пика, че за да извикате Кървавата Мери, трябва да повторите името й доста повече от три пъти.

Вярва се, че с всеки път образът й ще се вижда все по-отчетливо в огледалото. А някои от смелчаците, осмелили се да я призоват, се кълнат, че са усетили докосване от мъртвешка ръка по рамото си.

За да призовете Дама Пика е нужно да повторите само три пъти името й пред огледало, върху което сте сложили карта от тесте с нейния облик.

И Дама Пика, и Кървавата Мери са единствените два женски духа, за които се вярва, че могат да убият тези, които са се осмелили да ги призоват.

Доста често подобни сеанси завършват със сериозни психически сътресения за смелчагите, които не са успели да се справят с преживения ужас.

Филм (вграден) и други видео клипове

Онлайн пространството е пълно с видео клипове, които показват заснети ритуали по призоваване на Дама Пика. Сред най-популярните филми е и кратко клипче, обясняващо как точно трябва да повикаме зловещия призрак, за да разчетем правилно настроенията му. И по този начин да си спестим негативните последствия, доколкото това е възможно.

Съществуват и не малко клипчета, показващи сеанси по викането на Дама Пика. Имайте предвид обаче, че някои от тях са доста тежки за гледане и определено не са за хора със слаби нерви.

В банята

Дама Пика се вика най-често в банята, тъй като най-важното условие за успешното й призоваване е ритуалът да бъде проведен в тъмно, неосветено място. Поради тази причина смелчаците, осмелили се да повикат отмъстителния дух, избират да го направят в банята, като за целта използват светлината само от една свещ. Като дори и тя не е задължителна.

„Бяхме в банята, решихме, че ще е забавно да повикаме Дама Пика, затова запалихме свещ, напръскахме огледалото с парфюм и сложихме една карта върху него. В един момент в него видяхме тъмен силует, а вратата на банята се заключи сама и стояхме вътре с часове“, разказват за ужасяващото си преживяване две ученички, които са се спасили като по чудо от отмъщението на призрака.

Тъй като в същото време майката на едната се прибрала в апартамента и отключила банята и по този начин ги измъкнала.

Книга на Пушкин и опера на Чайковски

„Дама Пика“ е едно от най-популярните произведения на руския писател Александър Пушкин. Романът е вдъхновен именно от легендата за отмъстителната Дама Пика и разказва за Херман, който бил обсебен от мисълта за лесна печалба при игра на карти, след като възрастна графиня му казала, че всяка една победа си има тайна.

За да я принуди да му я разкрие, Херман опрял пистолет в главата й и жената починала от ужас. След което призракът й му се явил и му казал как да залага, за да спечели.

Така Херман заложил всичко, което имал, на Асо, но вместо него се паднала Дама Пика. Като при изваждането на картата, жената му намигнала от нея. Така Херман загубил всичките си пари и полудял вследствие на преживения ужас.

След успеха на книгата и други творци се вдъхновили от историята на Дама Пика. Сред тях е и гениалният композитор Пьотр Илич Чайковски, които създава прословутата си опера в три действия „Дама Пика“, базирана върху произведението на Пушкин.

Малко известен факт е, че композиторът завършва творбата си в рамките на само 44 дена!

Игри за Дама Пика

Дама Пика е в основата и на доста популярни игри не само с карти, но и онлайн. Общото между всички тях е едно – че целта на играта е играчите да се пазят от Дамата.

Една от най-популярните игри за Дама Пика е известната у нас като Черна Донка игра на карти. За да я играете, се нуждаете от най-обикновена колода карти, от която трябва да махнете жокерите.

Могат да играят между трима и шестима души, а целта е всеки играч да събере колкото се може по-малко купи като в същото време трябва да внимава и да не му попада и дамата пика в картите.

Много хора са слушали за фаталната жена Дама Пика и даже са пробвали да я призоват. Но дали знаят легендата за живота на този страшен призрак...
Легендата разказва, че Дама Пика е била девица, която е живяла през XIII -ти век в едно селце. Тя е била най–красивото и най–желаното момиче там. Всички мъже в селото въздишали по нея, но тя не им обръщала внимание, тъй като била много целомъдрена и затворена в себе си. Скоро отблъснатите ухажори се озлобили срещу нея. Решили да я нападнат и обезобразят. След като извършили своето намерение, я прокудили от селото и я обявили за вещица. Причината, чрез която я обявили за такава е, че тя успяла да омае всички мъже в селото и околностите.

Обезобразено, момичето обикаляло дълго време из горите с мисълта за отмъщение. Тази мисъл я обсебила и тя лека - полека се превърнала в истинска зла вещица. Преди да умре направила необичайна магия. Заточила своята зла сила в едно огледало. От този момент всеки, който застанел пред това огледало, след като я призове полудявал, защото в огледалото се появявало обезобразеното лице на вещицата, покрито с черен воал. Имало и такива, които привидно били пощадявани от гнева й. Тя им задавала три изключително сложни въпроси и след като не успеят да отговорят на тях, те били затваряни при нея в огледалото и изчезвали завинаги от този свят, без да оставят никаква следа след себе си…

Има само един ден в месеца, в който може да се призове този адски студен, но чаровен призрак и той е при пълнолуние. Тя трябва да бъде призована точно в 24 часа, тъй като тогава тъмните сили имат най–голяма сила. Денят, нещата, с които се повиква вещицата и заклинанието няма да бъдат споменати тук, за да не се предприемат действия към повикване на фаталната дама.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

ВНИМАВАЙТЕ КОИ ПРИЗОВАВАТЕ  ТОВА НЕ Е ИГРА  А  ГОЛЯМА  И СМЪРТОНОСНА ОПАСНОСТ  ЗА ВСЕКИ.


1 коментар: