Звездни Цивилизации

сряда, 31 май 2017 г.

ДУХОВЕТЕ  НА  ПИЯНИЦИТЕ СЕ ВРЪЩАТ В КРЪЧМАТАhttps://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwju_b3c1ZrUAhXIvRoKHdrYDzAQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.chudesa.net%2Fp2002-%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B8-%25D1%2581-%25D0%25B4%25D1%2583%25D1%2585%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B5-%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%258F%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B8%2F&psig=AFQjCNFPgzeKiqHTUMeBEftr498l0vw6RQ&ust=1496338534609260

От множеството истории с духове тези за пияниците са сред най-потресаващите. Защото след като умре, на алкохолика продължава да му се пие, но вече няма с какво…

В един от пъбовете на Великобритания веднъж влязъл необичаен гост. Собственикът на заведението направо застинал от ужас, когато видял в тоалетната на кръчмата истинско привидение!55-годишният Роджър Фрогат и жена му се събудили късно през нощта от внезапно включилата се алармена инсталация. Роджър веднага се спуснал към кръчмата на долния етаж за да провери дали не са проникнали крадци и едва не паднал като видял наистина ужасяващо зрелище. Пред него стояла жена от бялата раса, но най-страшното било, че тя имала само половин лице. Не е трудно да отгатнем, че веднага след като дошъл на себе си Роджър побягнал за помощ и набрал телефона на местното полицейско управление.


Според Рудолф Щайнер зависимостите продължават да ни мъчат и след смъртта. Ето защо трябва да се освободим от тях, докато сме живи.
Само че мистичните събития не приключили и с идването на блюстителите на реда. След като те влезли в тоалетната на пъба, водопроводните кранове изведнъж се завъртели от само себе си и от тях потекла вряла вода, която обгърнала с пара цялото помещение.

В края на краищата със съвместни усилия полицаите и собственикът на кръчмата успели да усмирят нечистата сила. Но те ни най-малко не могли да дадат обяснение за станалото.

Интересен е фактът, че когато преди година семейство Фрогат купувало този пъб, имало слухове, че помещението е нещо като пристанище за духове на умрели. Но съпрузите не дали ухо на мълвата като решили, че това са измишльотини и просто обичайните приказки – като навсякъде. Сега вече, след непосредственото запознанство с привидението, те навярно съжаляват за своето невнимание.

ПРИВИДЕНИЕ НА БАРА

Както твърдят английските ловци на привидения, появата на нечисти сили в баровете и ресторантите съвсем не е рядко явление. Във връзка с това парапсихолозите се шегуват, че очевидно след смъртта фантомите на хората не губят някои от земните си навици и по старому посещават любимите си кръчми.

Едно от тези места е кръчмата “Жадният учен”, която се намира в центъра на уелския град Рексем. Постоянните посетители на кръчмата разказват за най-различни паранормални явления от рода на летящи предмети и поява на странни същества.

Джули Едвардс, собственичка на питейното заведение от май 2005 г., смята, че няколко призрака едновременно плашат посетителите. Ама наистина няколко. Единият от тях просто не го свърта на едно място. Той бута чаши и предмети. Има и друг, но той не е толкова страшен, – казва Джули.»

Зад бара на “Жадният учен” стои Никол Хюз. Тя също твърди, че е забелязвала разни странни неща.
Зависимостите засягат душата и затова продължават да живеят с нея и след като тялото умре.
«Веднъж видях в градината човек, целият облечен в черно. А веднъж една чаша направо се пръсна в ръцете ми. Просто не беше за вярване. Беше си страшно – разказва Хюз.»

Преподобният Рон Еванс, който дошъл по покана на собственичката на кръчмата, неотдавна осветил сградата.

«Свещеникът от енорийската църква ни помогна много, -радва се Джули Едвардс. – Той постави кръстове на стените, а ние със сина ми тръгнахме след него по заведението като произнасяхме молитви. Оттогава тук стана по-спокойно, а атмосферата някак си се подобри.»

Е, само не е известно за колко време!

ЗАМЪКЪТ НА ШЕКСПИР

«Призраци-алкохолици» има и в други страни. Например в датския замък, който вдъхновил Уилям Шекспир като декор за сцените от Хамлет. Хората, които работят в него, настояват, че 432-годишният замък Кронбърг изведнъж е станал любимо място за привидения.

Привиденията обявили присъствието си през юни 2005 г., когато в замъка бил открит нов ресторант. Оттогава в Кронбърг започнали да се отварят ту врати, ту прозорци, местят се маси, а предметите изчезват, а след това се появяват на съвсем друго място.

Работниците на ресторанта са сигурни, че не им се привижда. Двама от сервитьорите видели някакви неясни сиви сенки. Трети пък наистина видял в кухнята ясен и отчетлив призрак на старец.

Но същевременно привиденията се държат доста прилично с клиентите на ресторанта. Не хулиганстват с чиниите и не се появяват между масите. Въпреки всичко, собствениците на ресторанта повикали специалист по изгонване на духове. Както си му е редът, след церемонията медиумът казала, че е изгонила десетки привидения. Но не била уверена, че всички са си тръгнали. Можело и някои да са се скрили .

РЕКЛАМА ИЛИ ПРОКЛЯТИЕ?


Историите за духове са интересни на младите. Старите просто живеят с тях.
Не така щастливо са се развили нещата за собствениците на японски ресторант в американския щат Флорида. Когато разбрали, че там живее привидение, те трябвало да се откажат от помещенията, които взели на лизинг.

Собствениците непрекъснато получавали доклади от подизпълнителите, в които се съобщавало, че работниците по ремонта виждали посред нощ призраци в помещенията.

Може би на някои им се струва, че тези неканени гости биха могли да бъдат и страхотна примамка за посетителите и да вдигнат изведнъж популярността на заведението. Но управителите не пожелали да се възползват от «късмета» си и се отказали от лошото място като даже не пожелали да заплатят дължимата арендна вноска. И то въпреки факта, че бившият собственик на заведението, което се намира на територията на реконструираната железопътна станция Орландо, им предложил да направи обряд за изгонване на духовете.Нежеланието на ресторантьорите да се свързват с нечистите сили може да се обясни и с това, че един от тях принадлежи на църквата на Свидетелите на Йехова. А тази вяра изисква от адептите си да избягват срещи и да нямат нищо общо с духове или демони.


Историите с духове стават основа на множество филми и тв предавания, защото има много истина в тях.
Както заявяват местните жители, привиденията в сградата на гарата не са от вчера. Някога, един етаж по-нагоре от злополучния ресторант е имало бордей.

Покрай барове и ресторанти, отскоро призраците усвояват и нови територии. Такова едно привидение било забелязано само преди няколко месеца в супермаркета на литовския град Бирзай. То било засечено от камерите за следене. На лентата ясно се вижда нечия сянка.

Някои свидетели твърдят, че това е лице на крещящ човек. Призракът се движи много бързо. За да го разгледат, пуснали лентата на забавен кадър.

Купувачите все още не са решили да вярват или не на магазинното привидение. Но много от тях идват в магазина с надежда да видят призрака със собствените си очи.

Специалистите проверили изправността на видеокамерите и не намерили никакви нередности. Рационално обяснение на това аномално явление засега не е намерено. ..

Няма коментари:

Публикуване на коментар