Звездни Цивилизации

вторник, 30 май 2017 г.

ХОРАТА    СЕНКИ


https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjPvujXwJnUAhXC0xQKHW27B6kQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fmegavselena.bg%2Fsyshtestvuvat-li-hora-senki%2F&psig=AFQjCNHP8rTDKGh1CdPzkgHS7IR_UDz6WQ&ust=1496298556214345

Те не са нито призраци, нито човешки същества. Познати са като хората сенки. Според свидетелските описания те са наясно с нашето присъствие и най-вероятно желаят да изпитваме отвращение, страх и паника.
Писмените сведения, отнасящи се до хората сенки, всъщност са доста малко. В повечето случаи странните същества се появявали и изчезвали за много кратко време.Хората сенки не изричат никакви думи. Описват ги като странни на вид и постоянно влизащи и излизащи от физическата реалност.
Според изследователката на паранормални явления Хайди Холис (Heidi Hollis) хората сенки са зли свръхестествени същества. Въпреки че било относително възможно да нараняват хора физически (чрез местене на предмети), те по-скоро предпочитали да нападат чрез страх, който ги хранел енергия.
Много от свидетелите, без значение деца или възрастни, разказват една и съща история. При забелязването на човек сянка, всеки е изпитал необяснимо чувство на страх. Хората сенки никога не се движели и не проговаряли.

Хора – Сенки : Преминават за кратко,движат се с някаква цел без дори да забелязват човека.Не търсят целенасочено да плашат,но има и негативни,които внушават ужас .Хората – сенки може да са демони,призраци,пътници от други измерения…Но каквото и да са те шокират и плашат хората.

В последно време свидетелствата за хора сенки са се увеличили значително. Някои дори твърдят, че са видели очите им, които били кърваво червени. В най-много истории се споменава за огромни силуети, които се появяват от нищото и могат да преминават през стени, което противоречи на законите на физиката.
Този феномен е проучен главно от изследователи на паранормални явления и всички те са съгласни с едно – ако има такива същества, те се хранят с човешка енергия, излъчват негативни вибрации и емоции.
Теориите са безкрайни. От преминаване през различни измерения, през извънземни или пътешественици във времето, до същества от друга реалност, които имат мисия да наблюдават човечеството.

Какво беше това? Настанили сте се удобно на дивана, когато някакво странно движение привлича вниманието ви. Сторило ви се е особено и неясно, но когато се вгледате отново, осъзнавате, че там всъщност няма нищо. Връщате се пак към това, което четете, и няколко секунди по-късно ето го отново същото движение. Този път сте по-бързи, знаете накъде да гледате и виждате очертанията на човешка фигура, която минава бързо на фона на стената и след това изчезва. Какво беше това? Сянка на някой от предметите? Игра на вашето въображение? Призрак? Или нещо което се превръща във все по-широко срещан феномен – хора сенки.

Тези, които са се сблъсквали с тях или ги изучават, твърдят, че почти винаги се забелязват с ъгъла на окото и за много кратък период от време. Но все по-често хората започват да ги виждат директно и за по-дълго. Някои от преживелите подобна среща дори се кълнат, че са виждали очите на тези същества, обикновено червени.

Мистериозните същества се превърнаха с основна тема за разговори в чатовете в интернет, посветени на паранормалните явления. Кои са хората сенки и откъде са дошли? Ето някои от основните теории, събрани от експерта по паранормалното Стивън Вагнер.Въображението

Обяснението, което получаваме от скептиците и привържениците на научните теории, е, че те не са нищо повече от плод на въображението. Това е просто умът ни, който си прави шеги с нас… Очите ни виждат за частица от секундата неща, които всъщност не са там – илюзии или реални сенки, които за момент сме видели по друг начин. И без съмнение тези обяснения са отговорът при някои от случаите, но това ли е ставало винаги?

Призраци

За да може да определим тези същества като призраци, първо трябва да изясним какво се разбира под думата “призрак” или “дух”. В митологиите това е изображение без носител, най-често олицетворяващ душата на починал човек или животно. Но каквито и дефиниции да прилагаме, хората сенки се различават от призраците. Докато духовете почти винаги се появяват като неясна бяла мъгла, изпаряват се и често са с „дрехи”, хората сенки са много по-тъмни и неясни. Въпреки че те често имат очертанията на човешка фигура, детайлите се губят. Това е едно от нещата, което най-често отличава разказите на хора, преживели среща с единния и с другия феномен. Другата отличителна характеристика са червените очи, които имат.
Демони

Страхът и мрачните чувства, които се появяват след срещата с хората сенки, е причина някои да си мислят, че те в своята същност са демони. Но ако е така, се появява въпросът защо се оставят да бъдат видени. Дали е само за да ни плашат?

Астрални тела

Една интересна идея предполага, че това са душите на хора, които са успели да напуснат тялото си за известно време. Според Джери Грос – писател и лектор, всички ние имаме подобно преживяване, докато спим. Може би тази теория предполага, че виждаме душите на други хора, които за момент са напуснали телата си.

Пътешественици във времето

Това може да са хора от нашето собствено бъдеще. Ако с годините пътуването във времето се превърне в реалност, подобни срещи могат да се случат все по-често. Може би заради самото пречупване на времето и пространството те ни се явяват под такава форма.

Същества от други измерения

Дори привържениците на науката са убедени, че съществуват повече измерения от трите, които обитаваме. Ако е така, кой или какво ни обитава? Много теории предполагат, че тези измерения съществуват паралелно на нашето, но си остават невидими. Ако в тях живеят тези същества, това е възможност да са намерили начин да преминават при нас.

Извънземни

Извънземните винаги са представлявали интерес за човечеството. Хора, които твърдят, че са били отвлечени от извънземни, споменават, че те притежават способността да преминават през стени, да се появяват и да изчезват внезапно. Възможно е и да изпълняват това, за което са дошли, изполвайки дегизировката на хора сенки.

Не е трудно изброените теории да прелеят една в друга. В някои от тях има и пропуски. Извънземните и призраците могат да бъдат пътешественици във времето. Някои пък са убедени, че демоните са виновни за всичко лошо, което ни се случва. Няма начин да докажем или да опровергаем теориите за този феномен, защото за момента той си остава обгърнат в мистерия. Случват се бързо и без предупреждение. За науката е трудно да го изучава по някакъв методичен начин. Всичко, което може да се направи на този етап, е да се документират срещите с тези странни същества.

Може би това е стар феномен, който се случва все по-често, защото завесата между нашето и някое друго измерение е започнала да става все по-тънка…

Няма коментари:

Публикуване на коментар