Звездни Цивилизации

сряда, 31 май 2017 г.

ДЪРВЕТАТА НИ ЗАРЕЖДАТ С ПОЛОЖИТЕЛНА  ЕНЕРГИЯhttps://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwi3-8X49ZnUAhXD0RoKHWhGAysQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.jenatadnes.com%2Fpo-zdravi%2Fvalshebnata-gora%2F&psig=AFQjCNGROVUaBbFJmfRLRcwry_gE9elUEQ&ust=1496312852166927

Дървото без съмнение е съвършено растение. Само то съхранява частица от сътворението на живота, от стихиите, преминали през него, от енергията на света. А някои видове дървета са ценни и заради своите биоенергетични особености и необичайната си доброжелателност да зареждат с космическа и земна енергия човека. Ако прегърнеш такова дърво, ще усетиш как лошото настроение и физическата слабост отстъпват място на прилив на сили и бодрост.ГЪСТИ КЛОНИ

Нашите прадеди отлично са познавали енергийните и целебните свойства на дърветата. Славяните езичници определяли като особено ценни и почитали дъба, брезата, бора. На територията на днешна Украйна пък смятали кестена за свещено дърво. Знанията за вълшебната сила на дърветата, оцелели хилядолетия наред, не пренебрегват и съвременните фитотерапевти. Ето няколко техни препоръки с кои дървета е полезно да общуваме:

БРЕЗА – смятана е за източник на енергия и жизнени сили. Прегръдката с нея заличава умората, трупана неусетно от напрегнатия начин на живот.

БОР – полезен е най-вече за болни, страдащи от силна преумора, хора със занижен имунитет.

ВЪРБА – тя успокоява, укротява вътрешното напрежение.

ТОПОЛА – избистря мислите, дава яснота на планирането и прогнозирането.

Лечебната сила на дърветата лесно може да бъде разпозната по външния им вид:

АКТИВИРАЩИ енергията, физическите и психи¬ческите сили са дърветата с разклонена пирамидална форма на короната – дъб, топола, акация. УСПОКОЯВАЩИ и отнемащи отрицателната енергия са дърветата с овална или чадъровидна корона – клен, липа, върба, ясен, бреза.

Етикет на общуване

Известният лечител Юрий Левинсон предлага спеднтата методика за целебно общуване с дървета: „Когато се приближите към дървото, мислено трябва да си поставите задача да попълните запа ситеси от биоенергия или да възстановите енергийния си баланс. Щом се почувствате готови и концентрирани върху тази задача, положете длани на ствола и се отпуснете. Затворете очи След 20-30 секунди концентрирайте вниманието си върху дланите. Представете си как енергията от дървото преминава през тях в тялото ви. Ако сте уморени, ако чувствате физичеаш или психически дискомфорт, трябва ви голям обем енергия. В този слу чай е добре да си представите как от Космоса се иапгш поток от енергия върху дървото и се влива във вашето тяло. Веднага ще почувствате забележимо подобрение на самочувствието“.

Митове и легенди

Живите същества винаги са добри и лоши. Дърветата не правят изключение, смятали в древността. Смятало се е, че както има полезни и отровни растения, така и сред по-големите им събратя се срещат видове, които влошават самочувствието и здравето. Неслучайно съществува поверие, че Юда се е обесил на трепетлика и оттогава листата и не спират да треперят, а под кората и – кръв!

Но това поверие се е появило с християнството. За езичниците трепетликата имала благоприятно значение като дърво, пълно с живот, чиито листа вечно шумолят, колебаят се, разговарят помежду си. Езичниците смятали трепетликата за един от най-активните източници на биоенергия, способна да предпазва от всяка нечиста сила. Народните лечители използвали трепетликата при лечение на треска и паралич. При зъбобол препоръчвали венците да се натъркват с кора от дървото. Народните рецепти препоръчват също така при главоболие да се слага вечер до главата торбичка със се¬мена от трепетлика. И действително, тя притежава чудесни целебни свойства – парченце от дървото, притиснато към болно място, успокоява болката.

Лично предписание

Дърветата наистина се явяват енергийни източници, смятат днес учените. С дълбоките си корени в земята, високото стъбло и клоните те едновременно са приемник и проводник на електромагнитните вълни от земните недра и атмосферата. Те обаче имат различно въздействие върху здравето и настроението на човека. Затова всеки се нуждае от своето индивидуално и най-подходящо за себе си дърво, което лекува и зарежда най-добре от всички останали. Природата ни предоставя богат избор. Най- известният начин за избор на индивидуално дърво е според зодиакалния знак. Английското астрологическо общество „Рафаел“ дава следното разпределение:

Овен – глог, дъб

Телец – елха, калина, ябълка, ясен

Близнаци – леска, орех

Рак – върба

Лъв – ясен

Дева – орех

Везни – елха, калина, ябълка, ясен

Скорпион – глог, дъб

Стрелец – бреза, дъб, липа, бор, ябълка, ясен

Козирог – ела

Водолей – ела

Риби – бреза, дъб, липа, бор, ябълка, ясен

Няма коментари:

Публикуване на коментар